Pezsgő, pizza, szaktudás

masosz 01A somlói Kreinbacher Birtok, a Heinemann Testvérek Kft., az encsi Anyukám mondta étterem, Bányai Gábor Botond borszakíró, valamint Földesi Gyula oktató nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség idei Par Excellence díjait.

 

A Magyar Sommelier Szövetség (MASOSZ) negyedik alkalommal ítélte oda Par Excellence díjat, amelyben olyan hazai szakemberek részesülhetnek, akik magas színvonalú tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, különösen a kulturált bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, a vendéglátó munka megbecsültségének növeléséhez, valamint a szakmai ismeretek széleskörű terjesztéséhez. – tájékoztatta a szövetség a Magyar Távirati Irodát

A jelöltekre a MASOSZ tagjai szavazhattak, majd az így összeálló lista alapján az elnökségi tagok hozták meg a döntést. Termelő kategóriában a díjazott a Kreinbacher Birtok, amely a Nagy-Somlói Borvidéken alakult 2002-ben. Jelenleg 43 hektáron gazdálkodik organikusan, és további 25 hektárról vásárol fel szőlőt. Hagyományos hazai fajtákból készített borai jól tükrözik a termőterület sajátosságait, pezsgői hamar népszerűvé váltak a fogyasztók körében. Sikereinek köszönhetően a borvidékre is egyre nagyobb figyelem irányul - írták a közleményben.

masosz 02

Kereskedő kategóriában a Heinemann Testvérek Kft. nyerte el a díjat. A cég 1992-ben alakult, és azóta számos nagy presztízsű külföldi italmárkát forgalmaz a magyar piacon. A vendéglátók között az encsi Anyukám mondta étterem, illetve az alapító testvérpár, Dudás Szabolcs és Szilárd részesült az elismerésben. Ismertségük az utóbbi évtizedben folyamatosan nőtt, vendéglátóhelyük a legjobb vidéki éttermek közé tartoznak. Nemrég nyitott miskolci pizzázójuk is hamar népszerűvé vált.

Szakíró kategóriában Bányai Gábor Botond, a Borigo magazin főszerkesztője lett a díjazott. Kéthavi lapja tizennégy éve látja el hírekkel és igényesen megírt szakcikkekkel a borbarátokat. Az oktatók közül Földesi Gyula, a budafoki Soós István Borászati és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója érdemelte ki a címet. Intézménye a magyarországi középfokú szakemberképzés fellegvára, melynek erőssége a gyakorlatorientált, a termelés különböző formáit bemutató, biztosító tanulmányi lehetőség.

Fotó: Anyukám mondta, Kreinbacher

 

Copyright PuzzleMedia 2017