Török Ádám nyerte a Barista bajnokságot

Két napon át kávéillatban úszott a budapesti Deák tér, a KávéBár Bazár 2018 rendezvényen ugyanis megállás nélkül zakatoltak a kávédarálók és a kávéfőző gépek. Az eseményen több ezren vettek részt, kóstolták meg a legjobb hazai kávézók és pörkölők feketéit, pincészetek borait, koktélokat vagy éppen szurkolhattak a nem kevesebb, mint négy bajnokság indulóinak. A mindenki által nagyon várt Barista bajnokságot Török Ádám nyerte, ő képviselheti Magyarországot a júniusi világbajnokságon.

 

Az SCA Hungary, Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében megrendezett Magyar Barista Bajnokságnak nagy tétje volt, a győztes ugyanis Amszterdamba utazhat, júniusban ott rendezik meg a világbajnokságot. A szoros versenyt végül Török Ádám, a Cirkusz baristája nyerte, Apró Franciska (Ébresztő) előtt.

A végeredmény:
1. Török Ádám, Bagira Coffee Kft. 507 pont
2. Apró Franciska, Aweken Coffee, 492
3. Gál Vivien, Kávétársaság, 486,5
4. Tóth Attila, Barista Schoolo Budapest, 481
5. Deák József "Joci", független, 472
DQ Ferenczi Attila, Goosebumps
DQ Poteczki Gergő, La Cabra

kavabar 01


Nagy Pál Máté nyerte a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, Fazekas Andrea a négyfordulós Hungarian Barista League versenysorozatát (erről ITT ÍRTUNK korábban), míg a Magyar Sommelier Bajnokság győztese Angerman László lett. (Utóbbi versenyt a Gerbeaud Házban bonyolították le.)

kavabar 04

A versenyek mellett persze számos érdekesség várta a kávék, koktélok, italok szerelmeseit a KávéBár Bazár 2018-on. A két szinten lebonyolított fesztiválon az alagsori nagyterem színpadán rendezték a bajnokságokat, valamint itt sorakozott fel számos hazai pörkölő, kávézó is. A szekszárdi A Kávé Háza standján például megkóstolhatták a híres Bányai kávét, amelyről korábban mi is ÍRTUNK. Érdekes volt a Goosebumps standján a világ első automata tömörítője is. Aki pedig rátalált az igazi kávéra, teára akár meg is vásárolhatta a Kávétársaság, a Black Sheep, vagy a Bruberi standján.

kavabar 02

A feljebb található szinten pódiumbeszélgetések színtere volt, de természetesen itt is kortyolhattunk presszót, illetve cappuccinót vagy ismerkedhettek a népviseltbe öltözött indonéziai termelők kávéival. Kóstolhattak koktélokat a Vedrenne asztalánál, nagy sikere volt például a vodka, málna és levendula, vagy vodka, kávé, kakaóbab reszelék mixnek. Emellett számos honi pincészet boraival ismerkedhettek a látogatók (a teljesség igénye nélkül az Év Borászának jelölt Koch Csaba nedűit, vagy a Pántlika, a Dúzsi borait, de ízlelhettek különleges whiskey-ket és a ChocoCard jóvoltából minőségi csokoládékat és bonbonokat is.

 

Copyright PuzzleMedia 2017