Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Cikk folytatása

Hogyan készítsünk nagyszerű kávét?

Emberek milliárdjai kezdik a napot egy erős feketével, ahogy napközben is sokan fogyasztanak presszó vagy hosszú kávét, esetleg cappuccinót vagy lattét. Ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kávébabot hol és hogyan termesztik, mit jelent a bio kávé, egyáltalán, miért olyan a kávé íze, amilyen, mi az a fair trade vagy mely országokban fogy a legtöbb kávé. A fehér foltok megszüntetését segíti Robert Thurston, Jonathan Morris és Shawn Steiman Kávé című, egyedülálló kötete.

Cikk folytatása

Belfastban is tudnak a honi kávéforradalomról

Ha nem virítana hatalmas betűkkel a ház vörös téglafalán, hogy kávépörkölő, talán fel sem tűnne a járókelőnek, hogy egy kiváló kávézó mellett visz az útja. Márpedig a belfasti Root & Branch-et kár volna kihagynia annak, aki Észak-Írország fővárosában jár: abszolút trendi, a minőséget illetően konok és tántoríthatatlan, a vendéglátásuk rendkívül szívélyes.

Cikk folytatása

100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

Legyen ön is barista!

Három új kávéőrleménnyel jelentkezett a Nespresso, a kapszulák segítségével – kis túlzással – bárki könnyedén olyan kávét készíthet, mint a baristák. Nem véletlen, hogy a cég legújabb limitált kiadású kávéit a világ elismert baristáinak szakértelme inspirálta.

Cikk folytatása

Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Különleges kávé kókuszvízzel

Ha van valami, ami a nyári hőségben kellemesen felfrissít, az a belvárosban található Blue Bird pörkölő kókuszvízzel készített filteres kávéja. A CoCos Cold Blue névre keresztelt, hidegen csöpögtetett ital egyszerre édesen simogató és szolidan kesernyés. Bátrabbak (ínyencek) tovább ízesíthetik a jeges álmot, amennyiben gyömbért vagy tonikot töltenek a különleges kávéba.

Cikk folytatása

Támogatásra várnak a baristák

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a World of Coffee, kávés világkiállítást, amelynek betétprogramjaként öt barista világbajnokságot is lebonyolítottak. Sajnos, mi magyarok ezúttal nem szerepeltünk jól, pedig korábban voltak már érmeseink a világversenyeken. Ám ahhoz, hogy tartósan megvessük a lábunkat az élmezőnyben, mint az angolok, a dél-koreaiak vagy a görögök, nagyobb támogatásra volna szükségük fiataljainknak.

Cikk folytatása

Málna, méz, füstfelhő

Utolsó napjához érkezett a Wolrd of Coffee kiállítás, amely egyben több barista szakág világversenyének színhelye is. Az esemény harmadik napján a döntőket rendezték meg, s fantasztikus dolgokat láthatott, aki ellátogatott a kőbányai vásárvárosba. Elképesztően felkészült baristák magyarázták fellépéseik során, milyen kávéval és miért dolgoznak, mi fog történni az őrleménnyel, milyen illatok és ízek várhatók. Mi meg csak ámultunk.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017