• Home
  • Hírek
  • A Gundel szakácsa indul a világbajnokságon

A Gundel szakácsa indul a világbajnokságon

pa belyeg

Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem szakácsa képviseli Magyarországot a 2017. szeptember 8-án, Frankfurtban rendezendő ifjúsági szakács világbajnokságon.

 

A magyar Chaine Egyesület a közelmúltban 22. alkalommal rendezte meg az ifjúsági szakács világbajnokság nemzeti válogató versenyét. A METRO Gasztroakadémián lebonyolított viadalon kilencen indultak – számolt be az eseményról a turizmus.com. A versenyen az Arany Kaviár, a Budapest Bisztro, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx, a Gundel, a Kistücsök, az Olimpia, a Vadrózsa, valamint a BGE 27 év alatti szakácsai vettek részt.

A versenyzőknek a meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, négy főre kellett egy három fogásból álló menüsort elkészíteni. A friss alapanyagok közül többet kötelező volt használni az indulóknak, ezek közé tartozott egy durbincs, két tanyasi csirke, egy karfiol, 500 gramm friss eper, egy doboz friss áfonya, három chili és négy vaníliarúd. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, de ezeknél a zsűri azt is figyelte, hogy az adott termékek mennyiségével, hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A konyhai zsűrizés szempontjai közé tartozott a főzési technika, az alapanyagok gazdaságos felhasználása, a tisztaság, az időtakarékosság, míg a kóstoló zsűrizés során az ízt, a megjelenést, tálalást és az eredetiséget pontozták. A zsűri elnöke Kovács-Siklósi Lázár volt, az ítészek között pedig olyan neves séfek, cukrászok foglaltak helyet, mint Szulló Szabina, Raj Ráchel, Jakabbfy László, Bíró Lajos, Merczi Gábor, Nyíri Sándor, Pesti István, Kovács Árpád, Barka Áron, Sándor Dénes, Garai Ádám.

Pereszlényi AlexandraA 2017. évi Jeunes Chefs Rotisseurs Competition dobogósai:

1. Pereszlényi Alexandra, a Gundel Étterem

2. Pohner Ádám, Kistücsök Étterem

3. Debreceni Zoltán, Gerbeaud-Onyx Étterem

Fotó: gundel.hu

Copyright PuzzleMedia 2017