Skip to main content

Borok, sajtok, kolbászok

| Sárréti Anita | Hírcsokor

vajdahunyad bornap 03 miniMagasba emelkedő poharak, a koccintás jelképes gesztusa, ami az összetartozást erősíti. Mindez valósággá vált a nyár végén rendezett a 10. Magyar Bor Napján. A Vajdahunyadvár udvarán mosoly ült az arcokon, a borok és a hangulat kiváló volt.

 

A borvidéki településekről és a borászokról szóló rendezvényen számos borvidékünk ismert és kevésbé ismert, de tehetséges borászai mutatták be boraikat a Vajdahunyadvár történelmi falai között augusztus legvégén. Külön színfoltot jelentett a külhoni magyar borászatok, valamint borvidéki települések komplex boros, gasztronómiai és turisztikai bemutatkozása. Aldebrőt, a tavalyi év Legkedveltebb Borvidéki Települése cím birtokosát, illetve Zalakarost a borászatok mellett a polgármesterek személyesen is képviselték.

vajdahunyad bornap 02

Különleges ízelítővel találkozhattak az érdeklődők a sajtos pultoknál vagy a rózsából készült élelmiszerek kóstolásakor, de készült derelye, a vendégek megízlelhették a HÍR védjegyes kolbászt és egyéb finomságokat is. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat szakmai együttműködésében a Termelői Kosár reprezentatív prezentálására is sor került. A közel harminc kiállító portékáit gusztálva megállapíthattuk, valóban volt itt minden, mi szem-szájnak ingere.

vajdahunyad bornap 01

A közös koccintást követően (boros flashmob) a kiállítók boraiból és a kézműves élelmiszerkészítők termékeiből sorsoltak ki a szervezők értékes nyereményeket, de a szerencsések a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat ajándéktárgyaiból is vihettek haza.

 

Címkefelhő