Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Ördögszekérgomba illett a borjúnyelvhez

Hazatért a magyar csapat Malajziából, ahol derekasan helytálltak a WorldChefs szakács- és cukrászversenyen. A 105 tagország tízmillió gasztronómiai szakemberét tömörítő World Association of Chefs Societes (röviden WorldChefs) által szervezett versenyen a 2017-es kontinentális régiódöntőkön legjobban szerepelt szakács- és cukrászcsapatok mérték össze tudásukat. A magyarok derekasan helytálltak. 

Tovább a cikkre

A lovagnak öltözött kakas és a kétfarkú sellő

A lovagnak öltözött kakas és a kétfarkú sellő

Négy pisztráng fekszik egy fatálon. Mellettük három tyúkfi hever sütésre készen, egy nagy tálban gyümölcsök, fonott kasban tojás, cserépcsuporban méz. A királyi konyhát gyertyák és a nap beszűrődő fénye világítja be, végtelen sejtelmes a hangulat. Mintha a visegrádi palotában megállt volna az idő. Csak egy valami árulkodik arról, hogy nem ültünk időgépbe: a konyhalányok pizzát falatoznak.

Tovább a cikkre

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

 

Ehhez nyújt segítséget az Alexandra Kiadó nemrég megjelent, míves képekkel gazdagon illusztrált „zöld” kötete, a Tiszta & Zöld. A könyvben olyan kiváló recepteket találhatunk, amelyek nyers, egész zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, fűszereket és egészséges zsírokat tartalmaznak. Szó szerint egy pohár – vagy tányér – egészséget készíthetünk belőlük.

A receptgyűjtemény előbb a tisztító zöldségkoktélokat veszi számba, majd olyan mixeket sorol fel, amelyek a ragyogásunkat segíthetik. E recepteket követik a méregtelenítő ötletek, majd a nyugtató mixek. Megtudhatjuk egyebek mellett, hogy mit takar a Zöld Colada, a Pitypangos Napkelte, a Brokkoli-bomba, a Szöcske vagy a Gyógyspenót. A recepteken túl számos tippet, ötletet, ismeretanyagot is találunk egy-egy koktél mellett, valamint megtudhatjuk, miért különösen egészségesek az úgynevezett turbó tápanyagok (például az acai, a chia, a goji, a spirulina vagy a virágpor).

zöld és tiszta

Ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket a leveket, biztosíthatjuk szervezetünk számára a létfontosságú vitaminokat, antioxidánsokat és ásványi anyagokat. Akár formába akarunk lendülni, akár jobb általános egészségre vágyunk vagy egy mélyreható tisztítással szeretnénk megajándékozni szervezetünknek, a zöld levek és turmixok beépítése az étrendbe a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer.

Fotó: Alexandra

 

Copyright PuzzleMedia 2017