Újjászületett a miskolci Bortanya

bortanya miniA Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén található vendéglátóhely a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként újult meg, bruttó 153 millió forintból. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot is.

 

A megújult Bortanya különleges helyszínen található, hiszen szinte Miskolc belvárosában, az Avas-hegy oldalában várja a vendégeket. A területen több mint nyolcszáz pince és borház található, nem egy többszáz éves. A Bortanyát a hozzá tartozó pincerendszerrel 2015-ben vásárolta meg a miskolci önkormányzata azzal a céllal, hogy az avasi borkultúra bemutatására alkalmas turisztikai központot hozzon létre.

A Bortanya felújításához szükséges forrást a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projektből biztosította a város. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot, amely konferenciákon kívül rendezvények, valamint kiállítások helyszíne is lehet.

bortanya 01

Kriza Ákos polgármester a megnyitón

Kiépítettek egy úgynevezett befejező konyhát is, amely a bor és gasztronómia élvezetéhez biztosít megfelelő kiszolgáló helyiséget. A látogatókat hangulatos fogadótér várja. A mindig is borozóként üzemelő épületrésznek visszaadták eredeti funkcióját, az egyes számú pinceágban pedig kiállítást rendeztek be, amely az avasi borkultúra tárgyi, írásos és fotódokumentációs, interaktív megismerésére biztosít lehetőséget.

Fotó: miskolc.hu

Copyright PuzzleMedia 2017