• Home
  • Hírek
  • Az Autistic Art mögé állt a VinCE Wine Show

Az Autistic Art mögé állt a VinCE Wine Show

autista 02 miniIdén először mutatkozik be az Autistic Art Alapítvány a VinCE Budapest Wine Show-n. A Várkert Bazárban számos kiállító boros palackjait díszítik majd autizmussal élő fiatalok rajzai, amelyek a helyszínen rendezett vásáron megvehetők. A limitált darabszámú palackok eladásából az alapítvány autistáknak fenntartott tíz lakóotthont támogat.

 

Az Autistic Art Alapítvány művészeti foglalkozásain születő rajzokat bemutatják a VinCE Budapest Wine Show rendezvényén. A kiemelkedő alkotások megjelennek az Autistic Art designmárka termékein. Amint arról korábban mi is beszámoltunk, így kerülhettek a Bolyki, az Etyeki Kúria, a Gilvesy, a Luka, a Konyári és a Vylyan borászatok palackjaira autista fiatalok színes rajzai. A borok mellett minden termék megvásárlásával az önálló életvitelre nem képes autista fiataloknak létrehozott lakóotthonokat támogathatjuk.

autista 01

Ma Magyarországon minden hatvannyolcadik ember autizmussal él, jelenleg ez az egyik leggyorsabban növekvő fogyatékosság. A spektrumzavarral élők közül sokan nem képesek arra, hogy önállóan éljenek. Az Autistic Art Alapítvány az autizmussal élő emberek életminőségének javításán dolgozik, és legfőbb céljául az ehhez szükséges körülmények előteremtését tűzte ki.

Copyright PuzzleMedia 2017