A tonhal minden porcikája értékes

A tonhal minden porcikája értékes

Évente egyszer az Atlanti-óceánból a Földközi-tenger keleti medencéjébe úsznak, hogy szaporodásukat biztosítsák. A hatalmas út végén nagyon legyengülnek, a visszaúton pedig befogják őket. Ám a motorcsónak sebességgel közlekedő kékúszójú tonhalaknak ezt követően igen jó soruk lesz, mert életük végéig szardíniával etetik őket. Egy kékúszójú bontásán jártunk.

Tovább a cikkre

Meghozta eredményét az edukáció

Meghozta eredményét az edukáció

Szaloncukor nélkül a magyaroknak nincs karácsony. Az egykor fondant-ból készült ünnepi cukorka igazi hungarikum, amelyért a vásárlók hajlandók mind többet áldozni. A magyar vevők egyre inkább a magas minőségű szaloncukrokat keresik, és ha tehetik, kerülik az olcsó, kis élvezeti értékű, bevonómasszás termékeket.

Tovább a cikkre

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

 

Ehhez nyújt segítséget az Alexandra Kiadó nemrég megjelent, míves képekkel gazdagon illusztrált „zöld” kötete, a Tiszta & Zöld. A könyvben olyan kiváló recepteket találhatunk, amelyek nyers, egész zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, fűszereket és egészséges zsírokat tartalmaznak. Szó szerint egy pohár – vagy tányér – egészséget készíthetünk belőlük.

A receptgyűjtemény előbb a tisztító zöldségkoktélokat veszi számba, majd olyan mixeket sorol fel, amelyek a ragyogásunkat segíthetik. E recepteket követik a méregtelenítő ötletek, majd a nyugtató mixek. Megtudhatjuk egyebek mellett, hogy mit takar a Zöld Colada, a Pitypangos Napkelte, a Brokkoli-bomba, a Szöcske vagy a Gyógyspenót. A recepteken túl számos tippet, ötletet, ismeretanyagot is találunk egy-egy koktél mellett, valamint megtudhatjuk, miért különösen egészségesek az úgynevezett turbó tápanyagok (például az acai, a chia, a goji, a spirulina vagy a virágpor).

zöld és tiszta

Ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a leveket, biztosíthatjuk szervezetünk számára a létfontosságú vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Akár formába akarunk lendülni, akár jobb általános egészségre vágyunk vagy egy mélyreható tisztítással szeretnénk megajándékozni szervezetünknek, a zöld levek és turmixok beépítése az étrendbe a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer.

Fotó: Alexandra

 

Copyright PuzzleMedia 2017