Pipázó róka a Hold utcában

Budapest gourmet piacán, a Hold utcai csarnok földszintjén nyílt extravagáns kávézó a közelmúltban. A By Beans Coffee az Industreal által tervezett merész, ipari stílusú kávézó, amely hangulatában és választékában is üde színfoltja a patinás piacnak.

Cikk folytatása

Török Ádám nyerte a Barista bajnokságot

Két napon át kávéillatban úszott a budapesti Deák tér, a KávéBár Bazár 2018 rendezvényen ugyanis megállás nélkül zakatoltak a kávédarálók és a kávéfőző gépek. Az eseményen több ezren vettek részt, kóstolták meg a legjobb hazai kávézók és pörkölők feketéit, pincészetek borait, koktélokat vagy éppen szurkolhattak a nem kevesebb, mint négy bajnokság indulóinak. A mindenki által nagyon várt Barista bajnokságot Török Ádám nyerte, ő képviselheti Magyarországot a júniusi világbajnokságon.

Cikk folytatása

Borok, csokoládék, feketék

A Nespresso Atelier egyik programjaként a Várkert Bazárba várták a kávé iránt érdeklődőket, akiket érdekes programokon keresztül igyekezett a kávés cég beavatni a kávé születésének, megismerésének, kóstolásának mélyebb ismereteibe. Az eseményen szakértők iránymutatásával tehettük próbára kóstolási és asszociációs képességünket, segítséget a borok és a csokoládék világából kaptunk.

Cikk folytatása

Kávé ihlette csúcsgasztronómia Budán

Február közepén érdemes lesz a Várkert Bazár felé sétálni, ahol három napra ismét a kávé kerül a fókuszba. A korábbi sikereken felbuzdulva a Nespresso idén is megrendezi a Nespresso Atelier-t, amelyen neves séfek, cukrászok alkotnak különböző kávéhoz illeszkedő fogásokat. A kávés cég nem tétlenkedik, a közelmúltban ugyanis egy etióp és egy ugandai limitált szériás kávéval is megörvendeztette a kapszulás feketék, cappuccinók kedvelőit.

Cikk folytatása

Minőség és fejlődés a feketében

A fekete kávézó története a budapesti közönség előtt régóta ismert: egy pár négyzetméteres helyiségben sikerült bebizonyítaniuk, hogy nem a méret a lényeg, hanem a minőség és az elhivatottság. Ugyan az Astoriánál található kávézó mára beköltözött egy bérház udvarába, a küldetés a nagyobb térben sem változott. Továbbra is szeretnék garantálni a kvalitást, és a feladathoz egy igazi nagyágyút igazoltak.

Cikk folytatása

Zöld teából spenótleves?

Ki gondolná, hogy egy magas minőségi zöld tea egyik legkiválóbb kísérője a pirított rizs? Pedig az első alkalommal megrendezett Tea Napján nemcsak megkóstoltuk, de egyből a favoritunk is lett e japán gyöngyszem. Nem különben a porrá őrölt zöld tea, amelyet szerzetesek fejlesztettek ki maguknak fáradtság ellen. Emellett termesztésről, szokásokról, kóstolásról is rengeteg információt gyűjtöttünk be, amit most közkinccsé teszünk. 

Cikk folytatása

Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Cikk folytatása

Hogyan készítsünk nagyszerű kávét?

Emberek milliárdjai kezdik a napot egy erős feketével, ahogy napközben is sokan fogyasztanak presszó vagy hosszú kávét, esetleg cappuccinót vagy lattét. Ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kávébabot hol és hogyan termesztik, mit jelent a bio kávé, egyáltalán, miért olyan a kávé íze, amilyen, mi az a fair trade vagy mely országokban fogy a legtöbb kávé. A fehér foltok megszüntetését segíti Robert Thurston, Jonathan Morris és Shawn Steiman Kávé című, egyedülálló kötete.

Cikk folytatása

Belfastban is tudnak a honi kávéforradalomról

Ha nem virítana hatalmas betűkkel a ház vörös téglafalán, hogy kávépörkölő, talán fel sem tűnne a járókelőnek, hogy egy kiváló kávézó mellett visz az útja. Márpedig a belfasti Root & Branch-et kár volna kihagynia annak, aki Észak-Írország fővárosában jár: abszolút trendi, a minőséget illetően konok és tántoríthatatlan, a vendéglátásuk rendkívül szívélyes.

Cikk folytatása

100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017