Palacsintával ünnepelnek a franciák

Franciaországban február 2-án kis túlzással az egész ország palacsintát fogyaszt. Ahogy Vízkereszt napján a királyok lepénye kerül az asztalokra, úgy a Chandeleur, vagyis a Gyertyaszentelő Boldogasszony – Jézus bemutatása napján a palacsinta. És miért pont palacsintát sütnek ezen a napon? Egyszerű a magyarázat.

Cikk folytatása

A hírnév titka: a legmagasabb minőség

Svájcban minden picit másképp működik, a helvétek például lazán elnevezik speciális kolbászukat egy mezőgazdasági vásárról. Persze ettől az íze még nem változik, sőt. Ha betérünk egy pékségbe vagy egy kifőzdébe, ugyanazzal az alázattal találkozunk, mintha egy Michelin-csillagos étterembe foglalnánk helyet. Ráadásul ez az étterem, a St. Gallenben található Einstein, épp a közelmúltban kapott 18 pontot a Gault&Millaut étteremkalauz szigorú ítészeitől. Vagyis a legjobb helyre kerültünk, ha meg akarjuk tudni, hogy gondolkodnak errefelé, ha a gasztronómiáról van szó.

Cikk folytatása

Több mint húsz új Michelin-csillag Britanniában

Három új két Michelin-csillagos étteremmel is gazdagodott a brit szigetvilág – derült ki a most megjelent 2019-es Michelin kalauz nagy-britanniai és írországi kiadásából. Ezzel Nagy-Britanniában és Írországban már nem kevesebb, mint 165 Michelin-csillagos étterem közül választhatnak az éhes vendégek.

Cikk folytatása

Koreai gulyás, a királyok kedvence

A gulyásleves tulajdonképpen „unokatestvére” az egyik legnépszerűbb koreai eledelnek – derült ki a hétvégén a Koreai Kulturális Fesztiválon, amelyet hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg. A rendezvényen fenséges ételeket kóstolhatott meg a több ezres közönség, a különböző koreai étkeket kínáló standok előtt egész nap kanyargott a sor. Egy show keretében pedig az autentikus koreai ételek elkészítését is nyomon követhettük. Jó hír: a tofun kívül a séf mindent Magyarországon szerzett be.

Cikk folytatása

Ahol nem lódítanak az ifjú szarvasmarha koráról

Sokan, sokszor leírták már, hogy Ausztriában mennyire komolyan veszik a vendéglátást. A közelmúltban stábunk is körbetesztelte random Salzburg és Felső-Ausztria tartományok néhány vendéglőjét, a konklúzió a sógorokra nézve pozitív, mi pedig újra csak keseregtünk egy picit a honi vendéglátás lemaradásán. Ízek, szokások, minőség, figyelem, precizitás – csokorba gyűjtöttük tapasztalatainkat.

Cikk folytatása

Házi sonka, lekvár és kuglóf Salzburgban

Az utazók számára sokszor fontos szempont a szállás kiválasztásánál, hogy milyen a reggeli minősége, mekkora a választék, milyen a kiszolgálás. Akiknek az említettek befolyásolják döntését a szálláshely kiválasztásánál, kitűnő ajánlataink vannak, amelyeket személyesen teszteltünk le. Feltéve, hogy Ausztriába terveznek (át)utazást.

Cikk folytatása

Amikor a zsákmány rögtön a tűzhelyen végzi

Ha valaki nyáron éppen a kicsiny Funtana városkában jár, nem hagyhatja ki a Ribarska festát, azaz a Halász fesztivált. Szerencsére több alkalommal is megrendezik a nyár folyamán, így aki a közelgő első, június 15-i lakomáról lemaradna, később is alkalma nyílik arra, hogy a friss, ízletes tengeri fogásokat megkóstolja. Kár is lenne elmulasztani.

Cikk folytatása

Tiszta, friss, harsány ízek

A napokban Koppenhága két ékkövében, a Geraniumban és a Nomában járt egy kis magyar csapat, amelynek tagja volt az ismert gasztronómiai szakember, Csapody Balázs is. A balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa kiemelte: magyar ember számára felfoghatatlan a fejlődés a dán fővárosban, ahol az éttermek a legmesszebbmenőkig kiaknázzák a helyben rendelkezésre álló alapanyagokban rejlő lehetőségeket. Csapody Balázs szerint ezt az utat kellene követnie a hazai gasztronómiánk is.

Cikk folytatása

A Michigan-tóhoz utazzon, ha a világ legjobb éttermében étkezne

A chicagói, három Michelin-csillagos Alinea a világ legjobb étterme – legalábbis az Elite Traveller magazin szerint. A luxus életmód lap a napokban tette közzé a világ 100 legjobb éttermének éves listáját, amelyet az olvasók szavazatai alapján állít össze. A chicagói étterem visszaszerezte első helyét, korábban 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a rangos kitüntetést.

Cikk folytatása

Három Michelin-csillag Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékeltek a kalauz szigorú inspektorai, közülük három is csillagot kapott. Ezzel déli szomszédunk megháromszorozta Michelin-csillaggal jutalmazott éttermeinek számát, és megközelítette Magyarországot, amelynek eggyel több csillagos vendéglátóhelye van.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017