Hogyan készítsünk nagyszerű kávét?

Emberek milliárdjai kezdik a napot egy erős feketével, ahogy napközben is sokan fogyasztanak presszó vagy hosszú kávét, esetleg cappuccinót vagy lattét. Ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kávébabot hol és hogyan termesztik, mit jelent a bio kávé, egyáltalán, miért olyan a kávé íze, amilyen, mi az a fair trade vagy mely országokban fogy a legtöbb kávé. A fehér foltok megszüntetését segíti Robert Thurston, Jonathan Morris és Shawn Steiman Kávé című, egyedülálló kötete.

 

Az Alexandra Kiadó hiánypótló könyve segít felfedezni a kávébab és a fekete ital hihetetlenül gazdag, a laikusok által csak kevésbé ismert világát. Vezető szakértők mesélnek a kávé történetéről, elterjedéséről, műveléséről, előkészítéséről, eladásáról, valamint a kávéipart érintő legfontosabb környezetvédelmi és társadalmi kérdésekről.

kávé

A közel 500 oldalas vaskos kötet fejezeteit olvasva megismerkedhetünk a pörkölés tudományával, sőt, nyugodtan írhatjuk inkább, hogy művészetével, továbbá a kóstolással és mindennel, ami ahhoz kell, hogy megszülethessen a tökéletes csésze kávé. A könyv végén azt is megtudhatjuk, hogyan készíthetünk el egy nagyszerű csésze kávét. Kövessék a szerzőkkel kedvenc italunk kalandos útját az ültetvényektől a legdivatosabb kávézókig!

 

Copyright PuzzleMedia 2017