Salgótarjánban készül az ország legjobb croissant-ja

Az Artizán Budapest pékség csapata nyerte a fehér vagy félbarna kenyerek kategóriáját az augusztus 20-án megtartott III. Kenyérlelke Fesztiválon. A Hold utcai pékség ezen kívül még két helyezést is szerzett és a versenyben arattak a fővárosi pékek. A croissant-ok versengését azonban vidéki cukrászda nyerte. 

Cikk folytatása

Mókus mogyoró minden mennyiségben

Majdnem féléven keresztül kísérletezett megszállottan az alapanyagokkal az idei Magyarország Tortája verseny győztese. Vaslóczki Orsolya Balatoni Habos Mogyoró tortájában minden az ízes mag körül forog: a mogyorós tésztára roppanós mogyorós réteg, majd karamellás, tejcsokoládés, mogyorós hab, mogyoróolajos tejcsokoládémáz és egy leheletnyi fekete ribiszke került. A Pöttyös Pannira keresztelt finomság lett Magyarország Cukormentes Tortája, amelynek mandulalisztből és mákból készült tészta az alapja, rajta szilvadarabokkal és málnahabbal.

Cikk folytatása

A chocoMe és a „wow” faktor

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

Cikk folytatása

Ínyencek pirított szöcskét nyaljanak!

Mexikó egyes vidékein csemegének számító pirított szöcskével ízesíti fagylaltkelyhét New Yorkban egy fagylaltozó. A tulajdonos azt mondja: régóta várta a pillanatot, amikor felhasználhatja a Közép-Amerikában milliók által kedvelt, pirított, sózott, általában lime levével nassolgatott rovart.

Cikk folytatása

Hódított a kávés, mogyorós szőkecsoki

Hét érmet szerzett a chocoMe a Londoni Csokoládé Akadémia versenyén, ezzel a magyar csokoládémanufaktúra összességében már 39 nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cég idei nyertes termékei olyan összetevőkkel csábítanak, mint a karamellizált makadámdió, a bársonyos szőkecsokoládé vagy a kandírozott gyümölcsök, amelyek étcsokoládéba mártva, a valódi ínyencek kedvencei.

Cikk folytatása

Nagy dobásra készül a chocoMe

Megszokhattuk már, hogy a chocoMe háza táján mindig történik valami. A cég alapítása óta alig akadt olyan év, hogy a vállalkozás ne nyert volna nagy nemzetközi termékdíjat. A cég tulajdonosa, Mészáros Gábor nemrég Közép-Amerikában járt, ahol munkatársaival több kakaóbab szüreten is részt vett különböző kakaóbab ültetvényeken. Hogy mi okból utaztak a messzi földrész esőerdeibe, arról a chocoMe tulajdonosa lapunknak beszélt először.

Cikk folytatása

Visszásságok a Nagyi Palacsintázójában

Harminc kilogramm nyomon követhetetlen készétel forgalomba hozatalát tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy budai vendéglátóhelyen. Az ellenőrzés során megállapított komoly élelmiszer-biztonsági és higiéniai hiányosságok miatt azonnali hatállyal elrendelték az üzlet időigényes felfüggesztését. 

Cikk folytatása

Rendhagyó randi: a pritaminpaprika flörtje a málnával

Érdekes kezdeményezéssel igyekszik magához csalogatni a vendégeket a Damniczki Cukrászda, amely a hagyományos ízek mellett zöldséges fagylaltkülönlegességeket is kínál. A jeges finomságok között olyan, első hallásra elképesztő kombinációkat találunk, mint sült fokhagymás padlizsán, bazsalikomos cékla vagy kapros joghurtos uborka. A nyári melegben útra keltünk, hogy végigkóstoljuk a furcsa kreációkat.

Cikk folytatása

A forró csoki marcipánnal az igazi

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos Today kávéház, amelynek emeltén csokoládé múzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég: válaszolva a látogatói igényekre, tárlatvezetéssel bővítették a szolgáltatások körét, emellett interaktívvá tették a tárlatlátogatást.

Cikk folytatása

A keserű a kedveltebb

Változott a magyarok ízlése az elmúlt öt évben, az édességet kedvelők egyre inkább az étcsokoládét keresik a boltokban – derült a Magyar Édességgyártók Szövetségének közelmúltban publikált kutatásából. A fővárosban élők és az ötven év felettiek különösen kedvelik a fekete csokoládét.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017