Felfedezésre inspirál a Bonduelle

bonduelle 01 miniInnovatív, egyedi és praktikus csomagolású termékkel jelentkezett a piacon a Bonduelle, amelyet a cég Bonduelle Inspirációkra keresztelt. A legújabb fejlesztés révén a nagy kedvencek, mint a csemegekukorica, a csicseriborsó és a vörösbab mostantól egy adaghoz elegendő kiszerelésben kaphatók.

Cikk folytatása

Bezárt a Beszálló

beszallo 03 miniKözösségi oldalán jelentette be a Beszálló Food Bar, hogy márciusban már nem nyit ki. Huszár Krisztián séf a veszteség növekedésével indokolta a bisztró megszűnését.

Cikk folytatása

Japán, koreai tányérokra kerül a magyar mangalica

pucsu 01 miniMintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshús fogyasztása 2016 óta Magyarországon, egy emberre nagyjából 25 kilogrammnyit fogyaszt – közölte Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón. A tárcavezető kitért arra is, hogy a baromfihús fogyasztása ugyancsak nőtt. A kedvező tendenciák  az áfa mérséklésének köszönhetők.

Cikk folytatása

A vadon élő vagy a telepített finomabb?

szarvasgomba 02 miniNem volt jó az időjárás a nyári szarvasgombának idén Európában, az elhúzódó, hideg tél miatt későn kezdett érni, később a szárazabb nyár miatt csökkent a termés. A kínálat csökkenése miatt megugrott a szarvasgomba ára, 400 eurót (nagyjából 120 ezer forintot) is adtak kilójáért.

Cikk folytatása

Tokaji főborász az akadémián

gincsai 01 miniA Magyar Bor Akadémia rendes tagjává választotta a tokaji Holdvölgy pincészet főborászát, Gincsai Tamást. A szakember ezzel az egyik legfiatalabb tagja lett a rangos testületnek, amelynek célja többek között, hogy elősegítse a hazai szőlészet és borászat, illetve borkultúra fejlődését.

Cikk folytatása

Kilenc a háromban Szekszárdon

kékfrankos miniHárom pincészet összefogásával február 10-én először rendezik meg Szekszárdon a Kékfrankos Toros Bortúrát. A borászatok mindegyike vendégül lát egy „Év Bortermelője” címmel kitüntetett pincészetet, továbbá egy „kis” pincét.

Cikk folytatása

Gombóc Artúr életre kel

Csokoladekarneval02 miniHatodik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált, amelyre február 3-4. között kerül sor a Zsolnay Kulturális Negyedben. A két nap alatt számos programmal várják a szervezők az érdeklődőket, és közel húsz kiállító kínálja majd édes portékáját. A belépés díjtalan.

Cikk folytatása

Elment Paul Bocuse, a gasztrolegenda

bocuse miniKilencvenegy éves korában elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója, a világ talán legismertebb szakácsa. A gyászhírt Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi sajtónak. A neves séf évek óta Parkinson-kórban szenvedett.

Cikk folytatása

Borbárban folytatja a sommelier

szik miniElhagyta a Gresham Palace Hotelt Szik Mátyás sommelier – közölte a hírt az érintett saját közösségi oldalán. A sommelier azzal indokolta döntését, hogy a jövőben tanácsadóként és trénerként szeretne dolgozni a vendéglátásban.

Cikk folytatása

Michelin-csillagos gála Budapesten

Michelin miniMárcius 26-án a magyar főváros ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb díjátadó gálájának, amelyen bejelentik, mely éttermek nyertek Michelin-csillagot, illetve tartották meg korábbi elismerésüket.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017