100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

Legyen ön is barista!

Három új kávéőrleménnyel jelentkezett a Nespresso, a kapszulák segítségével – kis túlzással – bárki könnyedén olyan kávét készíthet, mint a baristák. Nem véletlen, hogy a cég legújabb limitált kiadású kávéit a világ elismert baristáinak szakértelme inspirálta.

Cikk folytatása

Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Különleges kávé kókuszvízzel

Ha van valami, ami a nyári hőségben kellemesen felfrissít, az a belvárosban található Blue Bird pörkölő kókuszvízzel készített filteres kávéja. A CoCos Cold Blue névre keresztelt, hidegen csöpögtetett ital egyszerre édesen simogató és szolidan kesernyés. Bátrabbak (ínyencek) tovább ízesíthetik a jeges álmot, amennyiben gyömbért vagy tonikot töltenek a különleges kávéba.

Cikk folytatása

Támogatásra várnak a baristák

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a World of Coffee, kávés világkiállítást, amelynek betétprogramjaként öt barista világbajnokságot is lebonyolítottak. Sajnos, mi magyarok ezúttal nem szerepeltünk jól, pedig korábban voltak már érmeseink a világversenyeken. Ám ahhoz, hogy tartósan megvessük a lábunkat az élmezőnyben, mint az angolok, a dél-koreaiak vagy a görögök, nagyobb támogatásra volna szükségük fiataljainknak.

Cikk folytatása

Málna, méz, füstfelhő

Utolsó napjához érkezett a Wolrd of Coffee kiállítás, amely egyben több barista szakág világversenyének színhelye is. Az esemény harmadik napján a döntőket rendezték meg, s fantasztikus dolgokat láthatott, aki ellátogatott a kőbányai vásárvárosba. Elképesztően felkészült baristák magyarázták fellépéseik során, milyen kávéval és miért dolgoznak, mi fog történni az őrleménnyel, milyen illatok és ízek várhatók. Mi meg csak ámultunk.

Cikk folytatása

Hogyan lesz a kávéból paradicsomlé?

Még mindig nem tudunk betelni azzal a hangulattal, amelyet a BNV területén rendezett World of Coffee, világméretű kávékiállításon élhetünk át. Például ami az egyszerűen csak „falunak” (The Village) nevezett területen zajlik, arra nincsenek szavak. Farmerek, kereskedők, pörkölők kínálják kávéikat, kiegészítőiket, a hangulat olyan, mint egy piacon. Két nagy különbséggel: csak kávét lehet „venni” és csupa boldog arccal találkozhatunk.

Cikk folytatása

Budapest, kávéváros állomás

Megnyitotta kapuját a világ legnagyobb kávés seregszemléje, a World of Coffee, amelynek idén Budapest ad otthont. Aki nem járt még hasonló eseményen, csak ámul: termelők, kereskedők, pörkölők, forgalmazók standjai követik egymást szinte végtelen hosszúságban. A kiállítás egyben több világbajnokság helyszíne is, így a legváratlanabb pillanatokban zúdul föl valamelyik csarnok szeglete, ha egy-egy versenyző befejezi produkcióját.

Cikk folytatása

Kávé és paleo süti az ódon asztalon

Sopron évről évre gyönyörűbb, a Várkerület teljesen megújult. A pompás épületek, a szívet melengető miliő arra csábít, hogy az ember nyugodtan megigyon egy minőségi presszót vagy egy cappuccinót. Szerencsére a vágy gyorsan teljesülhet a történelmi városmaghoz közeli Kultúrpresszóban. És a fekete mellé akár finom süteményeket is fogyaszthatunk.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017