Gombóc Artúr életre kel

Csokoladekarneval02 miniHatodik alkalommal rendezik meg a Pécsi Csokoládé Karnevált, amelyre február 3-4. között kerül sor a Zsolnay Kulturális Negyedben. A két nap alatt számos programmal várják a szervezők az érdeklődőket, és közel húsz kiállító kínálja majd édes portékáját. A belépés díjtalan.

Cikk folytatása

Elment Paul Bocuse, a gasztrolegenda

bocuse miniKilencvenegy éves korában elhunyt Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója, a világ talán legismertebb szakácsa. A gyászhírt Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi sajtónak. A neves séf évek óta Parkinson-kórban szenvedett.

Cikk folytatása

Borbárban folytatja a sommelier

szik miniElhagyta a Gresham Palace Hotelt Szik Mátyás sommelier – közölte a hírt az érintett saját közösségi oldalán. A sommelier azzal indokolta döntését, hogy a jövőben tanácsadóként és trénerként szeretne dolgozni a vendéglátásban.

Cikk folytatása

Michelin-csillagos gála Budapesten

Michelin miniMárcius 26-án a magyar főváros ad otthont a gasztronómiai világ egyik legrangosabb díjátadó gálájának, amelyen bejelentik, mely éttermek nyertek Michelin-csillagot, illetve tartották meg korábbi elismerésüket.

Cikk folytatása

Szaloncukrot kaptak a nélkülözők

eger 01 miniNehéz szociális helyzetben élő, rászoruló családokat, idős egri polgárokat támogatott élelmiszercsomaggal a Kereszténydemokrata Néppárt egri alapszervezete, hogy a szent ünnepet szeretetteljes légkörben, békében várhassák és élhessék át.

Cikk folytatása

Karácsonykor a drágább borok fogynak

vargáék 03 miniAdvent heteiben jóval több bor került a vásárlók kosarába, mint máskor. A Varga Pincészetnél még az is előfordult, hogy a borászat telephelyén naponta 150 ezer üveget raktak fel a kamionokra. Ez a szokásos mennyiség három-négyszerese.

Cikk folytatása

A Népligetben oszt ételt a Karitász

karitász miniKarácsony közeledtével a Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei nemcsak az ünnepi készületet próbálják segíteni, de igyekeznek a hétköznapok során is segítséget nyújtani a rászorulóknak.

Cikk folytatása

Pezsgő, pizza, szaktudás

masosz 01A somlói Kreinbacher Birtok, a Heinemann Testvérek Kft., az encsi Anyukám mondta étterem, Bányai Gábor Botond borszakíró, valamint Földesi Gyula oktató nyerte el a Magyar Sommelier Szövetség idei Par Excellence díjait.

Cikk folytatása

Francia menü karácsonyra?

diningcity 01 miniIdén változtatna a megszokott családi hagyományokon? Nincs kedve az ünnepeket a konyhában tölteni? Szívesen elfogyasztana valami különlegességet karácsonykor vagy szilveszterkor? Ha igen, a DiningCity összesítését éppen önnek találták ki!

Cikk folytatása

Mézes szeánsz és puszedli Gyulán

honeyAki szereti a mézet és a mézes finomságokat, december 8. és 10. között Gyula felé vegye az irányt, ahol tizedik alkalommal rendezik meg a Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A szerencsésebbeket a mézkirálynő kínálja meg a ragacsos édességgel.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017