Skip to main content

Nem bírtak a Huszárok Belfegorral

| MTI / Gourmet Riporter | Hírcsokor

mo etele 2018 miniA Belfegor fantázianevű fogás lett a Magyarország étele 2018 verseny győztese. A receptet az ajkai Mangó étterem szakácsai, Nótár László és Hosszú Ivett Kamilla találta ki, amellyel megnyerték a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán megrendezett versenyt.

 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) idén első alkalommal hirdette meg a Magyarország étele 2018 elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét. A fináléba olyan érdekes fantázianevű kreációk kerültek még, mint az Álmos bárányka, a Disznóságok evolúciója „Huszárosan”, Siófoki fordított csülök vagy a Bece-neve: pörkölt.

mo etele 2018 04

A győztes pár

S hogy mit takar a fura elnevezésű győztes recept? Az étel valójájban egy makói hagymás velővel töltött, paprikamártásos szűzlabda, amit hajdina ropogóssal kínáltak. A sajtó különdíját Balázs Gergő és Kasuba László kapta a „Disznóságok evolúciója huszárosan” nevű ételért.

mo etele 2018 03

"Disznóságok"

A gasztroviadal rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, a szakácsoktól, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy a legtöbb „átlagos felszereltségű” konyhán elkészíthetők legyenek, továbbá értékesítési szempontból is megfeleljenek a magyar lehetőségeknek. Fontos szempont volt még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére is hangsúlyt fektessenek a szakácsok, és az étel a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen. Egy adagnak nettó 1500 forint nyersanyagnormából kellett kijönnie.

Fotó: MTI, Magyarország étele

 

Címkefelhő