Tökmagkrém, drazsé, szarvasgomba – magyar sikerek Londonban

Tökmagkrém, drazsé, szarvasgomba – magyar sikerek Londonban

Nem túlzás, ha azt állítjuk, frenetikus sikert értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. Huszonnyolc magyar céget tüntettek ki három, kettő vagy csillaggal a szigorú ítészek, magolajoktól a csokoládékon, bonbonokon, mézeken, paprikán át a hústermékekig széles a paletta.

Tovább a cikkre

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Kecskesajtos szürkemarha-hamburger házi szörppel

Hiánypótló rendezvénynek adott otthont a Szentendrei-szigeten található Tahitótfalu, ahol az első Tanyán élő családok országos találkozójára került sor. A Magyar Családi Gazdaság és az Eurázsiai Összefogásért Alapítvány által rendezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek tanyán élő családok.

Tovább a cikkre

Pincesor

Visszafogott, de elegáns volt a Borfesztivál

Visszafogott, de elegáns volt a Borfesztivál

A Budapest Borfesztivál szervezői idén csupán néhány száz ember számára tudták lehetővé tenni, hogy együtt búcsúztassák a nyarat kedvenc boraikkal. A budavári palota történelmi díszletei és a tökéletes időjárás mindenkit megerősített abban, hogy igenis fontos volt megszervezni az eseményt az idei különleges helyzet ellenére is, hiszen akik ott lehettek, jól érezték magukat.

Tovább a cikkre

Mentesen

Szörpök, likőrök, teák készülnek a bencés majorságban

Szörpök, likőrök, teák készülnek a bencés majorságban

Tihany neve egybeforrott a levendulával és az illatozó gyógynövény kapcsán megrendezett fesztivállal. Ilyenkor sokan gyűjtenek az balzsamos, lila virágból a település határában elterülő levendulatáblában, azt azonban kevesebben tudják, hogy a tihanyi apátság is rendelkezik ültetvénnyel a Belső-tó partján. Az itt termő növényt számos célra használják, még likőrt is készítenek belőle.

Tovább a cikkre

Koffer

Lágy marhapofa barokk freskók alatt

Lágy marhapofa barokk freskók alatt

Letámadtuk Sopront, napokig kutattunk, kóstoltunk és jegyzeteltünk. Többségében kellemes élményekkel gazdagodtunk, olykor egészen meghökkentő vagy unikális helyekbe, ételekbe futottunk. zavarba ejtőekkel. Összességében elmondható: a környéken mindenki találhat neki tetsző vendéglátóhelyet, kávézót, cukrászdát. Íme a Sopron környéki tesztelésünk eredménye.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Történész vacsoraest spanyol ételekkel

Történész vacsoraest spanyol ételekkel

Nagy sikert aratott az El Asador de Pata Negra étteremben tartott Spanyol vacsoraest & Late Night Show, ahol minőségi spanyol ételeket és italokat kóstolhattak a vendégek, izgalmas történeti előadással fűszerezve. A közönség mintha Spanyolországba csöppent volna, úgy élvezhette a mediterrán hangulatot. Az Instant Nights rendezvénysorozat keretein belül ezúttal Katona Csaba történész partnere Kerékgyártó Zoltán, executive chef, a helyszín konyhafőnöke volt.

Tovább a cikkre

Medvefalka csábítja étterembe a vendégeket

Medvefalka csábítja étterembe a vendégeket

A ZONA éttermet ellepték a mackók! Persze nem a veszedelmes erdei fenevadak, hanem aranybarna plüssmacik. A medvékből álló társaság gyakorta ücsörög az étterem látványteraszán, „élvezik” a vénasszonyok nyarát, és egyszeribe róluk és a vendéglátóhelyről beszél az egész város.

Tovább a cikkre

Süllőpofa és az álomszerű pecsenyelé

Süllőpofa és az álomszerű pecsenyelé

A veszprémi Gusto13 Bistro & Delicate nem operál vendégmegfőző trükkökkel, szemkápráztató külcsínnel, ellenben biztosak lehetünk benne, hogy amit rendelünk, az ízletes lesz. A napokban a hetente változó ebédmenüjüket teszteltük, ami alapján az éttermet meleg szívvel ajánljuk mindenkinek, aki a városba látogat.

Tovább a cikkre