Röfögő az év eledele

röfögő miniAz Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete versenyén idén a Hajdú-bihari Röfögő nyert. A győzelemmel együtt egy éven át a Hajdú-bihari Röfögő lesz Magyarország étele, a fogást a Hunguest Hotel Aqua Sol csapata, Kelemen Roland és Papp László kreálta. 

Cikk folytatása

Több mint 10 millió egy palackért

royal tokaji esszencia miniNegyvenezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért, szúrta ki az Index a Fortune cikkét. A lap szerint ezzel a magyar bor a legdrágább az egész világon.

Cikk folytatása

Magyar győzelem a szakácsversenyen

Roellinger miniA Budapesti Gazdasági Egyetem hallgatója, Pacsai Martin nyerte az Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai döntőjét – közölte a verseny kommunikációjával foglalkozó cég.

Cikk folytatása

Még két csillag déli szomszédunknak

noel miniKét újabb Michelin-csillagot kaptak horvát éttermek, immár a fővárosban, Zágrábban is várja az ínyenceket a legmagasabb igényeknek is megfelelni képes vendéglátóhely – számolt be a hírről a Jutarnji List című horvát napilap. Ezzel Horvátországban már öt Michelin-csillagos étterem működik.

Cikk folytatása

Badacsony New Yorkba költözik

badacsony ny mini

Na, nem az amerikai metropoliszba, és nem is örökre, csupán a fővárosi New York Palace Hotelbe, s csak egy napra, de ez idő is épp elég arra, hogy jófajta badacsonyi borokat kóstolhassunk. Március 9-én, szombaton irány a New York!

Cikk folytatása

Fiatal séfek, itt a lehetőség!

mád tokaj mini

A S.Pellegrino idén negyedik alkalommal rendezi meg a világ legjobb fiatal séfjeit felkutató nemzetközi versenyét. A neves megmérettetés középpontjában ezúttal a tehetségek és inspiráló fogásaik mellett a gasztronómia társadalmi változást hozó ereje áll. A S.Pellegrino Young Chef versenyre már lehet jelentkezni.

Cikk folytatása

Legújabb trendek a Konyhakiállításon

konyha 2019 mini

Betonmosogató, munkapult alá rejtett indukciós főzőlap, távolról vezérelhető intelligens konyhai gépek, beépített húsérlelő hűtőszekrény. Ilyen és ehhez hasonló világszínvonalú újdonságok, ötletek, termékek és megoldások várják március 1-3. között a Budapest Arénában rendezett jubileumi 10. Konyhakiállításon.

Cikk folytatása

Szálláshellyel bővül a Kistücsök

kistucsok miniSzállodaépítésbe kezd a balatonszemesi Kistücsök étterem, Csapody Balázs tulajdonos elmondta, a munkálatok heteken belül elindulnak. Az étterem tulajdonosa már most azon dolgozik, hogy 2020 őszére, az építkezés befejezésére, meg tudja tölteni a szállodát a magyar gasztronómia és borkultúra iránt érdeklődő hazai és nemzetközi turistákkal.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017