• Home
  • Hírek
  • Legújabb trendek a Konyhakiállításon

Legújabb trendek a Konyhakiállításon

konyha 2019 mini

Betonmosogató, munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens konyhai gépek, beépített húsérlelő hűtőszekrény. Ilyen és ehhez hasonló világszínvonalú újdonságok, ötletek, termékek és megoldások várják március 1-3. között a Budapest Arénában rendezett jubileumi 10. Konyhakiállításon.

 

Néhány év leforgása alatt a konyha visszanyerte jól megérdemelt központi szerepét. A klasszikus konyha manapság egyre inkább társasági helyiséggé változik, ahol öröm időt eltölteni. Kíváncsi a legújabb irányzatokra? Nincs más teendője, mint ellátogatnia jubileumi Konyhakiállításra a Budapest Sportarénába, ahogy tavaly a Gourmet Riporter stábja is megtette, tapasztalatainkról ITT OLVASHAT.

konyha 2019 04

Az idei év egyik legmarkánsabb trendjeként szinte eltűnik a konyhabútorok felső szekrénysora, helyette festett falak, egyedi tapéták és burkolólapok kerülnek a franciásan magas hátfalpanelek fölé, falilámpákkal, és nyitott réz, üveg, kő vagy akár tömör fa polcokkal. A járólap mintája karakteres, a munkafelületek változatosak, és a családi fotók, képek, utazásból hozott csecsebecsék is formálják a teret, a székek merész kárpitokat kapnak.

konyha 2019 02

A színes konyhabútorok továbbra is hódítanak, az unalmas mosogatók helyett berobbannak a réz, a márvány és a beton medencék, a tavalyi rose gold egyeduralom után pedig idén különböző fémek kerülnek egymás mellé. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlen, a számtalan forma, szín és stílusjegy között azonban könnyű elveszni; éppen ezért a Konyhakiállításon egésznapos konyhatervezési tanácsadáson vehet részt, ahol szakértők mutatják meg, miként tudja elegánsan lekövetni a legújabb trendeket, úgy, hogy közben egyediséget csempésszen a térbe.

konyha 2019 03

Bár változott a funkció, a főzésről egy pillanatig sem terelődött el a figyelem, sőt. A technológiai fejlődés nyomán számtalan izgalmas konyhai eszköz és megoldás született, melyek nem csupán kényelmesebbé teszik a mindennapjait, de egészen új világot nyitnak meg, tele lehetőséggel. Olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, melyekkel saját otthona mesterszakácsa lehet: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek.

konyha 2019 05

A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, és a távolról vezérelhető intelligens konyhai gépek garmadáját. A külcsín mit sem ér izgalmas tartalom nélkül. A Konyhakiállítás színpadán sztárséfek, világutazók és bloggerek mutatják be főzőtudományukat, míg egyes standokon praktikus konyhai, tervezési fogásokat és minőségi termékeket ismerhet meg.

konyha 2019 01

A tradicionális sushi készítésének titkába Hokama-san, a japán konyhaművészet legismertebb hazai szaktekintélye avatja be az ínyenceket. Stőhr Gréta a Life Tv vegán műsorainak háziasszonya bebizonyítja, hogy növényi étrendet követve sem kell lemondanunk kedvenc ízeinkről. Bernáth József, a Konyhafőnökből is ismert séf háromnapos főzőshow keretében készít ínycsiklandó ételkülönlegességeket, Jancsa Jani, hamburgerszakértő elkészíti a világ legszaftosabb mangalicaburgerét. Dános Tamás vezetésével a 100 éves KitchenAid standján vehetünk részt Kulináris kalandozásokon, a Gorenjénél Sági Szilárd séf várja hangulatos főzőshow-val az érdeklődőket, Kiss Dóri pedig a gluténmentes életbe vezeti be a látogatókat a Kenwood standján.

A nyeremények természetesen idén sem maradnak el. Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon, ugyanis idén 6 értékes főnyeremény talál gazdára a weboldalon és az eseményen is regisztrálók között, többek között egy csodás hűtőszekrény és egy automata kávégép is.

 

Copyright PuzzleMedia 2017