Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Maracuja mandularopogóssal, rebarbarás-epres Philadelphia, kesudió datolyalekvárral vagy sós vanília, ropogós tökmag pralinéval – íme néhány ízkombináció azok közül, amelyek díjat nyerte Szegeden, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen. A fődíjat Somogyi Renáta érdemelte ki bazsalikomos málna kreációjáért.

Cikk folytatása

Bazsalikom, tea, uborka: mind macaronba való

Egy kis mandulaliszt, cukor, tojás, meg egy kis rozé. Hogy mit keres a bor az édességben? Megtudhatták mindazok, akik ellátogattak az ismét megrendezett Macaron Napra. Bár a hétköznap rendezett különleges eseményen szellősen voltak a látogatók, az estig tartó macaron dzsemborin nem maradtak kielégítetlenül az édesszájúak, akik egészen különleges kreációkat kóstolhattak.

Cikk folytatása

Kihirdették az ország tortája jelöltjeit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepének köszöntése alkalmából. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért.

Cikk folytatása

Gyümölcsös ízek kavalkádja

A tavasz lassú, de biztos közeledése hatást gyakorolt a chocoMe boszorkánykonyhájára is. Legújabb Raffinée drazséjuk megalkotásával egy minden korábbinál gyümölcsösebb termékkel rukkoltak elő. A gazdag ízek alapja a zsenge, a korai szüretelésnek köszönhetően enyhén fanyar fekete ribizli, amely a liofilizálás következtében hiánytalanul megőrizte eleven, friss jellegét.

Cikk folytatása

Harmincból egy bukott meg a teszten

Számos szaloncukrot vizsgált meg a fogyasztóvédelem azon az országos ellenőrzésen, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelt el. A vizsgált tételek közül egy akadt fenn a rostán, ám a tárca közleménye arra nem tért ki, melyik cég termékét nem találták jónak.

Cikk folytatása

Szalonczukkedlitől a vörösboros málnazseléig

Igazi hungarikumnak számít, hogy a fenyőfát szaloncukorral díszítjük. A rojtos szélű selyempapírba és sztaniolba csomagolt édességgel ugyanis kizárólag a magyarok ékesítik a fenyőágakat. A szaloncukor ősének számító fondant receptje valaha külhonból érkezett, ám a honi cukrászmesterek később rengeteg ízben készítették. Ma már szinte megszámlálhatatlan ízesítésben kapható az időközben csokoládébundát öltött finomság, ami nélkül el sem tudjuk képzelni a karácsonyt.

Cikk folytatása

„Nyujtsd ki a czipókat három késfoknyi vastagságra!”

A magyarok elmaradhatatlan karácsony eledele a bejgli. Hogy mákos vagy diós, az már örök vita tárgya, ki az egyikre, ki a másikra esküszik, s persze egy jelentős tábor mindkettőt egyformán szereti. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a bejgli kétszáz éve még nem is volt ismert, valószínűleg osztrák közvetítéssel érkezett az országba és kezdte meg hódító útját. A receptjét azóta is minden családban féltve őrzik, bár egy picit mindig módosul a kor igényeinek megfelelően.

Cikk folytatása

Magyar tortacsoda sikere Albionban

Vargáné Orbán Anikó tortakreációjával győzött Birminghamben a brit Cake Master Magazine által meghirdetett verseny Royal Icing kategóriájában. A torták világbajnokságára 65 ezer jelölés érkezett a Föld minden pontjáról.

Cikk folytatása

Indiáner, Eszterházy, Rigó Jancsi díszdobozban

Különleges süteménykollekcióval eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia cukrász hagyományait a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a kiegyezés 150 éves évfordulóján. Az 1867-es eseményhez kapcsolódva az Anna-szeletet, az Esterházy-szeletet, a Rigó Jancsit, a Blaha Lujza-szeletet, az arisztokrata kuglófot és az Indiánert vásárolhatjuk meg díszdobozban.

Cikk folytatása

Óriáspalacsinta és gofri a sugárúton

Október 25-től már nemcsak a jeges finomságok kedvelőinek, hanem a palacsintarajongóknak is érdemes lesz az Andrássy úti Hisztéria Cremariába ellátogatni. A cukrászdában ugyanis a sütemény- és fagylaltválaszték mellett immár óriáspalacsintával és gofrival is kedveskednek a vendégeknek. Ott jártunk a tesztelésen, érdemes lesz felkeresni a cukrászdát.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017