Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

A chocoMe és a „wow” faktor

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

Cikk folytatása

Ínyencek pirított szöcskét nyaljanak!

Mexikó egyes vidékein csemegének számító pirított szöcskével ízesíti fagylaltkelyhét New Yorkban egy fagylaltozó. A tulajdonos azt mondja: régóta várta a pillanatot, amikor felhasználhatja a Közép-Amerikában milliók által kedvelt, pirított, sózott, általában lime levével nassolgatott rovart.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Különleges kávé kókuszvízzel

Ha van valami, ami a nyári hőségben kellemesen felfrissít, az a belvárosban található Blue Bird pörkölő kókuszvízzel készített filteres kávéja. A CoCos Cold Blue névre keresztelt, hidegen csöpögtetett ital egyszerre édesen simogató és szolidan kesernyés. Bátrabbak (ínyencek) tovább ízesíthetik a jeges álmot, amennyiben gyömbért vagy tonikot töltenek a különleges kávéba.

Cikk folytatása

Támogatásra várnak a baristák

A közelmúltban rendezték meg Budapesten a World of Coffee, kávés világkiállítást, amelynek betétprogramjaként öt barista világbajnokságot is lebonyolítottak. Sajnos, mi magyarok ezúttal nem szerepeltünk jól, pedig korábban voltak már érmeseink a világversenyeken. Ám ahhoz, hogy tartósan megvessük a lábunkat az élmezőnyben, mint az angolok, a dél-koreaiak vagy a görögök, nagyobb támogatásra volna szükségük fiataljainknak.

Cikk folytatása

Málna, méz, füstfelhő

Utolsó napjához érkezett a Wolrd of Coffee kiállítás, amely egyben több barista szakág világversenyének színhelye is. Az esemény harmadik napján a döntőket rendezték meg, s fantasztikus dolgokat láthatott, aki ellátogatott a kőbányai vásárvárosba. Elképesztően felkészült baristák magyarázták fellépéseik során, milyen kávéval és miért dolgoznak, mi fog történni az őrleménnyel, milyen illatok és ízek várhatók. Mi meg csak ámultunk.

Cikk folytatása

Hogyan lesz a kávéból paradicsomlé?

Még mindig nem tudunk betelni azzal a hangulattal, amelyet a BNV területén rendezett World of Coffee, világméretű kávékiállításon élhetünk át. Például ami az egyszerűen csak „falunak” (The Village) nevezett területen zajlik, arra nincsenek szavak. Farmerek, kereskedők, pörkölők kínálják kávéikat, kiegészítőiket, a hangulat olyan, mint egy piacon. Két nagy különbséggel: csak kávét lehet „venni” és csupa boldog arccal találkozhatunk.

Cikk folytatása

Budapest, kávéváros állomás

Megnyitotta kapuját a világ legnagyobb kávés seregszemléje, a World of Coffee, amelynek idén Budapest ad otthont. Aki nem járt még hasonló eseményen, csak ámul: termelők, kereskedők, pörkölők, forgalmazók standjai követik egymást szinte végtelen hosszúságban. A kiállítás egyben több világbajnokság helyszíne is, így a legváratlanabb pillanatokban zúdul föl valamelyik csarnok szeglete, ha egy-egy versenyző befejezi produkcióját.

Cikk folytatása

Kávé és paleo süti az ódon asztalon

Sopron évről évre gyönyörűbb, a Várkerület teljesen megújult. A pompás épületek, a szívet melengető miliő arra csábít, hogy az ember nyugodtan megigyon egy minőségi presszót vagy egy cappuccinót. Szerencsére a vágy gyorsan teljesülhet a történelmi városmaghoz közeli Kultúrpresszóban. És a fekete mellé akár finom süteményeket is fogyaszthatunk.

Cikk folytatása

A forró csoki marcipánnal az igazi

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos Today kávéház, amelynek emeltén csokoládé múzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég: válaszolva a látogatói igényekre, tárlatvezetéssel bővítették a szolgáltatások körét, emellett interaktívvá tették a tárlatlátogatást.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017