Csillageső hullott a magyar gyártókra

Csillageső hullott a magyar gyártókra

Több mint harminc magyar élelmiszer – jobbára édes finomság – kapott rangos elismerést a Great Taste Awards versenyen, amit sokan csak gasztro olimpiának tartanak. Akadt olyan magyar cég, amely először nevezett a versenyre, s mindjárt öt magas elismerést is sikerült begyűjtenie. Csak a miheztartás végett: a Great Taste Awards a világ egyik legismertebb élelmiszeripari díja, több mint tízezer terméket neveznek be a gyártók minden évben a világ minden tájáról.

Tovább a cikkre

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

Tovább a cikkre

Egészséges, narancssárga tobzódás

Újabb állomásához érkezett a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” kampány, amellyel a cég széles választékára alapozva könnyen elkészíthető, kreatív recept videókkal inspirál az egészséges táplálkozásra. A kampány eddigi klipjeiben az aranybarna, a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. A legújabb inspiráló videó ízletes, narancssárga fogás sütőtökkel és édesburgonyával.

 

A sütőtök nevével ellentétben, nemcsak sütve ízletes, hanem levesek, desszertek, köretek népszerű alapanyaga is lehet. Szeptembertől januárig tart a szezonja, de mivel B és C-vitaminokban gazdag, egész évben népszerű. Alacsony kalória- és magas rosttartalma miatt a fogyókúrázók egyik ideális tápláléka. Sőt, kitűnő kalcium, cink, mangán, réz, vas és folsav-forrás, egészségmegőrző, gyógyító hatása többszörösen bizonyított.

Megfázásos tünetek kezelésére is ajánlott, csökkenti az asztma-rohamokat. A népi gyógyászat szerint a sütőtök fogyasztása szépíti a bőrt, többek közt segít a szív és koszorúér problémák megelőzésében. A sütőtökhöz hasonlóan, az édesburgonya rendszeres fogyasztását, pozitív élettani hatásait is számtalan érv támasztja alá. Amellett, hogy ízletes, alacsony a glikémiás terhelése, rostban gazdag, sok benne az antioxidáns és a béta karotin, illetve a mangán.

Egy közepes méretű édesburgonya a napi mangán-szükséglet 28 százalékát biztosítja. A mangán tulajdonképpen egy fontos só, segíti az emésztést, a megfelelő anyagok beépülését a szervezetbe. D-vitamin tartalma jót tesz a fogaknak, a bőrnek, és a szívnek. A sütőtök és az édesburgonya egyaránt kitűnő zöldség, a Bonduelle könnyen elkészíthető narancssárga receptje pedig pompás hangulatot, gazdag ízeket varázsol a tányérunkra.

Sütőtökös egyveleg sajtos bébirépapalástban, édesburgonyával

A recept különlegessége a bébirépából és sajtból álló palást, amitől nem kell megijedni, mert ezt is könnyű elkészíteni, és a végeredmény mindenkit lenyűgöz.

sutotok edesburi 01Hozzávalók:

1 csomag Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 doboz bébirépa
1 édesburgonya
10 dkg vörös cheddar sajt
1 narancs
2 dl kókusztejszín
3 gerezd fokhagyma
só, chili, római kömény

Egy tűzálló tálat sütőpapírral kibélelünk, majd megszórjuk a lereszelt cheddar sajttal. Rásorakoztatjuk a bébirépákat – amelyeket előzetesen papírtörlőn megtörlünk. Előmelegített sütőben 3-4 percig sütjük. Kevés olajon megpirítjuk a fagyasztott sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, sót, chilit, római köményt és préselt fokhagymát szórunk rá. A felét leturmixoljuk, miközben hozzáadjuk a kókusztejszínt és ízlés szerint egy narancs levét és héját.

A bébirépa palástot kivesszük a sütőből, egy sütőpapírral lazán körbetekert üres konzervdobozra fektetjük, majd hagyjuk hűlni. Az édesburgonyát meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és kenyérpirítóban meggrillezzük. (kétszer a maximum fokozaton). A bébirépás palástba halmozzuk a sütőtökös zöldségkeveréket, majd a sütőtökös pürével, pirított édesburgonyával tálaljuk. Narancsszelettel, narancshéjjal díszíthetjük.

 

Copyright PuzzleMedia 2017