Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

A téli hónapok ünnepei után gyakori, hogy felszedünk néhány kilót. Sokan fogadják meg ilyenkor, hogy leadják a fölösleges súlyt, hogy életmódot váltanak és leszokva a nassolásról tudatosan táplálkoznak. A túl szigorú fogyókúra azonban a jojó effektust vonja maga után, ezért a kis lépések elve hosszútávon tarthatóbb, hatékonyabb lehet. Ebben segít néhány tanáccsal Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Cikk folytatása

Édeskömény citromos repcével

A gyulai Mikóné Hirth Beáta édeskömény méze nyerte Az év kiváló magyar méze 2017 díjat, emellett a legjobb egyéb fajtaméz-kategória első helyezettje is ez a különleges méz lett – derült ki a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.

Cikk folytatása

Alma, a hideg hónapok vitaminbankja

A világon minden száz almából kettő-három Magyarországon terem. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy finom és küllemében is szép alma teremjen Magyarországon. Az almát érdemes egész évben fogyasztani, rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban – az alma előnyeit ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy a különböző fajtákat meddig tárolhatjuk a pincében, kamrában.

Cikk folytatása

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

Cikk folytatása

Nem akar agyvérzést kapni? Egyen almát!

Bár az alma fogyasztása kötött legkevésbé egy adott évszakhoz, a szüret miatt az őszhöz társítjuk a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünket. De milyen hasznos anyagokat tartalmaz az alma? Milyen betegségektől óv meg bennünket fogyasztása? Ha nem tudja, feltétlenül olvasson tovább! Egy biztos: nem hiába hallottuk szüleinktől, hogy a héját is meg kell enni a gyümölcsnek.

Cikk folytatása

Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

Nem csupán finom, gyógyít is a szeder

Őszi erdei, mezei séták alkalmával gyakran találkozhatnak az erdőjárók szederbokrokkal, amelyről jó kedvvel szedegetik le az igen ízletes gyümölcsöt. Ám a növénynek nemcsak a fekete gyümölcsét érdemes elfogyasztani, hiszen a leveléből főzött tea számos nyavalyát orvosolhat.

Cikk folytatása

Lassan búcsút inthetünk a vargányának

Idén minden eddiginél korábbi dátumra, augusztus 2-ára esett a túlfogyasztás napja, vagyis az emberiség alig több mint hét hónap alatt elhasználta a Föld egy évre elegendő erőforrásait. A jövőnket használjuk el, mert úgy élünk, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig bolygónkból csak egy van.

Cikk folytatása

Folyton feledékeny? Igyon zöld teát!

Kínai tudósoknak sikerült bebizonyítaniuk, hogy a zöld tea egyik alkotóeleme, az antioxidáns epigallokatekin-gallát enyhítheti a magas zsír és fruktóz okozta inzulinrezisztenciát és a kognitív károsodást. A zöld tea a magas zsír- és fruktóztartalmú eleséggel táplált kísérleti egereknél ugyanis csökkentette a memóriazavar tüneteit.

Cikk folytatása

Mediterrán álom paradicsommal

A nyár egyik legnépszerűbb zöldsége a paradicsom, amelyet a legtöbben nyersen fogyasztanak reggelire, illetve pürésítve elteszik télire. A paradicsomot azonban meg is süthetjük, napjainkban egyébként is rendkívül népszerű zöldséget sütni. Nem utolsósorban azért, mert egyre többen szeretnének minél egészségesebben étkezni, a sült zöldség pedig vitán felül egészséges.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017