Aranyfényben fürdő pisztráng

Aranyfényben fürdő pisztráng

Az étterem a kék minden árnyalatában, sárgában és aranyban tobzódik, talán még sosem jártunk ilyen tüneményes helyen. A fővárosi Hilda tulajdonosai méltóképpen tisztelegnek az épületet jegyző géniusz, Hild József előtt. A vendéglátóhely azonban nemcsak ízléses enteriőrjével tűnik ki a budapesti kínálatból: a személyzet kedves, és az ételek is jól kigondoltak, finomak.

Tovább a cikkre

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Ha Bécs, akkor wiener schnitzel, vélekednek sokan, s teszik ezt joggal. Ám nemcsak a bécsi szelet jellemző az osztrák fővárosra, hanem a kolbász is, vagy inkább az utcai kolbászfogyasztás hagyománya. Felkerekedtünk, s meg sem álltunk a legjobb bécsi kifőzdéig, közben sok más érdekességet is megtudtunk. Így a pácolt csülök receptjét vagy azt, mi köze a rómaiaknak az Albertina múzeumhoz.

Tovább a cikkre

Koffer

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Franciaországban február 2-án kis túlzással az egész ország palacsintát fogyaszt. Ahogy Vízkereszt napján a királyok lepénye kerül az asztalokra, úgy a Chandeleur, vagyis a Gyertyaszentelő Boldogasszony – Jézus bemutatása napján a palacsinta. És miért pont palacsintát sütnek ezen a napon? Egyszerű a magyarázat.

Tovább a cikkre

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

Svájcban minden picit másképp működik, a helvétek például lazán elnevezik speciális kolbászukat egy mezőgazdasági vásárról. Persze ettől az íze még nem változik, sőt. Ha betérünk egy pékségbe vagy egy kifőzdébe, ugyanazzal az alázattal találkozunk, mintha egy Michelin-csillagos étterembe foglalnánk helyet. Ráadásul ez az étterem, a St. Gallenben található Einstein, épp a közelmúltban kapott 18 pontot a Gault&Millaut étteremkalauz szigorú ítészeitől. Vagyis a legjobb helyre kerültünk, ha meg akarjuk tudni, hogy gondolkodnak errefelé, ha a gasztronómiáról van szó.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017