• Home
  • Hírek
  • Barack, karamell és mandula Budapest desszertjében

Barack, karamell és mandula Budapest desszertjében

bp desszert bolka miniA Bolka Desszert Butik őszibarackos-mandulás süteménye lett idén Budapest desszertje, amelyet először a 9. Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhat meg a közönség a Szent István-bazilika előtt.

 

A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) tavaly írta ki először a Budapest desszertje versenyt amiről ITT OLVASHAT bővebben, amelyet nemcsak a szakma ismert el, de hatalmas közönségsikert is aratott – idézte fel a rendezvény sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba, a Csésze elnöke, az Édes Napok társtulajdonosa. Hozzátette, magas színvonalú versenyművek érkeztek ez évben is. A zsűrizéskor a legfontosabb szempont az volt, hogy a nyertes termék finom legyen, de szintén fontos cél, hogy a magyar cukrászati hagyományok ismét az érdeklődés fókuszába kerüljenek.

Füleky György, a Csésze alelnöke, az Édes Napok társtulajdonosa hangsúlyozta, hogy tavaly ügy döntöttek: a Budapest desszertje verseny aktuális tematikáját mindig az előző évi győztes határozhatja meg: idén ez a barack és a mandula volt. A zsűrizés vakon zajlott, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes személyét – hangsúlyozta.

bp desszert bolka 01

Háfra Kati, a Bolka Desszert Butik tulajdonosa elmondta: egyszerűen elkészíthető süteményt képzeltek el, amelyet nem kell „elmagyarázni” a közönségnek. A desszert alapja egy Sacher-típusú piskóta mandulaliszttel, karamellás csokoládéval, a mandulás krém alapja pedig a fehér csokoládé, egy mousse és egy főzött krém között. A sütemény belseje kétféle őszibarack kompót: az alsó, bazsalikomos rétegre egy klasszikus állagú és ízvilágú kerül – közölte.

Via MTI
Fotó: Bolka

Copyright PuzzleMedia 2017