Kihirdették az ország tortája jelöltjeit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepének köszöntése alkalmából. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért.

Cikk folytatása

Gyümölcsös ízek kavalkádja

A tavasz lassú, de biztos közeledése hatást gyakorolt a chocoMe boszorkánykonyhájára is. Legújabb Raffinée drazséjuk megalkotásával egy minden korábbinál gyümölcsösebb termékkel rukkoltak elő. A gazdag ízek alapja a zsenge, a korai szüretelésnek köszönhetően enyhén fanyar fekete ribizli, amely a liofilizálás következtében hiánytalanul megőrizte eleven, friss jellegét.

Cikk folytatása

Harmincból egy bukott meg a teszten

Számos szaloncukrot vizsgált meg a fogyasztóvédelem azon az országos ellenőrzésen, amelyet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendelt el. A vizsgált tételek közül egy akadt fenn a rostán, ám a tárca közleménye arra nem tért ki, melyik cég termékét nem találták jónak.

Cikk folytatása

Szalonczukkedlitől a vörösboros málnazseléig

Igazi hungarikumnak számít, hogy a fenyőfát szaloncukorral díszítjük. A rojtos szélű selyempapírba és sztaniolba csomagolt édességgel ugyanis kizárólag a magyarok ékesítik a fenyőágakat. A szaloncukor ősének számító fondant receptje valaha külhonból érkezett, ám a honi cukrászmesterek később rengeteg ízben készítették. Ma már szinte megszámlálhatatlan ízesítésben kapható az időközben csokoládébundát öltött finomság, ami nélkül el sem tudjuk képzelni a karácsonyt.

Cikk folytatása

„Nyujtsd ki a czipókat három késfoknyi vastagságra!”

A magyarok elmaradhatatlan karácsony eledele a bejgli. Hogy mákos vagy diós, az már örök vita tárgya, ki az egyikre, ki a másikra esküszik, s persze egy jelentős tábor mindkettőt egyformán szereti. Ám azt már kevesebben tudják, hogy a bejgli kétszáz éve még nem is volt ismert, valószínűleg osztrák közvetítéssel érkezett az országba és kezdte meg hódító útját. A receptjét azóta is minden családban féltve őrzik, bár egy picit mindig módosul a kor igényeinek megfelelően.

Cikk folytatása

Magyar tortacsoda sikere Albionban

Vargáné Orbán Anikó tortakreációjával győzött Birminghamben a brit Cake Master Magazine által meghirdetett verseny Royal Icing kategóriájában. A torták világbajnokságára 65 ezer jelölés érkezett a Föld minden pontjáról.

Cikk folytatása

Indiáner, Eszterházy, Rigó Jancsi díszdobozban

Különleges süteménykollekcióval eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia cukrász hagyományait a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a kiegyezés 150 éves évfordulóján. Az 1867-es eseményhez kapcsolódva az Anna-szeletet, az Esterházy-szeletet, a Rigó Jancsit, a Blaha Lujza-szeletet, az arisztokrata kuglófot és az Indiánert vásárolhatjuk meg díszdobozban.

Cikk folytatása

Óriáspalacsinta és gofri a sugárúton

Október 25-től már nemcsak a jeges finomságok kedvelőinek, hanem a palacsintarajongóknak is érdemes lesz az Andrássy úti Hisztéria Cremariába ellátogatni. A cukrászdában ugyanis a sütemény- és fagylaltválaszték mellett immár óriáspalacsintával és gofrival is kedveskednek a vendégeknek. Ott jártunk a tesztelésen, érdemes lesz felkeresni a cukrászdát.

Cikk folytatása

Ezüsteső Londonban!

A hétvégén rendezték meg Londonban az International Chocolate Awards világdöntőjét, amelyen öt magyar csokoládékészítő manufaktúra is fényesen csillogó érmet szerzett. Külön örömteli, hogy nemcsak fővárosi vállalkozások szereztek rangos elismerést, hanem vidéki műhelyek is, ahol megszállottan munkálkodnak minőségi termékek előállításán.

Cikk folytatása

Fagylalttekercs minden évszakra

Kérlelhetetlenül bekúszott a nyirkos ősz kabátgallérunk alá, ám ez csak egy okkal több arra, hogy valami különlegessel vigasztaljuk magunkat. Remek lehetőség kínálkozik erre, ha ellátogatunk a N’Ice Roll parányi, lipótvárosi boltocskájába. Az ott kapható fagylaltnak ugyanis nincs párja: a szemünk előtt készül, nem is akárhogy, és nem mesterséges alapanyagokból. Ám ami fontosabb: nemcsak szép, de finom is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017