Házi sonka, lekvár és kuglóf Salzburgban

Az utazók számára sokszor fontos szempont a szállás kiválasztásánál, hogy milyen a reggeli minősége, mekkora a választék, milyen a kiszolgálás. Akiknek az említettek befolyásolják döntését a szálláshely kiválasztásánál, kitűnő ajánlataink vannak, amelyeket személyesen teszteltünk le. Feltéve, hogy Ausztriába terveznek (át)utazást.

Cikk folytatása

Amikor a zsákmány rögtön a tűzhelyen végzi

Ha valaki nyáron éppen a kicsiny Funtana városkában jár, nem hagyhatja ki a Ribarska festát, azaz a Halász fesztivált. Szerencsére több alkalommal is megrendezik a nyár folyamán, így aki a közelgő első, június 15-i lakomáról lemaradna, később is alkalma nyílik arra, hogy a friss, ízletes tengeri fogásokat megkóstolja. Kár is lenne elmulasztani.

Cikk folytatása

Tiszta, friss, harsány ízek

A napokban Koppenhága két ékkövében, a Geraniumban és a Nomában járt egy kis magyar csapat, amelynek tagja volt az ismert gasztronómiai szakember, Csapody Balázs is. A balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa kiemelte: magyar ember számára felfoghatatlan a fejlődés a dán fővárosban, ahol az éttermek a legmesszebbmenőkig kiaknázzák a helyben rendelkezésre álló alapanyagokban rejlő lehetőségeket. Csapody Balázs szerint ezt az utat kellene követnie a hazai gasztronómiánk is.

Cikk folytatása

A Michigan-tóhoz utazzon, ha a világ legjobb éttermében étkezne

A chicagói, három Michelin-csillagos Alinea a világ legjobb étterme – legalábbis az Elite Traveller magazin szerint. A luxus életmód lap a napokban tette közzé a világ 100 legjobb éttermének éves listáját, amelyet az olvasók szavazatai alapján állít össze. A chicagói étterem visszaszerezte első helyét, korábban 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben is elnyerte a rangos kitüntetést.

Cikk folytatása

Három Michelin-csillag Horvátországban

A Michelin Guide legújabb, horvátországi kiadványában összesen 62 éttermet értékeltek a kalauz szigorú inspektorai, közülük három is csillagot kapott. Ezzel déli szomszédunk megháromszorozta Michelin-csillaggal jutalmazott éttermeinek számát, és megközelítette Magyarországot, amelynek eggyel több csillagos vendéglátóhelye van.

Cikk folytatása

Nem álom a minőség és a gyorsaság jó áron

Ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy egy átlag honi vendéglátóhelynek mekkora a lemaradása egy átlag nyugati étteremhez képest, kizárólag úgy tudhatjuk meg, ha elutazunk, s az adott helyszínen végezzük el az összehasonlítást. Márpedig, ha az észak-írországi átlaggal hasonlítjuk össze a hazai átlagot, kissé elszomorító a kép.

Cikk folytatása

Ahol a kerítés is tejkaramellából van

Aki Észak-Írország fővárosában jár, kötelezően el kell zarándokolnia a St George’s Marketre, a helyi Nagyvásárcsarnokba, amely magyar rokonához hasonlóan az előző századforduló környékén épült. Csuda dolgokat láthat majd, ha megfogadja tanácsunkat: tenger gyümölcsei paradicsomot, fudge Kánaánt, minőségi hentest, bio zöldségest, és ha szerencséje van még citromsárga belű céklát is.

Cikk folytatása

Újabb két spanyol étterem a csúcskategóriában

A barcelonai ABaC és az El Puerto de Santa Maríaban található Aponiente is három csillagot kapott a Michelin ítészeitől a napokban megjelent, Spanyolország és Portugália legjobb éttermeit lajstromozó kalauzban. Az Ibériai-félsziget nagyobb államában további öt étterem szerezte meg második csillagát, míg tizenheten először kerültek fel a listára.

Cikk folytatása

Csillaghullás New Yorkban

Megjelent a legújabb New York-i Michelin-kalauz, amelyben nagy meglepetésre a háromcsillagos kategóriában a Jean Georges étterem elvesztette egyik csillagát. Ugyanakkor hat új étterem is kiérdemelte a szigorú ítészektől az egy Michelin-csillagot.

Cikk folytatása

Körteborleves, mákos tiramisu: Alsó-Ausztria nagykövetei

Aki a közeljövőben nyugat felé tervez utazást, érdemes megfontolnia egy túrát Alsó-Ausztriába. A határhoz közeli tartományban nemcsak remek sípályák, kiépített túraútvonalak találhatók, hanem olyan finomságok is várják a turistát, mint a kecskesajtos somtekercs, a tormával és sommal ízesített sajtkrém, ízletes gyümölcslevek és persze étkezés után egy jó fajta zöld veltelini. Aki pedig egy helyi vendéglőbe tévedne, mindenképpen rendeljen körteborlevest!

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017