Lesz-e csoki 2050-ben?

A tudósok szerint három évtized múlva a kakaó teljesen eltűnhet a klímaváltozás miatt – hangzott el egy minapi konferencián. Ahhoz, hogy a rémisztő jóslat ne váljon valóra, mi is tehetünk, nem is keveset. A vásárlói tudatosság mindenesetre a gyártókat abba az irányba tereli, hogy egyre több környezetvédelmi szempontot építsenek be vállalkozásuk működésébe.

Cikk folytatása

Kekszek, cafék, és egy kis színház

Párizsban mindig figyel a „nagy testvér”: a kávézók teraszain a járda felé fordítják a székeket, hogy a vendégek nyugodtan szemlélhessék a város lüktetését. Ezt itt senki nem bánja, sőt, ha csak teheti, maga is jegyet vált a széksorok egyikébe. Mi is belevetettük magunkat a párizsi kávéházi életbe, macaronok, tarte-ok, kapucsínók kísérték utunkat.

Cikk folytatása

Kemény munka és a termékfejlesztés a siker záloga

Tíz év alatt óriásit változott a hazai cukrászat és édességipar – állítják a 9. Édes Napokon kiállított szakemberek. Véleményükkel nem érdemes vitázni, aki még emlékszik rá, milyen kínálat jellemezte a magyar piacot egy évtizede, tudja, miről beszélnek. Tilos azonban megelégedni, van még hová fejlődni, miközben a világ is folyamatosan halad. Az út azonban jó, amiről a látogatók is meggyőződhettek, még ha egyelőre a vásári bóvli is megtalálja a maga táborát.

Cikk folytatása

A chocoMe-nél hét a magyar igazság

Az idén is számos nemzetközi díjat szerző csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb különleges ízkombinációkkal kényezteti rajongóit és az édességek iránt érdeklődőket. A cég vegán termékkel kedveskedik az ínyenceknek, az őszi, téli hideg napokra gondolva pedig instant forró csokoládét fejlesztett ki, amelyet háromféle ízesítéssel is kínál.

Cikk folytatása

„A vendéget csak egyszer lehet hülyének nézni”

Bár lassan húsz éve, hogy újragondolt Dobos tortája meghódította a világot, nem szereti az újragondolni kifejezést, szerinte mára elcsépeltté vált. Mihályi László cukrászmester úgy véli: újragondolni egyébként is csak az tud, akinek megvan hozzá a felkészültsége. Szerencsére egyre több a jó cukrászda Magyarországon, ám a számos díjat nyert mester nem tanácsolja, hogy a tv-műsorok hatására nyissunk egy helyet. Az alázatos, kemény munkát ugyanis soha nem lehet megúszni.

Cikk folytatása

Csupa málna az idei ország tortája

A Boldogasszony csipkéje névre keresztelt édesség lett idén Magyarország Tortája, amelyet a dunaföldvári Tóth Cukrászda készített. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a szegedi A Cappella Cukrászda nyerte Kicsi Gesztenye kreációjával. A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 18-20 között, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja majd meg.

Cikk folytatása

„Bécs, te csak egy kezdő vagy!”

Biliárdasztalok, hatalmas tükrök, dohányfüst és híg kávé – ezek jellemezték egykor a fővárosban működő több száz kávéházat. De vajon mikor nyílt az első, kik látogatták, milyen zene szólt a kávéházakban? Hol szürcsölte feketéjét Ady Endre? Mi okozta a kávéházi kultúra végzetét, s hol itták később a kávét az emberek? E kérdésekre mind választ kaphat, csak olvasson tovább!

Cikk folytatása

Piemont királya és az illatos birs

Nagykanizsai cukrász nyerte el idén az Év fagylaltja címet, a zsűrinek a mogyoró, tonkabab, feketeszeder kombináció tetszett a legjobban a negyven nevező több mint ötven fagylaltja közül. A Szombathely főterén megrendezett versenyen hatalmas volt az érdeklődés, ahol az alföldi cukrászok vitték a prímet, négy érmet is begyűjtöttek.

Cikk folytatása

Újabb jó kávézótól kell búcsúznunk

Bezárt a West Enddel szemben évek óta minőségi kávét kínáló Bean Busters, az úlipótvárosiak, a környéken dolgozók és a jó feketét szeretők legnagyobb bánatára. A kávézó berendezésének nagy részét már el is szállították.

Cikk folytatása

Cukkinivel, tökmaggal és bodzával is pályáztak a cukrászok

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” cukrászversenyt államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. A nemes viadalt óriási érdeklődés kíséri, a közvélemény évről évre nagyobb kíváncsisággal várja az ünnepi tortát.

Cikk folytatása

Somlói illatfelhőbe csomagolva

A Costes eddig is úttörőnek számított a magyar gasztronómiában, elég, ha csak azt említjük, hogy elsőként szereztek Michelin-csillagot a hazai éttermek közül. Most azonban egészen hihetetlen vállalkozásba fogtak: a híres parfümőr, Minya Viktória alkotott Palágyi Eszter séf desszertjei mellé egyedi illatokat.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017