Salamon temploma mézeskalácsból

Salamon temploma mézeskalácsból

Majdnem egy évtizede már, hogy november végétől december közepéig lázban ég egész Vácrátót: ilyenkor készülnek el ugyanis a település nevezetességévé vált mézeskalács falu házikói. Ám a helyiek nem érik be pár épület megsütésével: az illatos tésztából a falu nevezetességei mellett megformálják a pisai ferde tornyot és még a vasorrú bába mézeskalács házikóját is.

Tovább a cikkre

Lesz-e csoki 2050-ben?

Lesz-e csoki 2050-ben?

A tudósok szerint három évtized múlva a kakaó teljesen eltűnhet a klímaváltozás miatt – hangzott el egy minapi konferencián. Ahhoz, hogy a rémisztő jóslat ne váljon valóra, mi is tehetünk, nem is keveset. A vásárlói tudatosság mindenesetre a gyártókat abba az irányba tereli, hogy egyre több környezetvédelmi szempontot építsenek be vállalkozásuk működésébe.

Tovább a cikkre

Pincesor

Boldog szőlők gazdája lett az év borásza

Boldog szőlők gazdája lett az év borásza

A Magyar Bor Akadémia által gondozott, Az Év Bortermelője díjat idén Koch Csaba kapta. A Hajós-Bajai borvidéken és Villányban egyaránt gazdálkodó borász halmozza a sikereket, hiszen Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017