Kémcsőben érkező meglepetés

Kémcsőben érkező meglepetés

Szerencsére az utóbbi években nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is mind több olyan étterem nyílt, ahol komolyan veszik a szakmát, a vendéget. Villányban kis túlzással annyi jó helyet találhatnak a finom ételekre vágyók, mint egy megyeszékhelyen. Mi a Mandulában jártunk, ahová bármikor visszamennénk, még ha tapasztaltunk is apró furcsaságokat.

Tovább a cikkre

Krémlevesek násztánca

Krémlevesek násztánca

Két porcelánkancsót egymás felé fordít a pincér, majd rafinált mozdulatokkal úgy önt ki a tányérba két különböző levest, hogy nem keverednek egymással. Ilyen meglepetéssel kezdődik ebédünk a mádi Perczében, s élvezeteink csak fokozódtak, amikor a malaccsülök az asztalunkra kerül. Ha létezne verseny az ízletes és kellően ropogós csülökbőrnek, a Percze fogása biztos a dobogón végezne.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Tokaji, bikavér és ecet is lesz a mieink ételeiben

Tokaji, bikavér és ecet is lesz a mieink ételeiben

Január 29-én kezdődik Lyonban a Bocuse d’Or világdöntője, amelyen Magyarországot a tavalyi európai selejtezőn elért helyezésével Pohner Ádám séf, valamint Segal Viktor coach és Csillag Richárd commis képviseli. Az idei verseny nemcsak izgalmas, de megható is lesz: először rendezik meg a tavaly elhunyt alapító, Paul Bocuse nélkül a szakácsok Forma 1-ét.

Tovább a cikkre

„A magyar konyha híve vagyok, nem a magyarosé”

„A magyar konyha híve vagyok, nem a magyarosé”

Már az üknagymamája is szakács volt egy grófi családnál, nem meglepő, ha séf lett. és az sem, ha a Monarchia korának gasztronómiájáért rajong. Kerekes Sándor a vendégeinek is a békebeli idők konyháját, fogásait kívánja tálalni, emellett hisz a magyar alapanyagokban és a szürkemarha nagykövete. Rendpárti, de ez nem gátolta meg abban, hogy a Balkánon nyisson éttermet. Állítja, nincs szükség minden nap a fine diningra, ha étkezni szeretnénk, elsősorban olyan helyet keressünk, ahol jók az ízek, és nem a látványra helyezik a hangsúlyt.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017