Skip to main content

Kilenc a háromban Szekszárdon

| Gourmet Riporter | Hírcsokor

kékfrankos miniHárom pincészet összefogásával február 10-én először rendezik meg Szekszárdon a Kékfrankos Toros Bortúrát. A borászatok mindegyike vendégül lát egy „Év Bortermelője” címmel kitüntetett pincészetet, továbbá egy „kis” pincét.

 

A február 10-én, szombaton 11-18 óráig megtartandó boros és disznótoros túra alkalmával a Bodri Pincészet Dúzsi Tamást és a Schieber  Pincészetet, a Takler Borbirtok a Vida Családi Borbirtokot és Bősz Adrián Pincészetét, a Fritz Pincészet pedig a Mészáros Borházat és a Tringa Borpincét látja vendégül.

A túra során a borkedvelő vendégek poharába a borvidék egyik emblematikus bora, a kékfrankos kerül, továbbá az évszaknak megfelelő, helyi alapanyagokból készült disznótoros ételeket kínálnak a borászok a helyszíneken. A Bodri Pincészet disznópörkölttel, a Takler Borbirtok sült hurkával, kolbásszal, míg a Fritz Pincészet töltött káposztával várja az érdeklődőket.

kékfrankos

A Kékfrankos Toros Bortúra regisztráció helyszíne a Szekszárd belvárosában található Garay Élménypince (Garay tér 19.), ahonnan ingyenes buszjárattal lehet eljutni a három vendéglátó pincészethez. A belépő ára 15 ezer forint, amelyet elővételben lehet megvásárolni. A belépő tartalmaz egy poharat, 2-2 pohár bort mind a 9 pincészettől és minden helyszínen egy „disznóságot”.

A rendezvényhez kapcsolódva szombat este nyolc órától éjfélig a vendéglátó pincészetek borokkal, étellel, zenével várják a borturistákat. A programhoz térítésmentesen lehet csatlakozni, de a fogyasztást a túra ára nem tartalmazza, valamint a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Fotó: Kékfrankos túra

 

Címkefelhő