Főzzön otthon könnyedén!

Főzzön otthon könnyedén!

Elképzelte már, hogy megvan minden hozzávalója, hogy egy ízletes ételt készítsen, és ezért egy lépést sem kell tennie? Immár nemcsak ábrándozhat erről, mert a Chefbaggel megvalósult a háziasszonyok álma. Természetes alapanyagokból összeállított, kiporciózott csomagok rendelhetők, amelyhez a cég fázisfotókat és leírásokat is biztosít, így még a gyakorlatlanabbak is könnyedén elkészíthetik a családi vacsorát.

Tovább a cikkre

Jubileumi csokoládéünnep Párizsban

Jubileumi csokoládéünnep Párizsban

Kortyolt már csokoládé ízű pezsgőt? Kóstolt már kolbászos macaront? Ha ilyen különleges élményekre vágyik, és elidőzne rózsaszín nugátok, csokoládészerszámok, kakaófák színes termései, fehér-, ruby-, tej- és étcsokoládék, drazsék, bonbonok, kekszek, fagylaltok és sütemények társaságában, jövőre meg se álljon Párizsig! A múlt héten az édességek mennyországa várta a francia főváros édesszájúit, mi is ott voltunk a 25. Salon du Chocolaton, ahol még magyar kiállítóval is találkoztunk. 

Tovább a cikkre

Pincesor

Mediterrán hangulat, legmodernebb technológia

Mediterrán hangulat, legmodernebb technológia

A villányi Günzer Tamás Pincészete nyerte idén az Év Pincészete Magyarországon díjat. A pincészet borait sokan kedvelik és ismerik, ami nem meglepő, hiszen például 2016 és 2018 között három egymást követő évben Magyarország legjobb új borának választották rozéjukat. A borászat legnagyobb büszkesége a Bocor-család.

Tovább a cikkre

Mindenmentes

Milyen programokat szervezzünk a családdal ősszel?

Milyen programokat szervezzünk a családdal ősszel?

A közös vadgesztenye- vagy falevélgyűjtésnek egy gyerek sem tud ellenállni, különösen, ha megígérjük nekik, hogy a termésekből közösen műalkotásokat készítünk – véli Gyetvainé Zováth Anikó, családi utazási szakértő. A négygyermekes édesanya szerint ahhoz, hogy energiával, lelkesedéssel bírjuk az őszi fáradalmakat, tudjuk teljesíteni a feladatainkat, fel kell töltődnünk a szabadidőnkben. Ehhez jó lehetőség a kirándulás a természetben vagy egy több napos wellness hétvége.

Tovább a cikkre

Koffer

Ahol ingyen bor folyik a szökőkútból

Ahol ingyen bor folyik a szökőkútból

Kóstolt már bort Európa legnagyobb borturisztikai eseményén? El tudja képzelni, mekkora lehet a világ legnagyobb söntése? Tudja-e, mi az a rothgipfler? Amennyiben nem, nincs más teendője, mint egy hétvégét eltölteni Alsó-Ausztriában, ahol novemberig részt vehet a Borősz eseménysorozatán. Nemcsak kérdéseire kap választ, de mellé remek borokat is kortyolhat.

Tovább a cikkre

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Ha Bécs, akkor wiener schnitzel, vélekednek sokan, s teszik ezt joggal. Ám nemcsak a bécsi szelet jellemző az osztrák fővárosra, hanem a kolbász is, vagy inkább az utcai kolbászfogyasztás hagyománya. Felkerekedtünk, s meg sem álltunk a legjobb bécsi kifőzdéig, közben sok más érdekességet is megtudtunk. Így a pácolt csülök receptjét vagy azt, mi köze a rómaiaknak az Albertina múzeumhoz.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

„Nem feltétlen úri huncutság a steak”

„Nem feltétlen úri huncutság a steak”

Inkább beállnak maguk is dolgozni, de a minőségből nem engednek – vallják a balatonvilágosi Lavender Terasz tulajdonosai. Eltökéltségüket az is jelzi, hogy éttermük fő profilja a steak, ami nem a legolcsóbb étel. Hogy az egykori apartmantulajdonosok hogy kerültek a vendéglátásba, miért egy illatozó növényről nevezték el az éttermet és honnan szerzik be a minőségi húsokat, kiderül riportunkból.

Tovább a cikkre

Az ország sajtjai: Svájcer, Parenyica, Kékszalag

Az ország sajtjai: Svájcer, Parenyica, Kékszalag

Hetedik alkalommal rendezte meg a Magyar Sajtkészítők Egyesülete a Magyar Sajtmustrát Budafokon, a Törley Pezsgőmanufaktúrában a napokban. A sajtmesterek nagy dzsemboriján megválasztották az ország legjobb sajtjait is. Az érdeklődők megízlelhették az ország legfinomabb sajtjait, egyúttal lehetőségük nyílt olyan sajtkészítőkkel is találkozni, akik évszázados hagyományokat ötvöznek a modern technikával.

Tovább a cikkre

Kávéház

Kemény munka és a termékfejlesztés a siker záloga

Kemény munka és a termékfejlesztés a siker záloga

Tíz év alatt óriásit változott a hazai cukrászat és édességipar – állítják a 9. Édes Napokon kiállított szakemberek. Véleményükkel nem érdemes vitázni, aki még emlékszik rá, milyen kínálat jellemezte a magyar piacot egy évtizede, tudja, miről beszélnek. Tilos azonban megelégedni, van még hová fejlődni, miközben a világ is folyamatosan halad. Az út azonban jó, amiről a látogatók is meggyőződhettek, még ha egyelőre a vásári bóvli is megtalálja a maga táborát.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017