Akác, bodza palacsintatésztába mártva

Nagyszüleinknek még természetes volt, hogy az akácot meg lehet enni. Akár nyersen, akár megsütve. Mára a legtöbb konyhából eltűnt az illatos virág, ám Halmos Monika ebbe nem törődik bele, amikor csak teheti, az ehető virágokból készült recepteket népszerűsíti. Akácra, bodzára is akad szakácskönyveiben rengeteg ötlet, amelyekből a napokban adott ízelítőt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Cikk folytatása

Egészséges, narancssárga tobzódás

Újabb állomásához érkezett a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” kampány, amellyel a cég széles választékára alapozva könnyen elkészíthető, kreatív recept videókkal inspirál az egészséges táplálkozásra. A kampány eddigi klipjeiben az aranybarna, a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. A legújabb inspiráló videó ízletes, narancssárga fogás sütőtökkel és édesburgonyával.

Cikk folytatása

Narancssárga bogyócska, az immunrendszer őrzője

Csillapította már szomját száz százalékban natúr homoktövis bogyóiból készült préslével? A savanykás, fanyar, de vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsban is rendkívül gazdag homoktövis fogyasztása nemcsak üdítő, de télen szinte kötelező. A narancssárga bogyó kiváló kísérője lehet limonádéknak, koktéloknak, de citrom helyett akár a teánkat is ízesíthetjük vele.

Cikk folytatása

Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

A téli hónapok ünnepei után gyakori, hogy felszedünk néhány kilót. Sokan fogadják meg ilyenkor, hogy leadják a fölösleges súlyt, hogy életmódot váltanak és leszokva a nassolásról tudatosan táplálkoznak. A túl szigorú fogyókúra azonban a jojó effektust vonja maga után, ezért a kis lépések elve hosszútávon tarthatóbb, hatékonyabb lehet. Ebben segít néhány tanáccsal Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Cikk folytatása

Édeskömény citromos repcével

A gyulai Mikóné Hirth Beáta édeskömény méze nyerte Az év kiváló magyar méze 2017 díjat, emellett a legjobb egyéb fajtaméz-kategória első helyezettje is ez a különleges méz lett – derült ki a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.

Cikk folytatása

Alma, a hideg hónapok vitaminbankja

A világon minden száz almából kettő-három Magyarországon terem. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy finom és küllemében is szép alma teremjen Magyarországon. Az almát érdemes egész évben fogyasztani, rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban – az alma előnyeit ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy a különböző fajtákat meddig tárolhatjuk a pincében, kamrában.

Cikk folytatása

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

Cikk folytatása

Nem akar agyvérzést kapni? Egyen almát!

Bár az alma fogyasztása kötött legkevésbé egy adott évszakhoz, a szüret miatt az őszhöz társítjuk a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünket. De milyen hasznos anyagokat tartalmaz az alma? Milyen betegségektől óv meg bennünket fogyasztása? Ha nem tudja, feltétlenül olvasson tovább! Egy biztos: nem hiába hallottuk szüleinktől, hogy a héját is meg kell enni a gyümölcsnek.

Cikk folytatása

Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

Nem csupán finom, gyógyít is a szeder

Őszi erdei, mezei séták alkalmával gyakran találkozhatnak az erdőjárók szederbokrokkal, amelyről jó kedvvel szedegetik le az igen ízletes gyümölcsöt. Ám a növénynek nemcsak a fekete gyümölcsét érdemes elfogyasztani, hiszen a leveléből főzött tea számos nyavalyát orvosolhat.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017