Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Pazar szendvicsekkel várja a vendégeket Tunyi és csapata

Több civil szervezet együttműködésben nyílt újra a Jupiter food truck a Nyugati pályaudvar mellett. A Jupiter nem egyszerűen egy lakókocsi, amely gyorsételeket kínál, munkatársai között ugyanis többen fogyatékossággal élnek. Lelkesek, csillog a szemük a boldogságtól, már csak ezért is érdemes náluk megkóstolni egy raclette-t. Ami nem mellesleg bitang finom.

Tovább a cikkre

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

„A hármassal kezdődő ár a fájdalomküszöb”

Nem kedvezett a fine dining vonalnak a koronavírus-járvány, amely vélhetően nagyon megtépázza e szegmenst – mondta portálunknak Gendur András, a budapesti La Perle Noire tulajdonosa. A házhoz szállításra áttérő éttermek szerinte ellehetetlenítették az erre szakosodott vendéglátó szolgáltatóknak. Ugyanakkor tapasztalt pozitívumot is az elmúlt hónapokban: vidéken egyre több a jó étterem, és a szakma sok esetben nagyon összefogott. 

Tovább a cikkre

Mentesen

„A természetben nincs derékszög, csak az ember agyában”

„A természetben nincs derékszög, csak az ember agyában”

Ennyi kemikáliával, ilyen művelés mellett kétszáz év múlva nem lesz termőtalaj a Földön – vélekedik Koch Csaba borász, aki tavaly elnyerte az Év Bortermelője díjat. Úgy véli, olyan termelési rendszert kell kialakítanunk, ami hosszú távon biztosítja a termőtalaj, a Föld fenntarthatóságát. A borász arra jutott, hogy olyan szőlőfajtát kell nevelni, ami harmóniában él a természettel. Szőlői „boldogok”, és még előállításuk is olcsóbb.

Tovább a cikkre