Kávék, koktélok minden mennyiségben

Február 9-10-én rendezik meg a hazai kávé- és bárvilág mára meghatározó vált eseményét, a 10. KávéBár Bazárt, amelynek ezúttal a Millenáris Park B csarnoka ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával több mint negyven kiállító termékeit, kávékat, teákat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak a standokon, és persze vásárolni is lehet.

Cikk folytatása

Robi, hozz csak egy kávét!

Jó napot! Íme a rendelése. Megtenné, hogy elveszi a tálcámról majd megérinti a kezem? – mondja a robot, amikor megérkezik az asztalhoz. Türelmesen vár, amíg a vendég elveszi a kávéját és a süteményét, majd megérinti a karját, jelezve, hogy távozhat. A gyerekeket Pepper, egy másik robot szórakoztatja, az asztalok között robotkutya szaladgál ugatva, miközben a zenét is robot szolgáltatja. Nem ültünk időgépbe, a józsefvárosi Práter utcában működő kávézóban jártunk.

Cikk folytatása

Kóstolja meg a Pastel de natát, és nyerjen lisszaboni hétvégét!

Szívesen felfedezné, milyen testközelből Portugália fővárosának hangulata, festői kövezett utcái, műemlékei, és hogy csilingelnek sárga, szűk utcákban kanyargó villamosai? Nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a Costa Coffee egyik kávézójába, és megkóstolni a portugálok híres kedvencét, a Pastel de natát.

Cikk folytatása

A macaron idén beelőzte a guavát

Bár sokan leginkább még ma is télen fogyasztanak teát, egyre szélesedik azok köre, akik minden évszakban teáznak, sokat tudnak a teafüvekről és keresik a különlegességeket – árulták el a forgalmazók a napokban megrendezett A Tea Napján. Azt is megtudtuk, hogy az aktuális trendeket gyakorlatilag az élelmiszeripari mérnökök diktálják, és hogy télen a fűszeres ízesítésű teakeverékek fogynak a leginkább. 

Cikk folytatása

Olasz henger, magyar ezüstök

Öt érmet szereztek a hazai csokoládégyártó manufaktúrák az International Chocolate Awards világdöntőjében – derült ki a hétvégén megrendezett díjátadón. Ugyanakkor a tavalyi eredményekhez képest ez némi visszalépést jelent, hiszen az előző esztendőben a hazai gyártók összesen kilenc érmet gyűjtöttek be.

Cikk folytatása

Fényes magyar csokoládé sikerek

Az International Chocolate Awards regionális, kelet-, közép- és északkelet-európai döntőjében több hazai vállalkozás is szép siker ért el. A magyar manufaktúrák tizenhat érmet szereztek, közte három aranyat. A honi piac két markáns szereplője, a fővárosi chocoMe és a soproni Harrer egyaránt öt éremmel gazdagodott a különböző kategóriákban.

Cikk folytatása

Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Szőlős fehércsokoládés sütemény nyerte el az első alkalommal kiírt Budapest Desszertje címet. Az édességet a Szamos Marcipán cukrásza, Nagy Péter alkotta meg. A közönség 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is kóstolhatja a különlegességet.

Cikk folytatása

Kicsi francia finomság három ízben

A chocoMe manufaktúra újabb fontos fejezetet nyitott a cég történetében: a vállalkozás az eddigi legerősebb termékfejlesztéssel jelentkezett, amelyek között egy teljesen új termékcsalád is szerepel. Na meg a rubin csokoládé, amely szicíliai mandulát von be édes, rózsaszín köntössel.

Cikk folytatása

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

Cikk folytatása

Fahéj, gyömbér, körte – íme az Ország tortája

Az augusztus 20-i ünnephez kapcsolódva kóstolhatja meg először a nagyközönség az ország tortáját, a Komáromi kisleányt, valamint cukormentes tortáját, a Három kívánságot. Az édes finomságok mellett az ünnepi rendezvényekre kilátogatók a Szent István-napi kenyérverseny három győztes cipóját is megízlelhetik. És akkor még nem szóltunk a 20-án rendezendő Kenyérlelke Fesztiválról.

Cikk folytatása

Levendulás krémes balatoni panorámával

Régóta sokak törzshelye Tihanyban az Apátsági Rege Cukrászda, amelynek teraszáról mesés panoráma tárult az édességre, fagylaltra, kávéra betérők elé. A közelmúltban adták át a teljesen megújult cukrászdát, amelynek nemcsak falai, de étlapja is újjászületett. Olyan sütemények is kaphatók, amelyekben az apátsági kertben termett levendula vagy menta található.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017