Magyar tortacsoda sikere Albionban

Vargáné Orbán Anikó tortakreációjával győzött Birminghamben a brit Cake Master Magazine által meghirdetett verseny Royal Icing kategóriájában. A torták világbajnokságára 65 ezer jelölés érkezett a Föld minden pontjáról.

Cikk folytatása

Indiáner, Eszterházy, Rigó Jancsi díszdobozban

Különleges süteménykollekcióval eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia cukrász hagyományait a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a kiegyezés 150 éves évfordulóján. Az 1867-es eseményhez kapcsolódva az Anna-szeletet, az Esterházy-szeletet, a Rigó Jancsit, a Blaha Lujza-szeletet, az arisztokrata kuglófot és az Indiánert vásárolhatjuk meg díszdobozban.

Cikk folytatása

Óriáspalacsinta és gofri a sugárúton

Október 25-től már nemcsak a jeges finomságok kedvelőinek, hanem a palacsintarajongóknak is érdemes lesz az Andrássy úti Hisztéria Cremariába ellátogatni. A cukrászdában ugyanis a sütemény- és fagylaltválaszték mellett immár óriáspalacsintával és gofrival is kedveskednek a vendégeknek. Ott jártunk a tesztelésen, érdemes lesz felkeresni a cukrászdát.

Cikk folytatása

Ezüsteső Londonban!

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.

Cikk folytatása

Fagylalttekercs minden évszakra

Kérlelhetetlenül bekúszott a nyirkos ősz kabátgallérunk alá, ám ez csak egy okkal több arra, hogy valami különlegessel vigasztaljuk magunkat. Remek lehetőség kínálkozik erre, ha ellátogatunk a N’Ice Roll parányi, lipótvárosi boltocskájába. Az ott kapható fagylaltnak ugyanis nincs párja: a szemünk előtt készül, nem is akárhogy, és nem mesterséges alapanyagokból. Ám ami fontosabb: nemcsak szép, de finom is.

Cikk folytatása

Grillázs fekete szezámmagból

Néhány esztendeje valóságos csokoládé boomnak lehetünk szemtanúi, évente jelennek meg újabb és újabb vállalkozások. Ezt a hullámot lovagolták meg jó érzékkel az Édes Napok szervezői, olyan eseményt rendezve, ahol rogyásig állnak a standokon a finomságok. A fesztiválon ugyanakkor a gyártók és a vásárlók azzal is szembesülhetnek azzal, hol tartanak a piaci szereplők, milyen a magas minőségű termék és mi a bóvli. A vásárban az is kiderült: nem pillanatnyi hóbort volt a „mentes” termékek iránti kereslet.

Cikk folytatása

Taroltak a magyar csokoládék

Közel negyven különböző színű érmet szereztek a magyar csokoládégyártó manufaktúrák az International Chocolate Awards kelet-európai döntőjében. A medállal jutalmazott cégek benevezhetik termékeiket a világdöntőre, amelyre október elején kerül sor Londonban.

Cikk folytatása

Itt az új őrület, a rubin csoki


Korábban ismertük az ét-, a tej- és a fehér csokit, aztán pár éve megkedveltük a szőke csokoládét, most pedig a tudósok felfedezték a rózsaszín csokoládét. A rubin tónusúként jellemzett édesség egy csapásra divatossá válhat, mert nemcsak a színe különleges, de a hírek szerint íze a bogyós gyümölcsökre emlékeztet. 

Cikk folytatása

Top 50-ben a chocoMe

Újabb nagy elismerésben részesült a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe: kávés-mogyorós Raffinée terméke ugyanis bekerült a világ ötven legjobb élelmiszere közé. A magyar vállalkozás sikerének értékét növeli, hogy a Top 50-be csupán három csokoládé került.

Cikk folytatása

Krémeseztünk is meg nem is

Rég vártunk annyira megnyitót, mint a Hauerét, a pesti cukrászda históriája ugyanis vetekszik a Gerbeaud-éval vagy az Augusztéval. Ám talán nem véletlen, hogy az egység csöndben, minden hűhó és csinnadratta nélkül nyitott meg: a tulajdonosok valószínűleg érzik, ez még nem az általuk elképzelt üzemi hőfok. A Hauer-krémest pedig hiába kerestük a pultban.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017