Aranyfényben fürdő pisztráng

Aranyfényben fürdő pisztráng

Az étterem a kék minden árnyalatában, sárgában és aranyban tobzódik, talán még sosem jártunk ilyen tüneményes helyen. A fővárosi Hilda tulajdonosai méltóképpen tisztelegnek az épületet jegyző géniusz, Hild József előtt. A vendéglátóhely azonban nemcsak ízléses enteriőrjével tűnik ki a budapesti kínálatból: a személyzet kedves, és az ételek is jól kigondoltak, finomak.

Tovább a cikkre

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Sajtos kolbászt ettünk az óriásnyúl fészkében

Ha Bécs, akkor wiener schnitzel, vélekednek sokan, s teszik ezt joggal. Ám nemcsak a bécsi szelet jellemző az osztrák fővárosra, hanem a kolbász is, vagy inkább az utcai kolbászfogyasztás hagyománya. Felkerekedtünk, s meg sem álltunk a legjobb bécsi kifőzdéig, közben sok más érdekességet is megtudtunk. Így a pácolt csülök receptjét vagy azt, mi köze a rómaiaknak az Albertina múzeumhoz.

Tovább a cikkre

Pincesor

Leginkább hangulatos teraszon fröccsözünk

Leginkább hangulatos teraszon fröccsözünk

Nyáron legszívesebben rozét isznak a közösségi média használói, édes vagy félszáraz ízt választanak, és egy-egy beszélgetés során átlagosan 3-4 deciliter bort fogyasztanak – derült ki egy friss kutatásból. A többség a fröccs mellett teszi le a voksát: a legnépszerűbb a nagyfröccs és a hosszúlépés, ezzel szemben bor alapú koktélokról sokan még nem is hallottak.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017