Tokaji főborász az akadémián

gincsai 01 miniA Magyar Bor Akadémia rendes tagjává választotta a tokaji Holdvölgy pincészet főborászát, Gincsai Tamást. A szakember ezzel az egyik legfiatalabb tagja lett a rangos testületnek, amelynek célja többek között, hogy elősegítse a hazai szőlészet és borászat, illetve borkultúra fejlődését.

 

Gincsai Tamás 2007-ben diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán élelmiszertechnológus mérnökként bor- és üdítő technológia szakirányon - áll a pincészet honlapján. Első munkahelye a Budai Borszalon szaküzlet volt, majd útja Budapestről újra a Tokaji Borvidékre, Bodrogkeresztúrra vezetett.

Szakmai kíváncsiságból 2011-től két éven át a Villányi Borvidéken, Kisharsányban, a Vylyan Pincészetnél dolgozott másodborászként. Ipacs Szabó István mellett elsajátíthatta a rozé- és a vörösbor-készítés technológiáját.

szőlő 03

A déli végekről öt esztendeje került a Holdvölgyhöz. Tokaj mind a hat szőlőfajtájával dolgozik, évről évre elkészíti a borászat stílusának megfelelő komoly száraz borokat épp úgy, mint a félszáraz gyöngyözőbort, több különleges dűlő- és klónszelektált édes és száraz bort, valamint minden tokaji évjárat ékkövét: a legnemesebb, hatputtonyos aszút.

Fotó: Holdvölgy, Gourmet Riporter

 

Copyright PuzzleMedia 2017