Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

Tovább a cikkre

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálnia

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálnia

Biztos mindannyian híztunk néhány kilogrammot a hétvégén rendezett Gourmet Fesztiválon. Igyekeztünk is minél több ételt megkóstolni, kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag egyszerű hozzávalók, a paprika, a sör és a sercli mennyire indítja be a szakácsok agytekervényeit. Láttunk egészen innovatív megoldásokat, de olyat is, ami inkább a porhintés kategóriáját súrolta. Az viszont egyértelműen megállapítható: nem állt meg a magyar gasztronómia fejlődése. És ezt nem (csak) mi mondjuk.

Tovább a cikkre

Pincesor

Soha nem látott magyar sikerek

Soha nem látott magyar sikerek

Pompás magyar eredmények születtek a brüsszeli 2019-es Monde Selection borversenyen. A komoly hagyományokkal rendelkező borviadalon idén 28 ország indult, és a napokban nyilvánosságra hozott eredménylista szerint a versenyen eddig soha nem látott magyar sikerek születtek. A kiadott hét nagy aranyból három is magyar kézbe került, a fennmaradó érmeken négy ország pincészetei osztoztak.

Tovább a cikkre

Mindenmentes

 Jóga, a lélek és a test megújítója

Jóga, a lélek és a test megújítója

A jóga és a lelki kultúra magával ragadó világát élhették át, akik az esős, hideg idő ellenére is ellátogattak a JógÍzz! Fesztivál – Vegán Gasztro & Jóga Napra az óbudai Lélek Palotájába. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által rendezett eseményen az érdeklődők számos előadáson tájékozódhattak a jóga és a táplálkozás kapcsolatáról. Az előadások előtt és után pedig valóságos ízkavalkád várt a vendégekre, akik húsz különböző vegán ételt kóstolhattak végig.

Tovább a cikkre

Koffer

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Franciaországban február 2-án kis túlzással az egész ország palacsintát fogyaszt. Ahogy Vízkereszt napján a királyok lepénye kerül az asztalokra, úgy a Chandeleur, vagyis a Gyertyaszentelő Boldogasszony – Jézus bemutatása napján a palacsinta. És miért pont palacsintát sütnek ezen a napon? Egyszerű a magyarázat.

Tovább a cikkre

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

Svájcban minden picit másképp működik, a helvétek például lazán elnevezik speciális kolbászukat egy mezőgazdasági vásárról. Persze ettől az íze még nem változik, sőt. Ha betérünk egy pékségbe vagy egy kifőzdébe, ugyanazzal az alázattal találkozunk, mintha egy Michelin-csillagos étterembe foglalnánk helyet. Ráadásul ez az étterem, a St. Gallenben található Einstein, épp a közelmúltban kapott 18 pontot a Gault&Millaut étteremkalauz szigorú ítészeitől. Vagyis a legjobb helyre kerültünk, ha meg akarjuk tudni, hogy gondolkodnak errefelé, ha a gasztronómiáról van szó.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Paprikában és sörben „úszott” a Millenáris négy napon át, ahol az ínyencek serclivel tunkolhattak. Nem véletlen, hiszen idén e három alapanyagra épült a Gourmet Fesztivál tematikája. Ha azt hinnénk, hogy a trió megszokott elemei nem hozták működésbe a séfek elméjét, nagyot téved. Körképünkben igyekeztünk összegyűjteni a számunkra legmeghökkentőbb, különleges ételeket.

Tovább a cikkre

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Lakomára voltunk hivatalosak, igazi archaikus vacsorára, az ókori Pannonia Inferior székhelyére, Aquincumba. Az est folyamán valódi ínyencségeket szolgáltak fel: sertés agyvelőjével és kolbászkákkal töltött tintahalat, háromféle hússal elkevert tésztát, Poppea császárné kedvenc tortáját, valamint borsos, sós, dióval töltött datolyát. Ave!

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017