Szlovénia, a 10 millió krémes hazája

Ez az írás kivételesen nem Ana Rošról, a világ legjobb női szakácsának választott séfről fog szólni. Mert ugyan a gasztronómia csúcsát jelenleg ő képviseli Szlovéniában, a hagyományos szlovén étkezési kultúrának számos olyan különlegessége van, ami érdemes arra, hogy megkóstoljuk, ha ellátogatunk az országba. Esetleg keressünk egy szlovén barátot, aki készíti nekünk poticát. Ha nem tudja mi az, mindenképpen olvasson tovább!

Cikk folytatása

Lüktető falucska Párizs legrégebbi fedett piaca

 

Párizs harmadik kerületének szívében, talán a város egyik legnépszerűbb utcájában, a rue Bretagne közepén, épületek közé ékelve bújik meg Párizs legrégebbi fedett piaca, a Marché des Enfants Rouge. A hentesek és zöldségesek mellett számos street foodos kínálja ételeit, a francia konyha remekei mellett kóstolhatunk marokkói vagy japán ételt is.

Cikk folytatása

Francia étterem Európa élén

 

Közzétette földrészünk legjobb éttermeinek éves listáját az Opinionated About Dining. A lajstrom élén újra Alain Passard séf étterme, a párizsi L’Arpége áll. A képzeletbeli dobogó második fokára a három Michelin-csillagos, svájci Alpokban található Schloss Schaunstein lépett, amelyet Andreas Caminada vezet. A fürstenaui étterem hatalmasat ugrott előre a listán, hiszen legutóbb a 47. helyre rangsorolták.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017