Somlói illatfelhőbe csomagolva

Somlói illatfelhőbe csomagolva

A Costes eddig is úttörőnek számított a magyar gasztronómiában, elég, ha csak azt említjük, hogy elsőként szereztek Michelin-csillagot a hazai éttermek közül. Most azonban egészen hihetetlen vállalkozásba fogtak: a híres parfümőr, Minya Viktória alkotott Palágyi Eszter séf desszertjei mellé egyedi illatokat.

Tovább a cikkre

„Hagyni kell, hogy a hegy tegye a dolgát!”

„Hagyni kell, hogy a hegy tegye a dolgát!”

Ne csak szezonális hely legyen Badacsony, hanem keressék fel egész évben a (bor)turisták – fogalmazta meg a borvidék kívánságát jó pár évvel ezelőtt, ami mára valósággá vált. Legalábbis a közelmúltban rendezett Badacsony New Yorkban rendezvényen annyian látogattak el, ami ezt látszik alátámasztani, szinte alig lehetett megközelíteni a standokat. Ez egyben a borkínálat elismerése is.

Tovább a cikkre

Koffer

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Palacsintával ünnepelnek a franciák

Franciaországban február 2-án kis túlzással az egész ország palacsintát fogyaszt. Ahogy Vízkereszt napján a királyok lepénye kerül az asztalokra, úgy a Chandeleur, vagyis a Gyertyaszentelő Boldogasszony – Jézus bemutatása napján a palacsinta. És miért pont palacsintát sütnek ezen a napon? Egyszerű a magyarázat.

Tovább a cikkre

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

Svájcban minden picit másképp működik, a helvétek például lazán elnevezik speciális kolbászukat egy mezőgazdasági vásárról. Persze ettől az íze még nem változik, sőt. Ha betérünk egy pékségbe vagy egy kifőzdébe, ugyanazzal az alázattal találkozunk, mintha egy Michelin-csillagos étterembe foglalnánk helyet. Ráadásul ez az étterem, a St. Gallenben található Einstein, épp a közelmúltban kapott 18 pontot a Gault&Millaut étteremkalauz szigorú ítészeitől. Vagyis a legjobb helyre kerültünk, ha meg akarjuk tudni, hogy gondolkodnak errefelé, ha a gasztronómiáról van szó.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017