Grillázs fekete szezámmagból

Néhány esztendeje valóságos csokoládé boomnak lehetünk szemtanúi, évente jelennek meg újabb és újabb vállalkozások. Ezt a hullámot lovagolták meg jó érzékkel az Édes Napok szervezői, olyan eseményt rendezve, ahol rogyásig állnak a standokon a finomságok. A fesztiválon ugyanakkor a gyártók és a vásárlók azzal is szembesülhetnek azzal, hol tartanak a piaci szereplők, milyen a magas minőségű termék és mi a bóvli. A vásárban az is kiderült: nem pillanatnyi hóbort volt a „mentes” termékek iránti kereslet.

Cikk folytatása

Taroltak a magyar csokoládék

Közel negyven különböző színű érmet szereztek a magyar csokoládégyártó manufaktúrák az International Chocolate Awards kelet-európai döntőjében. A medállal jutalmazott cégek benevezhetik termékeiket a világdöntőre, amelyre október elején kerül sor Londonban.

Cikk folytatása

Itt az új őrület, a rubin csoki


Korábban ismertük az ét-, a tej- és a fehér csokit, aztán pár éve megkedveltük a szőke csokoládét, most pedig a tudósok felfedezték a rózsaszín csokoládét. A rubin tónusúként jellemzett édesség egy csapásra divatossá válhat, mert nemcsak a színe különleges, de a hírek szerint íze a bogyós gyümölcsökre emlékeztet. 

Cikk folytatása

Top 50-ben a chocoMe

Újabb nagy elismerésben részesült a magyar csokoládégyártó manufaktúra, a chocoMe: kávés-mogyorós Raffinée terméke ugyanis bekerült a világ ötven legjobb élelmiszere közé. A magyar vállalkozás sikerének értékét növeli, hogy a Top 50-be csupán három csokoládé került.

Cikk folytatása

Krémeseztünk is meg nem is

Rég vártunk annyira megnyitót, mint a Hauerét, a pesti cukrászda históriája ugyanis vetekszik a Gerbeaud-éval vagy az Augusztéval. Ám talán nem véletlen, hogy az egység csöndben, minden hűhó és csinnadratta nélkül nyitott meg: a tulajdonosok valószínűleg érzik, ez még nem az általuk elképzelt üzemi hőfok. A Hauer-krémest pedig hiába kerestük a pultban.

Cikk folytatása

Salgótarjánban készül az ország legjobb croissant-ja

Az Artizán Budapest pékség csapata nyerte a fehér vagy félbarna kenyerek kategóriáját az augusztus 20-án megtartott III. Kenyérlelke Fesztiválon. A Hold utcai pékség ezen kívül még két helyezést is szerzett és a versenyben arattak a fővárosi pékek. A croissant-ok versengését azonban vidéki cukrászda nyerte. 

Cikk folytatása

Mókus mogyoró minden mennyiségben

Majdnem féléven keresztül kísérletezett megszállottan az alapanyagokkal az idei Magyarország Tortája verseny győztese. Vaslóczki Orsolya Balatoni Habos Mogyoró tortájában minden az ízes mag körül forog: a mogyorós tésztára roppanós mogyorós réteg, majd karamellás, tejcsokoládés, mogyorós hab, mogyoróolajos tejcsokoládémáz és egy leheletnyi fekete ribiszke került. A Pöttyös Pannira keresztelt finomság lett Magyarország Cukormentes Tortája, amelynek mandulalisztből és mákból készült tészta az alapja, rajta szilvadarabokkal és málnahabbal.

Cikk folytatása

A chocoMe és a „wow” faktor

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

Cikk folytatása

Ínyencek pirított szöcskét nyaljanak!

Mexikó egyes vidékein csemegének számító pirított szöcskével ízesíti fagylaltkelyhét New Yorkban egy fagylaltozó. A tulajdonos azt mondja: régóta várta a pillanatot, amikor felhasználhatja a Közép-Amerikában milliók által kedvelt, pirított, sózott, általában lime levével nassolgatott rovart.

Cikk folytatása

Hódított a kávés, mogyorós szőkecsoki

Hét érmet szerzett a chocoMe a Londoni Csokoládé Akadémia versenyén, ezzel a magyar csokoládémanufaktúra összességében már 39 nemzetközi díjjal büszkélkedhet. A cég idei nyertes termékei olyan összetevőkkel csábítanak, mint a karamellizált makadámdió, a bársonyos szőkecsokoládé vagy a kandírozott gyümölcsök, amelyek étcsokoládéba mártva, a valódi ínyencek kedvencei.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017