Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Az Aum lett a Gourmet Fesztivál legjobbja

Történetének leglátogatottabb rendezvényét zárta hétvégén az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A hazai gasztronómia legnagyobb ünnepére közel 30 ezer látogató volt kíváncsi. Az idei Gourmet Díjat a legjobb kiállító kategóriában – a szakma döntése alapján – az Aum Étterem kapta a közönség kedvence viszont a Bori Mami lett.

Tovább a cikkre

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálnia

Nem kell mindenkinek fésűkagylót kínálnia

Biztos mindannyian híztunk néhány kilogrammot a hétvégén rendezett Gourmet Fesztiválon. Igyekeztünk is minél több ételt megkóstolni, kíváncsiak voltunk, hogy a viszonylag egyszerű hozzávalók, a paprika, a sör és a sercli mennyire indítja be a szakácsok agytekervényeit. Láttunk egészen innovatív megoldásokat, de olyat is, ami inkább a porhintés kategóriáját súrolta. Az viszont egyértelműen megállapítható: nem állt meg a magyar gasztronómia fejlődése. És ezt nem (csak) mi mondjuk.

Tovább a cikkre

Terülj, terülj

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Konzervebe zárt nyúl és a fagyasztott kenyér

Paprikában és sörben „úszott” a Millenáris négy napon át, ahol az ínyencek serclivel tunkolhattak. Nem véletlen, hiszen idén e három alapanyagra épült a Gourmet Fesztivál tematikája. Ha azt hinnénk, hogy a trió megszokott elemei nem hozták működésbe a séfek elméjét, nagyot téved. Körképünkben igyekeztünk összegyűjteni a számunkra legmeghökkentőbb, különleges ételeket.

Tovább a cikkre

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Antik lasagne disznócseccsel töltve

Lakomára voltunk hivatalosak, igazi archaikus vacsorára, az ókori Pannonia Inferior székhelyére, Aquincumba. Az est folyamán valódi ínyencségeket szolgáltak fel: sertés agyvelőjével és kolbászkákkal töltött tintahalat, háromféle hússal elkevert tésztát, Poppea császárné kedvenc tortáját, valamint borsos, sós, dióval töltött datolyát. Ave!

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017