Fiatal séfek, itt a lehetőség!

mád tokaj mini

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre már lehet jelentkezni.

 

Napjainkban a gasztronómia hatása egyértelműen túlmutat a konyhai kereteken. A főzés művészetének élvonalbeli szereplői egyre inkább úttörő szerepet töltenek be, és a társadalmi változások eszközeként tekintenek szakmájukra. A S.Pellegrino – amelyet hazánkban a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. forgalmaz – a kulináris kiválóságok partnereként hisz a gasztronómia társadalmi változást hozó erejében, ezért is hirdeti meg újra a S.Pellegrino Young Chef nemzetközi séfversenyt.

spellegrino 2019 03

A globális kulináris megmérettetés előmozdíjta a fiatal tehetségek gasztronómiai közösséghez való hozzáférését és lehetővé teszi számukra, hogy megmutassák személyes meggyőződésüket a gasztronómia társadalmat befolyásoló erejéről. – A S.Pellegrino Young Chef negyedik szériája bizonyítja a márka valódi elkötelezettségét a gasztronómia jövője iránt – vélekedett Stefano Marini, a Sanpellegrino International Business Unit igazgatója.

spellegrino 2019 01

Hozzátette: a nemzetközi gasztronómiai közösséget a séftehetségek következő generációjának felfedezésével és népszerűsítésével szeretnék támogatni, és lehetőséget kívánnak adni a séfeknek, hogy kifejezhessék személyes elképzeléseiket a gasztronómia társadalmi változást hozó erejéről. A versenyre már lehet jelentkezni a www.sanpellegrino.com weboldalon. A jelenkezési határidő: április 30.

Idén először a S.Pellegrino Young Chef díjon kívül három másik elismerést is átadnak annak érdekében, hogy minél több fiatal séf mutathassa meg a gasztornómiáról és annak társadalomformáló erejéről alkotott különböző elképzeléseit. Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek díjjal a FineDiningLovers.com, online közössége jutalmazza meg azt a fiatal séfet, aki a leginkább képes megmutatni személyes hitvallását az elkészített ételén keresztül.

spellegrino 2019 05

A S.Pellegrino Társadalmi Felelősség díjról a fenntartható gasztronómia nemzetközileg elismert képviselője dönt. A nyertes fogás azt az elvet követi, hogy az étel akkor a legjobb, ha előállítása társadalmilag felelős módon történik. Az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díjat a világ 50 országát képviselő mentorok által megszavazott győztes fogás kapja, ami a különböző kultúrák közötti kapcsolatokat tükrözi, és globálisan közelíti meg a konyhaművészetet.

S.Pellegrino Young Chef díjat a világhírű séfekből álló nemzetközi zsűri, a Hét Bölcs (Seven Sages) ítéli oda a legjobb, páratlan technikai készségeket, eredeti és egyedi kreativitást tükröző fogás alkotójának. Az elismerés kiérdemlője kiváló készségei mellett a gasztronómiáról alkotott személyes hitvallását is bemutatja, bizonyítva a zsűrinek, hogy a pozitív változások katalizátorává válhat.

spellegrino 2019 04

A S. Pellegrino Young Chef nyertesei rendkívüli lehetőséget kapnak, hogy nemzetközi ismertséget és jelentős szakmai presztízst szerezzenek. A győztesek emellett a jövőben meghívást kapnak a márka éves, a világ több pontján zajló exkluzív eseményeire, beleértve a későbbi Young Chef versenyekhez kapcsolódó rendezvényeket is.

Adi Hadean helyi nagykövet és mentor, ismert román séf, több étterem tulajdonosa, valamint Christina Bowerman, korábbi zsűritag, Róma egyik legjobb séfje és egy Michelin csillagos étterem tulajdonosa részvételével a S.Pellegrino hivatalosan is elkezdte keresni a legtehetségesebb fiatal séfeket. A Romániában megrendezett eseményt a S.Pellegrino Young Chef korábbi résztvevőinek bemutatója tette még emlékezetesebbé, hiszen a helyszínen készítette el különleges fogásait Sándor Rodrigo, Alessandro Rapisarda és Mormij Marko Siftar is.

spellegrino 2019 02

Sándor Rodrigo (középen)

Sándor Rodrigo, aki korábban a Costes Downtown chef de partie-ja volt, a S.Pellegrino Young Chef verseny eddigi legsikeresebb magyar versenyzője. 2016-os regionális győzelme után a világdöntőben is megállta helyét, míg 2018-ban harmadik helyen végzett az elődöntőben. Versenyzéséről mi is írtunk korábban ITT, ITT és ITT.

Fotó: S. Pellegrino

 

Copyright PuzzleMedia 2017