A közönségnél a Bori Mami volt a sztár

A közönségnél a Bori Mami volt a sztár

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legszínvonalasabb hazai gasztrofesztivál iránt, amit bizonyít, hogy az esemény négy napja alatt több mint húszezren látogattak el az OTP Bank Gourmet Fesztiválra. A fesztivál zárónapján megszavazták a legjobb ételt és standot, valamint kiosztották a közönségdíjat is.

Tovább a cikkre

Costa Ricában elájultak a „magyar” kávétól

Costa Ricában elájultak a „magyar” kávétól

Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy a szekszárdi Lucky Cap pörkölő milyen kincsre akadt, amikor egy alkalommal Costa Ricából rendelt zöld kávét. A tételről nemcsak az derült ki, hogy fantasztikusan harmonikus, de az is, hogy termelője magyar, akit Bányai Lászlónak hívnak. Tóth Sándor, a pörkölő tulajdonosa a kávét ezért egyszerűen csak Bányaira keresztelte. Mint lapunknak elmondta, nagy az esély rá, hogy hamarosan a Bányai különböző variánsaival is találkozhatunk majd, mert egy cseppet sem hétköznapi együttműködés lett az ismeretségből.

Tovább a cikkre

Fűben, fában

Akác, bodza palacsintatésztába mártva

Akác, bodza palacsintatésztába mártva

Nagyszüleinknek még természetes volt, hogy az akácot meg lehet enni. Akár nyersen, akár megsütve. Mára a legtöbb konyhából eltűnt az illatos virág, ám Halmos Monika ebbe nem törődik bele, amikor csak teheti, az ehető virágokból készült recepteket népszerűsíti. Akácra, bodzára is akad szakácskönyveiben rengeteg ötlet, amelyekből a napokban adott ízelítőt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017