A chocoMe idén is valóra váltja az édessége kedvelők karácsonyi csokoládéálmát. A díjnyertes csokoládéiról ismert manufaktúra ínyenc ganache-aival a szaloncukrokat is évről-évre átértelmezi és élménnyé teszi az ünnepi édesség élvezetét.
Cikk folytatása
A dobostorta is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, amelyet a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat dolgozó, sokoldalú cukrász és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatott be először a közönségnek.
Cikk folytatása
Huszonöt ország több mint 400 sajtkülönlegességét és kiváló borokat kóstolhatnak, akik ellátogatnak október 19-én a SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválra. Az eseményen képet kaphatnak a hazai sajtmanufaktúrák termékeiről is.
Cikk folytatása
A nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek. Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot. A kétfordulós versenyben az ételeket szakmai zsűri bírálja el.
Cikk folytatása
Koppány Levente nyerte meg a San Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét Hamburgban – közölte a fiatal szakács Facebook-oldalán. A döntőre Milánóban kerül sor 2020-ban.
Cikk folytatása
A Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhat meg a közönség a Szent István-bazilika előtt.
Cikk folytatása
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén található vendéglátóhely a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként újult meg, bruttó 153 millió forintból. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot is.
Cikk folytatása
Itáliában Mátyás király nyomdokain járnak: Abruzzóban, egy csörgedező borkútnál olthatják a szomjukat a borisszák. Az ingyenes borszökőkút a hét minden napján, éjjel-nappal várja a turistákat.
Cikk folytatása
Elindult a jegyértékesítés a május 16-19 között a Millenárison rendezendő Gourmet Fesztiválra. Az idei gasztronómiai csúcsdzsembori témája a paprika, a sercli és a sör lesz.
Cikk folytatása
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete versenyén idén a Hajdú-bihari Röfögő nyert. A győzelemmel együtt egy éven át a Hajdú-bihari Röfögő lesz Magyarország étele, a fogást a Hunguest Hotel Aqua Sol csapata, Kelemen Roland és Papp László kreálta.
Cikk folytatása