Ahol nem lódítanak az ifjú szarvasmarha koráról

Ahol nem lódítanak az ifjú szarvasmarha koráról

Sokan, sokszor leírták már, hogy Ausztriában mennyire komolyan veszik a vendéglátást. A közelmúltban stábunk is körbetesztelte random Salzburg és Felső-Ausztria tartományok néhány vendéglőjét, a konklúzió a sógorokra nézve pozitív, mi pedig újra csak keseregtünk egy picit a honi vendéglátás lemaradásán. Ízek, szokások, minőség, figyelem, precizitás – csokorba gyűjtöttük tapasztalatainkat.

Tovább a cikkre

Rekordbevétellel zárult a borárverés

Rekordbevétellel zárult a borárverés

A szeptember 6-9. között megrendezett 27. Budapest Borfesztivált negyvenöt ezer borkedvelő kereste fel. A látogatók egy része azonban nemcsak kóstolni, beszélgetni érkezett az eseményre, hanem licitálni is. A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ugyanis jótékonysági borárverést rendezett, amelynek teljes bevételét a gödi Topházban élők életkörülményeinek javítására fordítják.

Tovább a cikkre

Pincesor

Újabb lehetőség a minőségi pezsgők fogyasztására

Újabb lehetőség a minőségi pezsgők fogyasztására

Champagne-bárok nyílnak több főváros vendéglátóhelyen belül, ahol a legjobb champagne-okat, valamint magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket árusítanak. A külön erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat és kóstolókat, pezsgővacsorákat tartanak.

Tovább a cikkre

Mindenmentes

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Mi olthatná a szomjat jobban perzselő napsütésben, mint egy hűs Mojito? Főleg, ha az ital vegán, és nem tartalmaz alkoholt. A hétvégén megrendezett India Varázsa Fesztiválon persze nemcsak alkoholmentes koktélok várták a távoli ország kultúrája iránt érdeklődőket, hanem az indiai gasztronómia ízletes fogásai, különleges, ám csípős szószok, krémek, valamint rózsával ízesített kekszek.

Tovább a cikkre

Édes élet

Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Szőlős fehércsokoládés sütemény nyerte el az első alkalommal kiírt Budapest Desszertje címet. Az édességet a Szamos Marcipán cukrásza, Nagy Péter alkotta meg. A közönség 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is kóstolhatja a különlegességet.

Tovább a cikkre

Kicsi francia finomság három ízben

Kicsi francia finomság három ízben

A chocoMe manufaktúra újabb fontos fejezetet nyitott a cég történetében: a vállalkozás az eddigi legerősebb termékfejlesztéssel jelentkezett, amelyek között egy teljesen új termékcsalád is szerepel. Na meg a rubin csokoládé, amely szicíliai mandulát von be édes, rózsaszín köntössel.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Kocshudzsang csige és az onggi edények

Kocshudzsang csige és az onggi edények

Az ősz egyik kiemelkedő eseménye lesz szeptember második felében a Koreai Kulturális Fesztivál, amelyen autentikus koreai főzőshow-t is megtekinthetnek az érdeklődők. Aki azonban többet is szeretne megtudni a koreai gasztronómiáról, érdemes ellátogatnia a fermentált ételek történetét bemutató, október 31-ig látogatható tárlatra.

Tovább a cikkre

Házi sonka, méz, lekvár és kuglóf Salzburgban

Házi sonka, méz, lekvár és kuglóf Salzburgban

Az utazók számára sokszor fontos szempont a szállás kiválasztásánál, hogy milyen a reggeli minősége, mekkora a választék, milyen a kiszolgálás. Akiknek az említettek befolyásolják döntését a szálláshely kiválasztásánál, kitűnő ajánlataink vannak, amelyeket személyesen teszteltünk le. Feltéve, hogy Ausztriába terveznek (át)utazást.

Tovább a cikkre

Kávéház

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017