Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Cikk folytatása

Hogyan készítsünk nagyszerű kávét?

Emberek milliárdjai kezdik a napot egy erős feketével, ahogy napközben is sokan fogyasztanak presszó vagy hosszú kávét, esetleg cappuccinót vagy lattét. Ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kávébabot hol és hogyan termesztik, mit jelent a bio kávé, egyáltalán, miért olyan a kávé íze, amilyen, mi az a fair trade vagy mely országokban fogy a legtöbb kávé. A fehér foltok megszüntetését segíti Robert Thurston, Jonathan Morris és Shawn Steiman Kávé című, egyedülálló kötete.

Cikk folytatása

Belfastban is tudnak a honi kávéforradalomról

Ha nem virítana hatalmas betűkkel a ház vörös téglafalán, hogy kávépörkölő, talán fel sem tűnne a járókelőnek, hogy egy kiváló kávézó mellett visz az útja. Márpedig a belfasti Root & Branch-et kár volna kihagynia annak, aki Észak-Írország fővárosában jár: abszolút trendi, a minőséget illetően konok és tántoríthatatlan, a vendéglátásuk rendkívül szívélyes.

Cikk folytatása

100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

Legyen ön is barista!

Három új kávéőrleménnyel jelentkezett a Nespresso, a kapszulák segítségével – kis túlzással – bárki könnyedén olyan kávét készíthet, mint a baristák. Nem véletlen, hogy a cég legújabb limitált kiadású kávéit a világ elismert baristáinak szakértelme inspirálta.

Cikk folytatása

Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Különleges kávé kókuszvízzel

Ha van valami, ami a nyári hőségben kellemesen felfrissít, az a belvárosban található Blue Bird pörkölő kókuszvízzel készített filteres kávéja. A CoCos Cold Blue névre keresztelt, hidegen csöpögtetett ital egyszerre édesen simogató és szolidan kesernyés. Bátrabbak (ínyencek) tovább ízesíthetik a jeges álmot, amennyiben gyömbért vagy tonikot töltenek a különleges kávéba.

Cikk folytatása

Támogatásra várnak a baristák

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a World of Coffee, kávés világkiállítást, amelynek betétprogramjaként öt barista világbajnokságot is lebonyolítottak. Sajnos, mi magyarok ezúttal nem szerepeltünk jól, pedig korábban voltak már érmeseink a világversenyeken. Ám ahhoz, hogy tartósan megvessük a lábunkat az élmezőnyben, mint az angolok, a dél-koreaiak vagy a görögök, nagyobb támogatásra volna szükségük fiataljainknak.

Cikk folytatása

Málna, méz, füstfelhő

Utolsó napjához érkezett a Wolrd of Coffee kiállítás, amely egyben több barista szakág világversenyének színhelye is. Az esemény harmadik napján a döntőket rendezték meg, s fantasztikus dolgokat láthatott, aki ellátogatott a kőbányai vásárvárosba. Elképesztően felkészült baristák magyarázták fellépéseik során, milyen kávéval és miért dolgoznak, mi fog történni az őrleménnyel, milyen illatok és ízek várhatók. Mi meg csak ámultunk.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017