Olasz henger, magyar ezüstök

Olasz henger, magyar ezüstök

Öt érmet szereztek a hazai csokoládégyártó manufaktúrák az International Chocolate Awards világdöntőjében – derült ki a hétvégén megrendezett díjátadón. Ugyanakkor a tavalyi eredményekhez képest ez némi visszalépést jelent, hiszen az előző esztendőben a hazai gyártók összesen kilenc érmet gyűjtöttek be.

Tovább a cikkre

A melegen füstölt lazac és az aranysárga törpemálna

A melegen füstölt lazac és az aranysárga törpemálna

Miközben az utóbbi években a dán, svéd éttermek sikert, sikerre halmoznak, a finn konyháról igen keveset tudunk. Az adventi időszak derekáig tartó időszakban ezen most változtathatunk. A Danubius Hotel Heliában ugyanis finn gasztronómiai heteket tartanak, így aki szívesen megkóstolná a finn konyha tradicionális fogásait, melyek ráadásul a karácsonyi ünnepi hangulatot is megalapozzák, sétáljon el a pesti Duna-partra!

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Színes céklák bújócskája a kocsonyával

Színes céklák bújócskája a kocsonyával

Minden városba kell egy jó étterem, a nagyobbakba nem árt több is. Győrben járva megtaláltuk azt, amelyik szerintünk megfelel a kritériumnak. A Horváth Szilveszter executive séf irányította La Maréda kielégíti a helyiek minden igényét, ha betérünk az étterembe, biztosak lehetünk benne, hogy szeretettel, finesszel, jól elkészített fogásokat szolgálnak majd fel.

Tovább a cikkre

„Szeretnénk lebontani a gátakat”

„Szeretnénk lebontani a gátakat”

Kisiskolás kora óta szakács szeretett volna lenni, pedig akkoriban közel sem fürödhettek úgy a népszerűségben a séfek, mint manapság. Vezetett vadászházat, dolgozott Angliában, Ausztriában és Kanadában. Barna Ádám, a St. Andrea Wine&Gourmet Bar séfje szerint manapság ismét fontosabb a küllemnél az íz, ugyanakkor a látszólag egyszerűbbnek tűnő ételek mögött is komoly munka van. Azt is elárulta nekünk, miért kell kiírni másképp a táblára a zöldbabfőzeléket.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017