Szendi Gábor: „Mindenkinek az az álma, hogy teleehesse magát”

Szendi Gábor: „Mindenkinek az az álma, hogy teleehesse magát”

Volt programozó-matematikus, író, dramaturg, pszichológus, manapság a paleo étrend honi zászlóvivője. Szendi Gábor álláspontját soha nem rejti véka alá, nézeteit lehet szeretni vagy nem szeretni, de azt nem árt tudni: véleménye mindig tudományos kutatásokon alapul. – A nyugati táplálkozás következtében bárki megbetegedhet, csupán a genetikán múlik, ki igen és ki nem – vélekedik. Hosszú és tanulságos interjú következik, amiből azt is megtudhatja: mi a közös a koronavírusban és a daganatos betegségekben.

Tovább a cikkre

Tökmagkrém, drazsé, szarvasgomba – magyar sikerek Londonban

Tökmagkrém, drazsé, szarvasgomba – magyar sikerek Londonban

Nem túlzás, ha azt állítjuk, frenetikus sikert értek el a magyar gyártók a londoni Great Taste Awards nemzetközi élelmiszerversenyen. Huszonnyolc magyar céget tüntettek ki három, kettő vagy csillaggal a szigorú ítészek, magolajoktól a csokoládékon, bonbonokon, mézeken, paprikán át a hústermékekig széles a paletta.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj!

Feke Zoltán:

Feke Zoltán: "A penge élén táncolunk"

Ha kell, egyedül főz meg minden ételt és viszi a hátán saját vállalkozását. Feke Zoltán, a többszörös Bib Gourmand-díjas Petrus tulajdonos-séfje nem arról híres, hogy menekül a munka előtt, ám a koronavírus-járvány még őt is próbára tette. Nem adta fel, újabb és újabb terveken töri a fejét, hamarosan például food truckot nyit az étterme kirakatában. És osztrigát kínál majd pezsgővel.

Tovább a cikkre

Kacsamájcsiga szarvasgombával

Kacsamájcsiga szarvasgombával

Fehérvár belvárosában áll egy középkori alapokon nyugvó ház, amely igazi kincseket rejt. Nemcsak a több helyen látható eredeti kő- és téglafalazat, oszlopok, boltívek látványára gondolunk, hanem az épületben működő 67Sigma étteremre. A szarvasgombával bolondított kacsamájat egy darabig biztosan nem feledjük.

Tovább a cikkre

Tovább, Lyon felé!

Tovább, Lyon felé!

Kilencedik helyen végzett Veres István a Bocuse d’Or európai selejtezőjén Tallinban, ezzel részt vehet a jövő évi világdöntőn. Az erdélyi séf tányérjain több Erdélyre jellemző étel és alapanyag is megjelent. Az idei mezőny a koronavírus miatt foghíjas volt, korábban négy ország is lemondott a szereplés lehetőségéről.

Tovább a cikkre