Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Cikk folytatása

Ahol a kerítés is tejkaramellából van

Aki Észak-Írország fővárosában jár, kötelezően el kell zarándokolnia a St George’s Marketre, a helyi Nagyvásárcsarnokba, amely magyar rokonához hasonlóan az előző századforduló környékén épült. Csuda dolgokat láthat majd, ha megfogadja tanácsunkat: tenger gyümölcsei paradicsomot, fudge Kánaánt, minőségi hentest, bio zöldségest, és ha szerencséje van még citromsárga belű céklát is.

Cikk folytatása

Újabb két spanyol étterem a csúcskategóriában

A barcelonai ABaC és az El Puerto de Santa Maríaban található Aponiente is három csillagot kapott a Michelin ítészeitől a napokban megjelent, Spanyolország és Portugália legjobb éttermeit lajstromozó kalauzban. Az Ibériai-félsziget nagyobb államában további öt étterem szerezte meg második csillagát, míg tizenheten először kerültek fel a listára.

Cikk folytatása

Csillaghullás New Yorkban

Megjelent a legújabb New York-i Michelin-kalauz, amelyben nagy meglepetésre a háromcsillagos kategóriában a Jean Georges étterem elvesztette egyik csillagát. Ugyanakkor hat új étterem is kiérdemelte a szigorú ítészektől az egy Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Körteborleves, mákos tiramisu: Alsó-Ausztria nagykövetei

Aki a közeljövőben nyugat felé tervez utazást, érdemes megfontolnia egy túrát Alsó-Ausztriába. A határhoz közeli tartományban nemcsak remek sípályák, kiépített túraútvonalak találhatók, hanem olyan finomságok is várják a turistát, mint a kecskesajtos somtekercs, a tormával és sommal ízesített sajtkrém, ízletes gyümölcslevek és persze étkezés után egy jó fajta zöld veltelini. Aki pedig egy helyi vendéglőbe tévedne, mindenképpen rendeljen körteborlevest!

Cikk folytatása

Szlovénia, a 10 millió krémes hazája

Ez az írás kivételesen nem Ana Rošról, a világ legjobb női szakácsának választott séfről fog szólni. Mert ugyan a gasztronómia csúcsát jelenleg ő képviseli Szlovéniában, a hagyományos szlovén étkezési kultúrának számos olyan különlegessége van, ami érdemes arra, hogy megkóstoljuk, ha ellátogatunk az országba. Esetleg keressünk egy szlovén barátot, aki készíti nekünk poticát. Ha nem tudja mi az, mindenképpen olvasson tovább!

Cikk folytatása

Lüktető falucska Párizs legrégebbi fedett piaca

 

Párizs harmadik kerületének szívében, talán a város egyik legnépszerűbb utcájában, a rue Bretagne közepén, épületek közé ékelve bújik meg Párizs legrégebbi fedett piaca, a Marché des Enfants Rouge. A hentesek és zöldségesek mellett számos street foodos kínálja ételeit, a francia konyha remekei mellett kóstolhatunk marokkói vagy japán ételt is.

Cikk folytatása

Francia étterem Európa élén

 

Közzétette földrészünk legjobb éttermeinek éves listáját az Opinionated About Dining. A lajstrom élén újra Alain Passard séf étterme, a párizsi L’Arpége áll. A képzeletbeli dobogó második fokára a három Michelin-csillagos, svájci Alpokban található Schloss Schaunstein lépett, amelyet Andreas Caminada vezet. A fürstenaui étterem hatalmasat ugrott előre a listán, hiszen legutóbb a 47. helyre rangsorolták.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017