Ünnepi csokoládévarázslat

chocome 2019 karácsony miniA chocoMe idén is valóra váltja az édessége kedvelők karácsonyi csokoládéálmát. A díjnyertes csokoládéiról ismert manufaktúra ínyenc ganache-aival a szaloncukrokat is évről-évre átértelmezi és élménnyé teszi az ünnepi édesség élvezetét.

Cikk folytatása

Hungarikum lett a dobostorta

dobostorta miniA dobostorta is bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe, amelyet a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat dolgozó, sokoldalú cukrász és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatott be először a közönségnek.

Cikk folytatása

Ismerje meg a sajtkészítés fortélyait!

szega miniHuszonöt ország több mint 400 sajtkülönlegességét és kiváló borokat kóstolhatnak, akik ellátogatnak október 19-én a SZEGA Nemzetek Sajtfesztiválra. Az eseményen képet kaphatnak a hazai sajtmanufaktúrák termékeiről is.

Cikk folytatása

Magyar trikolórba öltöztetett ételeket várnak

röfögő miniA nemzeti összetartozás a témája a Magyarország Étele 2020 szakácsversenynek. Minden nevezett fogás legfeljebb öt elemből állhat, és kötelezően tartalmaznia kell három, a magyar trikolór színeit adó alapanyagot. A kétfordulós versenyben az ételeket szakmai zsűri bírálja el.

Cikk folytatása

Ismét hatalmas magyar siker!

koppány miniKoppány Levente nyerte meg a San Pellegrino Young Chef Awards közép-európai döntőjét Hamburgban – közölte a fiatal szakács Facebook-oldalán. A döntőre Milánóban kerül sor 2020-ban. 

Cikk folytatása

Újjászületett a miskolci Bortanya

bortanya miniA Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén található vendéglátóhely a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként újult meg, bruttó 153 millió forintból. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot is.

Cikk folytatása

Bor csobog a szökőkútból

borkut miniItáliában Mátyás király nyomdokain járnak: Abruzzóban, egy csörgedező borkútnál olthatják a szomjukat a borisszák. Az ingyenes borszökőkút a hét minden napján, éjjel-nappal várja a turistákat.

Cikk folytatása

Röfögő az év eledele

röfögő miniAz Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete versenyén idén a Hajdú-bihari Röfögő nyert. A győzelemmel együtt egy éven át a Hajdú-bihari Röfögő lesz Magyarország étele, a fogást a Hunguest Hotel Aqua Sol csapata, Kelemen Roland és Papp László kreálta. 

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017