Skip to main content

Itt a francia kék bor!

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

eden 02 miniTavaly a spanyol Gik rukkolt elő kék borával, és úgy tűnik innovációjukat más is megirigyelte: most egy francia cég jelent meg a piacon hasonló termékkel. A 11,9 alkoholtartalmú bort érlelés nélkül készítik, színét a fehér és a vörös szőlők egyedi kombinációjának köszönheti.

 

A franciák kék borát, az Edent a londoni Frieze Art Fairen mutatják be hamarosan – közölte a VinCE a Drinks Businessre hivatkozva. A készítő szerint „még a pezsgőnél is finomabb” italt provence-i chardonnay szőlőből készítik, magasabb cukortartalmának köszönhetően jéggel is finom.
Színe nagyon kifinomult – a borász-vállalkozó Aymeric V Bruneau egy igazi francia színt, az Yves Klein nevével fémjelzett Klein Blue-t választotta, így az Eden spanyol testvérénél kicsit ultramarinosabb, áttetszőbb kék.

Eden 640x599

A Földközi-tengert és a francia Riviéra elegáns, fényűző életmódját megidézni kívánó kék italt több generáció borkészítői szakértelmével állítják elő. A Bruneau családban már az ükapa, Gaston is borászattal foglalkozott, ő alapította a Mareau-aux-Pres borászatot Orleans közelében, 1931-ben, a nagyapa, Valere pedig a körtéből készült brandyre specializálódott.

Fotó: Drinks Business

 

Címkefelhő