A baba játszik, míg anyu kapucsínózik

Mindig nagy örömmel számolunk be a vidéki gasztronómia fejlődéséről, ezúttal Egerben bukkantunk egy érdekes ötletre: megnyílt az első bababarát kávézó. A Manookában értelemszerűen nem a kisdedek isszák majd a feketét, hanem szüleik, közben a kicsik játszhatnak, és gyermekprogramokon vehetnek részt.

Cikk folytatása

Mr. Foster mindenmentes Madrigálra invitál

Trendi, világos és kényelmes lett a Zsolnay Kávéház új enteriőrje a közelmúltban befejezett felújítás után. A Radisson Blu Béke Hotel földszintjén található kávézó-cukrászda-bisztró étel- és süteménykínálata kóstolásra és maradásra csábít, a finomságok között ráadásul számos glutén-, laktóz- és cukormentes édesség is található. És akkor még nem is említettük a brinnert. Hogy mi az? Olvasson tovább!

Cikk folytatása

Trendi a termőhely szelektált csoki gyümölccsel

A fagylaltot szinte mindenki szereti, különösen a nyári hőségben. De vajon felismerjük-e a jó fagyit? Tisztában vagyunk-e vele, miből kell készülnie egy kiváló hűs édességnek? Körképünkben szakemberek adnak néhány jó tanácsot, tippet, mire ügyeljünk, amikor fagylaltot vásárolunk emellett annak is igyekeztünk utánajárni, milyen trendek uralják manapság a piacot.

Cikk folytatása

Három magyar kávézó a legjobbak között

A Madal, a My Little Melbourne és a Kontakt is bekerült a Lonely Planet nemrég megjelent Global Coffee Tour kávékalauzába – adta hírül a Madal közösségi oldalán. A dicsőség azért is nagy, mivel a kiadvány szerkesztői 37 országban jártak, amelyeknek százötven kávézóját mutatják be.

Cikk folytatása

Costa Ricában elájultak a „magyar” kávétól

Tavaly ősszel számoltunk be arról, hogy a szekszárdi Lucky Cap pörkölő milyen kincsre akadt, amikor egy alkalommal Costa Ricából rendelt zöld kávét. A tételről nemcsak az derült ki, hogy fantasztikusan harmonikus, de az is, hogy termelője magyar, akit Bányai Lászlónak hívnak. Tóth Sándor, a pörkölő tulajdonosa a kávét ezért egyszerűen csak Bányaira keresztelte. Mint lapunknak elmondta, nagy az esély rá, hogy hamarosan a Bányai különböző variánsaival is találkozhatunk majd, mert egy cseppet sem hétköznapi együttműködés lett az ismeretségből.

Cikk folytatása

Pipázó róka a Hold utcában

Budapest gourmet piacán, a Hold utcai csarnok földszintjén nyílt extravagáns kávézó a közelmúltban. A By Beans Coffee az Industreal által tervezett merész, ipari stílusú kávézó, amely hangulatában és választékában is üde színfoltja a patinás piacnak.

Cikk folytatása

Bazsalikomos málna lett az év fagyija

Maracuja mandularopogóssal, rebarbarás-epres Philadelphia, kesudió datolyalekvárral vagy sós vanília, ropogós tökmag pralinéval – íme néhány ízkombináció azok közül, amelyek díjat nyertek Szegeden, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által rendezett Év Fagylaltja versenyen. A fődíjat Somogyi Renáta érdemelte ki bazsalikomos málna kreációjáért.

Cikk folytatása

Bazsalikom, tea, uborka: mind macaronba való

Egy kis mandulaliszt, cukor, tojás, meg egy kis rozé. Hogy mit keres a bor az édességben? Megtudhatták mindazok, akik ellátogattak az ismét megrendezett Macaron Napra. Bár a hétköznap rendezett különleges eseményen szellősen voltak a látogatók, az estig tartó macaron dzsemborin nem maradtak kielégítetlenül az édesszájúak, akik egészen különleges kreációkat kóstolhattak.

Cikk folytatása

Török Ádám nyerte a Barista bajnokságot

Két napon át kávéillatban úszott a budapesti Deák tér, a KávéBár Bazár 2018 rendezvényen ugyanis megállás nélkül zakatoltak a kávédarálók és a kávéfőző gépek. Az eseményen több ezren vettek részt, kóstolták meg a legjobb hazai kávézók és pörkölők feketéit, pincészetek borait, koktélokat vagy éppen szurkolhattak a nem kevesebb, mint négy bajnokság indulóinak. A mindenki által nagyon várt Barista bajnokságot Török Ádám nyerte, ő képviselheti Magyarországot a júniusi világbajnokságon.

Cikk folytatása

Borok, csokoládék, feketék

A Nespresso Atelier egyik programjaként a Várkert Bazárba várták a kávé iránt érdeklődőket, akiket érdekes programokon keresztül igyekezett a kávés cég beavatni a kávé születésének, megismerésének, kóstolásának mélyebb ismereteibe. Az eseményen szakértők iránymutatásával tehettük próbára kóstolási és asszociációs képességünket, segítséget a borok és a csokoládék világából kaptunk.

Cikk folytatása

Kihirdették az ország tortája jelöltjeit

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete tizenkettedik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája pályázatot az augusztus 20-i nemzeti ünnepének köszöntése alkalmából. A kezdeményezés évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre több cukrászda verseng a címért.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017