Robi, hozz csak egy kávét!

Jó napot! Íme a rendelése. Megtenné, hogy elveszi a tálcámról majd megérinti a kezem? – mondja a robot, amikor megérkezik az asztalhoz. Türelmesen vár, amíg a vendég elveszi a kávéját és a süteményét, majd megérinti a karját, jelezve, hogy távozhat. A gyerekeket Pepper, egy másik robot szórakoztatja, az asztalok között robotkutya szaladgál ugatva, miközben a zenét is robot szolgáltatja. Nem ültünk időgépbe, a józsefvárosi Práter utcában működő kávézóban jártunk.

Cikk folytatása

Kóstolja meg a Pastel de natát, és nyerjen lisszaboni hétvégét!

Szívesen felfedezné, milyen testközelből Portugália fővárosának hangulata, festői kövezett utcái, műemlékei, és hogy csilingelnek sárga, szűk utcákban kanyargó villamosai? Nem kell mást tennie, mint ellátogatnia a Costa Coffee egyik kávézójába, és megkóstolni a portugálok híres kedvencét, a Pastel de natát.

Cikk folytatása

A macaron idén beelőzte a guavát

Bár sokan leginkább még ma is télen fogyasztanak teát, egyre szélesedik azok köre, akik minden évszakban teáznak, sokat tudnak a teafüvekről és keresik a különlegességeket – árulták el a forgalmazók a napokban megrendezett A Tea Napján. Azt is megtudtuk, hogy az aktuális trendeket gyakorlatilag az élelmiszeripari mérnökök diktálják, és hogy télen a fűszeres ízesítésű teakeverékek fogynak a leginkább. 

Cikk folytatása

Fehércsokoládéból álmodták meg Budapest desszertjét

Szőlős fehércsokoládés sütemény nyerte el az első alkalommal kiírt Budapest Desszertje címet. Az édességet a Szamos Marcipán cukrásza, Nagy Péter alkotta meg. A közönség 8. Édes Napok Budapest rendezvényen már meg is kóstolhatja a különlegességet.

Cikk folytatása

Chicagóban a csillámporos kávé a divat

Végy egy kis céklaőrleményt, vegyítsd el csillámporral, adj hozzá kis rózsaszirmot, s már kész is kapucsínó. Hogy ez nem a hagyományos recept? Valóban, de a chicagói Werewolf kávézóban ezzel mit sem törődnek, ilyen és ehhez hasonló kávéitalokat, koktélokat kínálnak.

Cikk folytatása

Levendulás krémes balatoni panorámával

Régóta sokak törzshelye Tihanyban az Apátsági Rege Cukrászda, amelynek teraszáról mesés panoráma tárult az édességre, fagylaltra, kávéra betérők elé. A közelmúltban adták át a teljesen megújult cukrászdát, amelynek nemcsak falai, de étlapja is újjászületett. Olyan sütemények is kaphatók, amelyekben az apátsági kertben termett levendula vagy menta található.

Cikk folytatása

A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Cikk folytatása

Mr. Foster mindenmentes Madrigálra invitál

Trendi, világos és kényelmes lett a Zsolnay Kávéház új enteriőrje a közelmúltban befejezett felújítás után. A Radisson Blu Béke Hotel földszintjén található kávézó-cukrászda-bisztró étel- és süteménykínálata kóstolásra és maradásra csábít, a finomságok között ráadásul számos glutén-, laktóz- és cukormentes édesség is található. És akkor még nem is említettük a brinnert. Hogy mi az? Olvasson tovább!

Cikk folytatása

Három magyar kávézó a legjobbak között

A Madal, a My Little Melbourne és a Kontakt is bekerült a Lonely Planet nemrég megjelent Global Coffee Tour kávékalauzába – adta hírül a Madal közösségi oldalán. A dicsőség azért is nagy, mivel a kiadvány szerkesztői 37 országban jártak, amelyeknek százötven kávézóját mutatják be.

Cikk folytatása

Costa Ricában elájultak a „magyar” kávétól

Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy a szekszárdi Lucky Cap pörkölő milyen kincsre akadt, amikor egy alkalommal Costa Ricából rendelt zöld kávét. A tételről nemcsak az derült ki, hogy fantasztikusan harmonikus, de az is, hogy termelője magyar, akit Bányai Lászlónak hívnak. Tóth Sándor, a pörkölő tulajdonosa a kávét ezért egyszerűen csak Bányaira keresztelte. Mint lapunknak elmondta, nagy az esély rá, hogy hamarosan a Bányai különböző variánsaival is találkozhatunk majd, mert egy cseppet sem hétköznapi együttműködés lett az ismeretségből.

Cikk folytatása

Pipázó róka a Hold utcában

Budapest gourmet piacán, a Hold utcai csarnok földszintjén nyílt extravagáns kávézó a közelmúltban. A By Beans Coffee az Industreal által tervezett merész, ipari stílusú kávézó, amely hangulatában és választékában is üde színfoltja a patinás piacnak.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017