„Bécs, te csak egy kezdő vagy!”

Biliárdasztalok, hatalmas tükrök, dohányfüst és híg kávé – ezek jellemezték egykor a fővárosban működő több száz kávéházat. De vajon mikor nyílt az első, kik látogatták, milyen zene szólt a kávéházakban? Hol szürcsölte feketéjét Ady Endre? Mi okozta a kávéházi kultúra végzetét, s hol itták később a kávét az emberek? E kérdésekre mind választ kaphat, csak olvasson tovább!

Cikk folytatása

Piemont királya és az illatos birs

Nagykanizsai cukrász nyerte el idén az Év fagylaltja címet, a zsűrinek a mogyoró, tonkabab, feketeszeder kombináció tetszett a legjobban a negyven nevező több mint ötven fagylaltja közül. A Szombathely főterén megrendezett versenyen hatalmas volt az érdeklődés, ahol az alföldi cukrászok vitték a prímet, négy érmet is begyűjtöttek.

Cikk folytatása

Újabb jó kávézótól kell búcsúznunk

Bezárt a West Enddel szemben évek óta minőségi kávét kínáló Bean Busters, az úlipótvárosiak, a környéken dolgozók és a jó feketét szeretők legnagyobb bánatára. A kávézó berendezésének nagy részét már el is szállították.

Cikk folytatása

Cukkinivel, tökmaggal és bodzával is pályáztak a cukrászok

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” cukrászversenyt államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A nemes viadalt óriási érdeklődés kíséri, a közvélemény évről évre nagyobb kíváncsisággal várja az ünnepi tortát.

Cikk folytatása

Somlói illatfelhőbe csomagolva

A Costes eddig is úttörőnek számított a magyar gasztronómiában, elég, ha csak azt említjük, hogy elsőként szereztek Michelin-csillagot a hazai éttermek közül. Most azonban egészen hihetetlen vállalkozásba fogtak: a híres parfümőr, Minya Viktória alkotott Palágyi Eszter séf desszertjei mellé egyedi illatokat.

Cikk folytatása

A speciality kávézók megelőzték a multikat

Mobiltelefonra telepíthető, kávéfőzést segítő magyar applikáció, tömörítést kiváltó okos kis masina, versenyek, előadások, finom falatok, pezsgők, koktélok és kávé, kávé, kávé minden mennyiségben. Röviden ennyi a veleje a hétvégén rendezett tizedik KávéBár Bazárnak, ám a pompás kávéillatban úszó Millenárison ennél többet is tapasztaltunk, megpróbáltuk egybegyűjteni élményeinket.

Cikk folytatása

Kávék, koktélok minden mennyiségben

Február 9-10-én rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág mára meghatározó vált eseményét, a 10. KávéBár Bazárt, amelynek ezúttal a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több mint negyven kiállító termékeit, kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon, és persze vásárolni is lehet.

Cikk folytatása

Robi, hozz csak egy kávét!

Jó napot! Íme a rendelése. Megtenné, hogy elveszi a tálcámról majd megérinti a kezem? – mondja a robot, amikor megérkezik az asztalhoz. Türelmesen vár, amíg a vendég elveszi a kávéját és a süteményét, majd megérinti a karját, jelezve, hogy távozhat. A gyerekeket Pepper, egy másik robot szórakoztatja, az asztalok között robotkutya szaladgál ugatva, miközben a zenét is robot szolgáltatja. Nem ültünk időgépbe, a józsefvárosi Práter utcában működő kávézóban jártunk.

Cikk folytatása

Kóstolja meg a Pastel de natát, és nyerjen lisszaboni hétvégét!

Szívesen felfedezné, milyen testközelből Portugália fővárosának hangulata, festői kövezett utcái, műemlékei, és hogy csilingelnek sárga, szűk utcákban kanyargó villamosai? Nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a Costa Coffee egyik kávézójába, és megkóstolni a portugálok híres kedvencét, a Pastel de natát.

Cikk folytatása

A macaron idén beelőzte a guavát

Bár sokan leginkább még ma is télen fogyasztanak teát, egyre szélesedik azok köre, akik minden évszakban teáznak, sokat tudnak a teafüvekről és keresik a különlegességeket – árulták el a forgalmazók a napokban megrendezett A Tea Napján. Azt is megtudtuk, hogy az aktuális trendeket gyakorlatilag az élelmiszeripari mérnökök diktálják, és hogy télen a fűszeres ízesítésű teakeverékek fogynak a leginkább. 

Cikk folytatása

Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Szőlős fehércsokoládés sütemény nyerte el az első alkalommal kiírt Budapest Desszertje címet. Az édességet a Szamos Marcipán cukrásza, Nagy Péter alkotta meg. A közönség 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is kóstolhatja a különlegességet.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017