A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Cikk folytatása

Mr. Foster mindenmentes Madrigálra invitál

Trendi, világos és kényelmes lett a Zsolnay Kávéház új enteriőrje a közelmúltban befejezett felújítás után. A Radisson Blu Béke Hotel földszintjén található kávézó-cukrászda-bisztró étel- és süteménykínálata kóstolásra és maradásra csábít, a finomságok között ráadásul számos glutén-, laktóz- és cukormentes édesség is található. És akkor még nem is említettük a brinnert. Hogy mi az? Olvasson tovább!

Cikk folytatása

Három magyar kávézó a legjobbak között

A Madal, a My Little Melbourne és a Kontakt is bekerült a Lonely Planet nemrég megjelent Global Coffee Tour kávékalauzába – adta hírül a Madal közösségi oldalán. A dicsőség azért is nagy, mivel a kiadvány szerkesztői 37 országban jártak, amelyeknek százötven kávézóját mutatják be.

Cikk folytatása

Costa Ricában elájultak a „magyar” kávétól

Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy a szekszárdi Lucky Cap pörkölő milyen kincsre akadt, amikor egy alkalommal Costa Ricából rendelt zöld kávét. A tételről nemcsak az derült ki, hogy fantasztikusan harmonikus, de az is, hogy termelője magyar, akit Bányai Lászlónak hívnak. Tóth Sándor, a pörkölő tulajdonosa a kávét ezért egyszerűen csak Bányaira keresztelte. Mint lapunknak elmondta, nagy az esély rá, hogy hamarosan a Bányai különböző variánsaival is találkozhatunk majd, mert egy cseppet sem hétköznapi együttműködés lett az ismeretségből.

Cikk folytatása

Pipázó róka a Hold utcában

Budapest gourmet piacán, a Hold utcai csarnok földszintjén nyílt extravagáns kávézó a közelmúltban. A By Beans Coffee az Industreal által tervezett merész, ipari stílusú kávézó, amely hangulatában és választékában is üde színfoltja a patinás piacnak.

Cikk folytatása

Török Ádám nyerte a Barista bajnokságot

Két napon át kávéillatban úszott a budapesti Deák tér, a KávéBár Bazár 2018 rendezvényen ugyanis megállás nélkül zakatoltak a kávédarálók és a kávéfőző gépek. Az eseményen több ezren vettek részt, kóstolták meg a legjobb hazai kávézók és pörkölők feketéit, pincészetek borait, koktélokat vagy éppen szurkolhattak a nem kevesebb, mint négy bajnokság indulóinak. A mindenki által nagyon várt Barista bajnokságot Török Ádám nyerte, ő képviselheti Magyarországot a júniusi világbajnokságon.

Cikk folytatása

Borok, csokoládék, feketék

A Nespresso Atelier egyik programjaként a Várkert Bazárba várták a kávé iránt érdeklődőket, akiket érdekes programokon keresztül igyekezett a kávés cég beavatni a kávé születésének, megismerésének, kóstolásának mélyebb ismereteibe. Az eseményen szakértők iránymutatásával tehettük próbára kóstolási és asszociációs képességünket, segítséget a borok és a csokoládék világából kaptunk.

Cikk folytatása

Kávé ihlette csúcsgasztronómia Budán

Február közepén érdemes lesz a Várkert Bazár felé sétálni, ahol három napra ismét a kávé kerül a fókuszba. A korábbi sikereken felbuzdulva a Nespresso idén is megrendezi a Nespresso Atelier-t, amelyen neves séfek, cukrászok alkotnak különböző kávéhoz illeszkedő fogásokat. A kávés cég nem tétlenkedik, a közelmúltban ugyanis egy etióp és egy ugandai limitált szériás kávéval is megörvendeztette a kapszulás feketék, cappuccinók kedvelőit.

Cikk folytatása

Minőség és fejlődés a feketében

A fekete kávézó története a budapesti közönség előtt régóta ismert: egy pár négyzetméteres helyiségben sikerült bebizonyítaniuk, hogy nem a méret a lényeg, hanem a minőség és az elhivatottság. Ugyan az Astoriánál található kávézó mára beköltözött egy bérház udvarába, a küldetés a nagyobb térben sem változott. Továbbra is szeretnék garantálni a kvalitást, és a feladathoz egy igazi nagyágyút igazoltak.

Cikk folytatása

Zöld teából spenótleves?

Ki gondolná, hogy egy magas minőségi zöld tea egyik legkiválóbb kísérője a pirított rizs? Pedig az első alkalommal megrendezett Tea Napján nemcsak megkóstoltuk, de egyből a favoritunk is lett e japán gyöngyszem. Nem különben a porrá őrölt zöld tea, amelyet szerzetesek fejlesztettek ki maguknak fáradtság ellen. Emellett termesztésről, szokásokról, kóstolásról is rengeteg információt gyűjtöttünk be, amit most közkinccsé teszünk. 

Cikk folytatása

Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017