160 éves a Gerbeaud

Gerbeaud 01 miniA jubileum alkalmából különleges tortával ünnepel a neves fővárosi cukrászda. A Gerbeaud 160 torta különleges étcsokoládéval készül, kifejezetten erre az alkalomra, amelyet először a VinCE Budapest Wine Show-n kóstolhat meg a gourmand közönség.

Cikk folytatása

Minden második sonka fennakadt a rostán

tojasok miniAz egész országra kiterjedő fogyasztóvédelmi ellenőrzést tartott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, amelynek során igyekezett kiszűrni a nem megfelelő minőségű húsvéti sonkákat, kalácsokat és csokoládékat.

Cikk folytatása

Meghódította Japánt a mangalica

mangalica 01 mini

Mérföldkőhöz érkezett a mangalica tenyésztése Japánban, a jövőben ugyanis már szervezett keretek között ellenőrizhetik a kivételes magyar fajtának a tenyésztését a távol-keleti országban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Cikk folytatása

Felfedezésre inspirál a Bonduelle

bonduelle 01 miniInnovatív, egyedi és praktikus csomagolású termékkel jelentkezett a piacon a Bonduelle, amelyet a cég Bonduelle Inspirációkra keresztelt. A legújabb fejlesztés révén a nagy kedvencek, mint a csemegekukorica, a csicseriborsó és a vörösbab mostantól egy adaghoz elegendő kiszerelésben kaphatók.

Cikk folytatása

Bezárt a Beszálló

beszallo 03 miniKözösségi oldalán jelentette be a Beszálló Food Bar, hogy márciusban már nem nyit ki. Huszár Krisztián séf a veszteség növekedésével indokolta a bisztró megszűnését.

Cikk folytatása

Japán, koreai tányérokra kerül a magyar mangalica

pucsu 01 miniMintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshús fogyasztása 2016 óta Magyarországon, egy emberre nagyjából 25 kilogrammnyit fogyaszt – közölte Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón. A tárcavezető kitért arra is, hogy a baromfihús fogyasztása ugyancsak nőtt. A kedvező tendenciák  az áfa mérséklésének köszönhetők.

Cikk folytatása

A vadon élő vagy a telepített finomabb?

szarvasgomba 02 miniNem volt jó az időjárás a nyári szarvasgombának idén Európában, az elhúzódó, hideg tél miatt későn kezdett érni, később a szárazabb nyár miatt csökkent a termés. A kínálat csökkenése miatt megugrott a szarvasgomba ára, 400 eurót (nagyjából 120 ezer forintot) is adtak kilójáért.

Cikk folytatása

Tokaji főborász az akadémián

gincsai 01 miniA Magyar Bor Akadémia rendes tagjává választotta a tokaji Holdvölgy pincészet főborászát, Gincsai Tamást. A szakember ezzel az egyik legfiatalabb tagja lett a rangos testületnek, amelynek célja többek között, hogy elősegítse a hazai szőlészet és borászat, illetve borkultúra fejlődését.

Cikk folytatása

Kilenc a háromban Szekszárdon

kékfrankos miniHárom pincészet összefogásával február 10-én először rendezik meg Szekszárdon a Kékfrankos Toros Bortúrát. A borászatok mindegyike vendégül lát egy „Év Bortermelője” címmel kitüntetett pincészetet, továbbá egy „kis” pincét.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017