Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Szőlős fehércsokoládés sütemény nyerte el az első alkalommal kiírt Budapest Desszertje címet. Az édességet a Szamos Marcipán cukrásza, Nagy Péter alkotta meg. A közönség 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is kóstolhatja a különlegességet.

Cikk folytatása

Kicsi francia finomság három ízben

A chocoMe manufaktúra újabb fontos fejezetet nyitott a cég történetében: a vállalkozás az eddigi legerősebb termékfejlesztéssel jelentkezett, amelyek között egy teljesen új termékcsalád is szerepel. Na meg a rubin csokoládé, amely szicíliai mandulát von be édes, rózsaszín köntössel.

Cikk folytatása

Fahéj, gyömbér, körte – íme az Ország tortája

Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva kóstolhatja meg először a nagyközönség az ország tortáját, a Komáromi kisleányt, valamint cukormentes tortáját, a Három kívánságot. Az édes finomságok mellett az ünnepi rendezvényekre kilátogatók a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipóját is megízlelhetik. És akkor még nem szóltunk a 20-án rendezendő Kenyérlelke Fesztiválról.

Cikk folytatása

Levendulás krémes balatoni panorámával

Régóta sokak törzshelye Tihanyban az Apátsági Rege Cukrászda, amelynek teraszáról mesés panoráma tárult az édességre, fagylaltra, kávéra betérők elé. A közelmúltban adták át a teljesen megújult cukrászdát, amelynek nemcsak falai, de étlapja is újjászületett. Olyan sütemények is kaphatók, amelyekben az apátsági kertben termett levendula vagy menta található.

Cikk folytatása

Trendi a termőhely szelektált csoki gyümölccsel

A fagylaltot szinte mindenki szereti, különösen a nyári hőségben. De vajon felismerjük-e a jó fagyit? Tisztában vagyunk-e vele, miből kell készülnie egy kiváló hűs édességnek? Körképünkben szakemberek adnak néhány jó tanácsot, tippet, mire ügyeljünk, amikor fagylaltot vásárolunk emellett annak is igyekeztünk utánajárni, milyen trendek uralják manapság a piacot.

Cikk folytatása

Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Maracuja mandularopogóssal, rebarbarás-epres Philadelphia, kesudió datolyalekvárral vagy sós vanília, ropogós tökmag pralinéval – íme néhány ízkombináció azok közül, amelyek díjat nyerte Szegeden, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen. A fődíjat Somogyi Renáta érdemelte ki bazsalikomos málna kreációjáért.

Cikk folytatása

Bazsalikom, tea, uborka: mind macaronba való

Egy kis mandulaliszt, cukor, tojás, meg egy kis rozé. Hogy mit keres a bor az édességben? Megtudhatták mindazok, akik ellátogattak az ismét megrendezett Macaron Napra. Bár a hétköznap rendezett különleges eseményen szellősen voltak a látogatók, az estig tartó macaron dzsemborin nem maradtak kielégítetlenül az édesszájúak, akik egészen különleges kreációkat kóstolhattak.

Cikk folytatása

Kihirdették az ország tortája jelöltjeit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepének köszöntése alkalmából. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért.

Cikk folytatása

Gyümölcsös ízek kavalkádja

A tavasz lassú, de biztos közeledése hatást gyakorolt a chocoMe boszorkánykonyhájára is. Legújabb Raffinée drazséjuk megalkotásával egy minden korábbinál gyümölcsösebb termékkel rukkoltak elő. A gazdag ízek alapja a zsenge, a korai szüretelésnek köszönhetően enyhén fanyar fekete ribizli, amely a liofilizálás következtében hiánytalanul megőrizte eleven, friss jellegét.

Cikk folytatása

Harmincból egy bukott meg a teszten

Számos szaloncukrot vizsgált meg a fogyasztóvédelem azon az országos ellenőrzésen, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelt el. A vizsgált tételek közül egy akadt fenn a rostán, ám a tárca közleménye arra nem tért ki, melyik cég termékét nem találták jónak.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017