100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

Fagylalttekercs minden évszakra

Kérlelhetetlenül bekúszott a nyirkos ősz kabátgallérunk alá, ám ez csak egy okkal több arra, hogy valami különlegessel vigasztaljuk magunkat. Remek lehetőség kínálkozik erre, ha ellátogatunk a N’Ice Roll parányi, lipótvárosi boltocskájába. Az ott kapható fagylaltnak ugyanis nincs párja: a szemünk előtt készül, nem is akárhogy, és nem mesterséges alapanyagokból. Ám ami fontosabb: nemcsak szép, de finom is.

Cikk folytatása

Legyen ön is barista!

Három új kávéőrleménnyel jelentkezett a Nespresso, a kapszulák segítségével – kis túlzással – bárki könnyedén olyan kávét készíthet, mint a baristák. Nem véletlen, hogy a cég legújabb limitált kiadású kávéit a világ elismert baristáinak szakértelme inspirálta.

Cikk folytatása

Krémeseztünk is meg nem is

Rég vártunk annyira megnyitót, mint a Hauerét, a pesti cukrászda históriája ugyanis vetekszik a Gerbeaud-éval vagy az Augusztéval. Ám talán nem véletlen, hogy az egység csöndben, minden hűhó és csinnadratta nélkül nyitott meg: a tulajdonosok valószínűleg érzik, ez még nem az általuk elképzelt üzemi hőfok. A Hauer-krémest pedig hiába kerestük a pultban.

Cikk folytatása

Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

A chocoMe és a „wow” faktor

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

Cikk folytatása

Ínyencek pirított szöcskét nyaljanak!

Mexikó egyes vidékein csemegének számító pirított szöcskével ízesíti fagylaltkelyhét New Yorkban egy fagylaltozó. A tulajdonos azt mondja: régóta várta a pillanatot, amikor felhasználhatja a Közép-Amerikában milliók által kedvelt, pirított, sózott, általában lime levével nassolgatott rovart.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Különleges kávé kókuszvízzel

Ha van valami, ami a nyári hőségben kellemesen felfrissít, az a belvárosban található Blue Bird pörkölő kókuszvízzel készített filteres kávéja. A CoCos Cold Blue névre keresztelt, hidegen csöpögtetett ital egyszerre édesen simogató és szolidan kesernyés. Bátrabbak (ínyencek) tovább ízesíthetik a jeges álmot, amennyiben gyömbért vagy tonikot töltenek a különleges kávéba.

Cikk folytatása

Támogatásra várnak a baristák

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a World of Coffee, kávés világkiállítást, amelynek betétprogramjaként öt barista világbajnokságot is lebonyolítottak. Sajnos, mi magyarok ezúttal nem szerepeltünk jól, pedig korábban voltak már érmeseink a világversenyeken. Ám ahhoz, hogy tartósan megvessük a lábunkat az élmezőnyben, mint az angolok, a dél-koreaiak vagy a görögök, nagyobb támogatásra volna szükségük fiataljainknak.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017