Nem tiszavirág-életű élmény

Nem tiszavirág-életű élmény

Töretlenül hisszük, hogy valódi gasztronómiai forradalomról csak akkor lehet majd Magyarországon beszélni, ha nemcsak Budapesten, de vidéken is kedvünkre válogathatunk a színvonalas éttermek között. Szeged sokáig jobbára a különböző minőségű halászleveiről volt ismert, a helyzet azonban mára nagyot változott. A Tiszavirágban innovatív és színvonalas konyhával találkoztunk.

Tovább a cikkre

Zöld teából spenótleves?

Zöld teából spenótleves?

Ki gondolná, hogy egy magas minőségi zöld tea egyik legkiválóbb kísérője a pirított rizs? Pedig az első alkalommal megrendezett Tea Napján nemcsak megkóstoltuk, de egyből a favoritunk is lett e japán gyöngyszem. Nem különben a porrá őrölt zöld tea, amelyet szerzetesek fejlesztettek ki maguknak fáradtság ellen. Emellett termesztésről, szokásokról, kóstolásról is rengeteg információt gyűjtöttünk be, amit most közkinccsé teszünk. 

Tovább a cikkre

Pincesor

Villányi és somlói lett az év bora

Villányi és somlói lett az év bora

A fehérborok között Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja, míg a vörösek mezőnyében Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte a Magyar Borszakírók Köre által alapított Magyar Bor Nagydíjat. A díjátadóra a hónap végén kerül sor Debrecenben.

Tovább a cikkre

A pezsgőre mindig

A pezsgőre mindig "ér" rátölteni!

Csak két esetben iszom pezsgőt: ha szerelmes vagyok, és ha nem – mondta egykoron a francia divatguru, Coco Chanel, míg a német díva, Marlene Dietrich úgy vélte, a pezsgő minden napot vasárnappá avat. Bár a pezsgő valóban különleges, a magyarok leginkább szilveszterkor fogyasztják. De hogy készül a pezsgő, s milyen fajták léteznek? Mit érdemes vizsgálni egy pezsgő esetében, milyet válasszunk a boltban? Hogy és mivel fogyasszuk? Utánajártunk, kiderítettük, igyekeztünk mindent kérdést tisztázni. 

Tovább a cikkre

Mindenmentes

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot – állítja a Michigani Egyetem egyik friss kutatására hivatkozva. A tanulmány készítői megállapították, hogy a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét azáltal, hogy közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és az úgynevezett termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja azokat.

Tovább a cikkre

Fűben, fában

Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

A téli hónapok ünnepei után gyakori, hogy felszedünk néhány kilót. Sokan fogadják meg ilyenkor, hogy leadják a fölösleges súlyt, hogy életmódot váltanak és leszokva a nassolásról tudatosan táplálkoznak. A túl szigorú fogyókúra azonban a jojó effektust vonja maga után, ezért a kis lépések elve hosszútávon tarthatóbb, hatékonyabb lehet. Ebben segít néhány tanáccsal Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Tovább a cikkre

Édes élet

Harmincból egy bukott meg a teszten

Harmincból egy bukott meg a teszten

Számos szaloncukrot vizsgált meg a fogyasztóvédelem azon az országos ellenőrzésen, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelt el. A vizsgált tételek közül egy akadt fenn a rostán, ám a tárca közleménye arra nem tért ki, melyik cég termékét nem találták jónak.

Tovább a cikkre

Szalonczukkedlitől a vörösboros málnazseléig

Szalonczukkedlitől a vörösboros málnazseléig

Igazi hungarikumnak számít, hogy a fenyőfát szaloncukorral díszítjük. A rojtos szélű selyempapírba és sztaniolba csomagolt édességgel ugyanis kizárólag a magyarok ékesítik a fenyőágakat. A szaloncukor ősének számító fondant receptje valaha külhonból érkezett, ám a honi cukrászmesterek később rengeteg ízben készítették. Ma már szinte megszámlálhatatlan ízesítésben kapható az időközben csokoládébundát öltött finomság, ami nélkül el sem tudjuk képzelni a karácsonyt.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

A zöldbabbal kombinált csicseriborsó és társai

A zöldbabbal kombinált csicseriborsó és társai

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó” elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek győztes receptjét Szegedről küldte be egy háziasszony. A játék arcát, Fördős Zé gasztrobloggert meglepték a különleges, merész receptek.

Tovább a cikkre

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Tovább a cikkre

Kávéház

Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017