Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Tovább a cikkre

A lovagnak öltözött kakas és a kétfarkú sellő

A lovagnak öltözött kakas és a kétfarkú sellő

Négy pisztráng fekszik egy fatálon. Mellettük három tyúkfi hever sütésre készen, egy nagy tálban gyümölcsök, fonott kasban tojás, cserépcsuporban méz. A királyi konyhát gyertyák és a nap beszűrődő fénye világítja be, végtelen sejtelmes a hangulat. Mintha a visegrádi palotában megállt volna az idő. Csak egy valami árulkodik arról, hogy nem ültünk időgépbe: a konyhalányok pizzát falatoznak.

Tovább a cikkre

Pincesor

Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Aranyérmet kapott a Muscats du Monde világversenyen a mádi Holdvölgy Borászat Exaltation 2014 (Nyulászó) dűlőválogatott, édes tokaji sárgamuskotálya. A világ legrangosabb muskotály versenyén a bort emellett még a verseny Top 10-es ranglistáján is a második legjobb tételnek rangsorolták.

Tovább a cikkre

Izabella után Jázmin is verte a mezőnyt

Izabella után Jázmin is verte a mezőnyt

Jázmin szőlőből készült az idei év legjobb pálinkája, amelyet a Tolna megyei Brill Pálinkaház készített. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést osztottak ki. A legjobb 10 ezer palack feletti pálinka idén a Bolyhos Ágyas szilvapálinka, a legeredményesebb pálinkafőzde kategória első helyezettje pedig az 1 Csepp Pálinka lett.

Tovább a cikkre

Mindenmentes

Jól jár, aki rákap

Jól jár, aki rákap

Halas kóstolóval és receptfüzetekkel várja az érdeklődőket az Agrármarketing Centrum a "Kapj rá - minden ami hal" elnevezésű országos road show-ján. A halételek szerelmesei többek között füstölt afrikai harcsa- és pisztrángfilét kóstolhatnak zöldségekkel, mártásokkal, ha ellátogatnak a Kapj rá standokhoz.

Tovább a cikkre

Édes élet

Trendi a termőhely szelektált csoki gyümölccsel

Trendi a termőhely szelektált csoki gyümölccsel

A fagylaltot szinte mindenki szereti, különösen a nyári hőségben. De vajon felismerjük-e a jó fagyit? Tisztában vagyunk-e vele, miből kell készülnie egy kiváló hűs édességnek? Körképünkben szakemberek adnak néhány jó tanácsot, tippet, mire ügyeljünk, amikor fagylaltot vásárolunk emellett annak is igyekeztünk utánajárni, milyen trendek uralják manapság a piacot.

Tovább a cikkre

Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Maracuja mandularopogóssal, rebarbarás-epres Philadelphia, kesudió datolyalekvárral vagy sós vanília, ropogós tökmag pralinéval – íme néhány ízkombináció azok közül, amelyek díjat nyerte Szegeden, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen. A fődíjat Somogyi Renáta érdemelte ki bazsalikomos málna kreációjáért.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

"Újat alkotni fantasztikus érzés"

Informatikai mérnöki diplomája van, mégsem számítógép előtt ül, helyette a konyhát választotta. Kovács Árpádnak, a La Perle Noir konyhafőnökének a tanulásért semmi nem volt drága: gyorsétteremben dolgozott, stázsolt, igyekezett a legjobbaktól elsajátítani a szakma fogásait. Mindennél fontosabb számára a kreativitás, az hogy az ételeket a saját képére formálhassa. Azért szeret minden ételével egy kis meglepetést is szerezni a vendégeknek.

Tovább a cikkre

Esti történelemóra hagyományos falatokkal

Esti történelemóra hagyományos falatokkal

Ki gondolná, hogy egykor városfal és őrtorony, majd később a Zrínyi fogadó állt a helyén, ahol Petőfi is gyakorta megfordult? Bizonyára azt is kevesen sejtik, hogy a patinás Danubius Hotel Astoria City Center tulajdonképpen három épületből áll, és étterme a metróépítés miatt került az épületegyüttes hátsó traktusába. A Múzeumok éjszakáján végigkutyagoltuk a hotel folyosóit, közben számos érdekességet tudhattunk meg Budapest egyik legrégebbi szállodájának történetéből. És persze a szálló konyháján is jártunk.

Tovább a cikkre

Kávéház

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017