Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

Tovább a cikkre

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

Nem kedvezett a fine dining vonalnak a koronavírus-járvány, amely vélhetően nagyon megtépázza e szegmenst – mondta portálunknak Gendur András, a budapesti La Perle Noire tulajdonosa. A házhoz szállításra áttérő éttermek szerinte ellehetetlenítették az erre szakosodott vendéglátó szolgáltatóknak. Ugyanakkor tapasztalt pozitívumot is az elmúlt hónapokban: vidéken egyre több a jó étterem, és a szakma sok esetben nagyon összefogott. 

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Halászlé egy másik univerzumból

Halászlé egy másik univerzumból

A jövőben nagyon meg kell harcolni a magyar vendégekért – hangsúlyozta portálunknak adott interjújában Lutz Lajos, a Párisi Passage Café & Brasserie nemrégiben kinevezett executive séfje. Szeretné, hogy a magyar vendégek is bátran beüljenek a passzázsba, ezért teljesen megreformálja a neves szálloda éttermi kínálatát. Meg van róla győződve: a magyar gasztronómia jó úton halad, és szíve szerint több Michelin-csillagot osztana ki a jelenlegi hatnál.

Tovább a cikkre

Gyomnövényből is lehet jó ételt készíteni

Gyomnövényből is lehet jó ételt készíteni

A lebukó nap vöröslő korongja lilára festi az égbolt peremét, a környéket betölti a mezei virágok illata, jószágok szagát hordja a szellő. Érezzük a nagymama pitéjének aromáját, a gyermekkor csodás pillanatait. El tudják képzelni, hogy valaki mindezt pusztán a főztjével képes előidézni? Tóth Szilárd, a Salt séfje és csapata képes rá. Nem hiszi? Tartson velünk!

Tovább a cikkre

Tökéletes lecsó egy falatnyi

Tökéletes lecsó egy falatnyi "óceánnal"

Alig vártuk, hogy megnyisson Tiago Sabarigo új projektje, az Essência Restaurant – Tiago & Éva. A pesti gasztrosétányon, a Sas utcában található étteremben nem is kellett csalódnunk: olyan profi, amennyire csak lehet, minden a helyén, stílusos, kedves. Az ízek pedig?! Valahogy így képzeltük el. És életünk legjobb lecsóját is itt sikerült elfogyasztanunk.

Tovább a cikkre