Van egy jó bejgli receptje?

bejgli36 miniA Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete hagyományteremtő céllal, első alkalommal meghirdette az „Év Bejglije” versenyt. A nemes vetélkedés célja a kézműves bejgli népszerűsítése, valamint hogy a fogyasztók megismerjék és megkedveljék az igazán kiváló minőségű ünnepi süteményeket.

Cikk folytatása

Kéregmintázat a Folly borok címkéin

Kéknyelű bor 2 miniTíz év után megújítja arculatát a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat, amelynek során a boroscímkék is új dizájnt kapnak. A címkéken a családi gyökerek, a 115 éve alapított arborétum, és a négy generáción átívelő borkészítés hagyománya fonódik össze hangsúlyosabban.

Cikk folytatása

Oltalom alá került a szilvásváradi pisztráng

pisztráng01 miniAz Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szilvásváradi pisztráng megnevezés felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára. A döntéssel a szilvásváradi pisztráng elnevezés bekerült az Európai Unióban nyilvántartásba vett és oltalom alatt álló termékek földrajzi jelzéseit rögzítő eAmbrosia nevű adatbázisba, amelyben jelenleg 1480 eredetmegjelölés van.

Cikk folytatása

Borok, sajtok, kolbászok

vajdahunyad bornap 03 miniMagasba emelkedő poharak, a koccintás jelképes gesztusa, ami az összetartozást erősíti. Mindez valósággá vált a nyár végén rendezett a 10. Magyar Bor Napján. A Vajdahunyadvár udvarán mosoly ült az arcokon, a borok és a hangulat kiváló volt.

Cikk folytatása

Csokimámor hét szólamban

 2020 osz chocome 02 miniA folyton fejlesztő chocoMe szeptembertől ismét hét új csokoládékülönlegességgel kedveskedik a csokoládé szenvedélyes híveinek.

Cikk folytatása

Zenitből készül az egyetem pezsgője

nadir63 01 miniElső alkalommal készített pezsgőt a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete, a termékeit ősztől egyedi márkanév alatt kínálja – közölte a felsőoktatási intézmény.

Cikk folytatása

Nem lassít a Drazsémágus

chocome 2020 miniA csokoládé különlegességeiről ismert chocoMe számára ismét igazi díjesővel végződött a július 9-i International Chocolate Awards kelet-európai versenye. A magyar manufaktúra összes benevezett terméke érmet szerzett: két arany-, két ezüstérmet és három különdíjat kapott a vállalkozás.

Cikk folytatása

Újra várja vendégeit a Gléda

gleda miniAz új koronavírus-járvány miatti bezárást követően a hétvégétől újra várja vendégeit a budai Gléda. Az étterem nemcsak az épületen belül, hanem hatalmas teraszán is biztosítja a kulturált étkezés lehetőségét.

Cikk folytatása

10000 korsó ingyen sört oszt a FIRST

first miniMég nem tudható, hogy a főváros esetében meddig tartanak a korlátozások, de amint feloldják, a sörfőzde hatalmas grátisz sörözéssel fogja megünnepelni. Az akció a korlátozás feloldását követő csütörtökön 18 órától a készlet erejéig tart.

Cikk folytatása

Mészáros Ádám otthagyja a csillagokat

michelin gala 04 miniA fiatal séf az első magyar szakács, aki csapatával Közép-Kelet-Európában két Michelin-csillagot szerzett az Onyx étteremnek. A sikeres évek után úgy döntött, új kihívásokat keres és a Felix Kitchen&Barban folytatja pályafutását.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017