Csillageső hullott a magyar gyártókra

Csillageső hullott a magyar gyártókra

Több mint harminc magyar élelmiszer – jobbára édes finomság – kapott rangos elismerést a Great Taste Awards versenyen, amit sokan csak gasztro olimpiának tartanak. Akadt olyan magyar cég, amely először nevezett a versenyre, s mindjárt öt magas elismerést is sikerült begyűjtenie. Csak a miheztartás végett: a Great Taste Awards a világ egyik legismertebb élelmiszeripari díja, több mint tízezer terméket neveznek be a gyártók minden évben a világ minden tájáról.

Tovább a cikkre

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

Tovább a cikkre

Pincesor

Füst, mély érzelmek és élesztőhártya

Füst, mély érzelmek és élesztőhártya

A régi hagyományokra visszanyúló, élesztőhártya alatt érlelt borral jelent meg a tállyai SZÓLÓ pincészet. A tangóra keresztelt nedű a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett, amely élénk, friss, vibráló, egyben mély és komplex. 

Tovább a cikkre

Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Aranyérmet kapott a Muscats du Monde világversenyen a mádi Holdvölgy Borászat Exaltation 2014 (Nyulászó) dűlőválogatott, édes tokaji sárgamuskotálya. A világ legrangosabb muskotály versenyén a bort emellett még a verseny Top 10-es ranglistáján is a második legjobb tételnek rangsorolták.

Tovább a cikkre

Mindenmentes

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Mi olthatná a szomjat jobban perzselő napsütésben, mint egy hűs Mojito? Főleg, ha az ital vegán, és nem tartalmaz alkoholt. A hétvégén megrendezett India Varázsa Fesztiválon persze nemcsak alkoholmentes koktélok várták a távoli ország kultúrája iránt érdeklődőket, hanem az indiai gasztronómia ízletes fogásai, különleges, ám csípős szószok, krémek, valamint rózsával ízesített kekszek.

Tovább a cikkre

Édes élet

Fahéj, gyömbér, körte – íme az Ország tortája

Fahéj, gyömbér, körte – íme az Ország tortája

Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva kóstolhatja meg először a nagyközönség az ország tortáját, a Komáromi kisleányt, valamint cukormentes tortáját, a Három kívánságot. Az édes finomságok mellett az ünnepi rendezvényekre kilátogatók a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipóját is megízlelhetik. És akkor még nem szóltunk a 20-án rendezendő Kenyérlelke Fesztiválról.

Tovább a cikkre

Levendulás krémes balatoni panorámával

Levendulás krémes balatoni panorámával

Régóta sokak törzshelye Tihanyban az Apátsági Rege Cukrászda, amelynek teraszáról mesés panoráma tárult az édességre, fagylaltra, kávéra betérők elé. A közelmúltban adták át a teljesen megújult cukrászdát, amelynek nemcsak falai, de étlapja is újjászületett. Olyan sütemények is kaphatók, amelyekben az apátsági kertben termett levendula vagy menta található.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Tovább a cikkre

"Újat alkotni fantasztikus érzés"

Informatikai mérnöki diplomája van, mégsem számítógép előtt ül, helyette a konyhát választotta. Kovács Árpádnak, a La Perle Noir konyhafőnökének a tanulásért semmi nem volt drága: gyorsétteremben dolgozott, stázsolt, igyekezett a legjobbaktól elsajátítani a szakma fogásait. Mindennél fontosabb számára a kreativitás, az hogy az ételeket a saját képére formálhassa. Azért szeret minden ételével egy kis meglepetést is szerezni a vendégeknek.

Tovább a cikkre

Kávéház

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017