Kávé ihlette csúcsgasztronómia Budán

Február közepén érdemes lesz a Várkert Bazár felé sétálni, ahol három napra ismét a kávé kerül a fókuszba. A korábbi sikereken felbuzdulva a Nespresso idén is megrendezi a Nespresso Atelier-t, amelyen neves séfek, cukrászok alkotnak különböző kávéhoz illeszkedő fogásokat. A kávés cég nem tétlenkedik, a közelmúltban ugyanis egy etióp és egy ugandai limitált szériás kávéval is megörvendeztette a kapszulás feketék, cappuccinók kedvelőit.

Cikk folytatása

Gyümölcsös ízek kavalkádja

A tavasz lassú, de biztos közeledése hatást gyakorolt a chocoMe boszorkánykonyhájára is. Legújabb Raffinée drazséjuk megalkotásával egy minden korábbinál gyümölcsösebb termékkel rukkoltak elő. A gazdag ízek alapja a zsenge, a korai szüretelésnek köszönhetően enyhén fanyar fekete ribizli, amely a liofilizálás következtében hiánytalanul megőrizte eleven, friss jellegét.

Cikk folytatása

Minőség és fejlődés a feketében

A fekete kávézó története a budapesti közönség előtt régóta ismert: egy pár négyzetméteres helyiségben sikerült bebizonyítaniuk, hogy nem a méret a lényeg, hanem a minőség és az elhivatottság. Ugyan az Astoriánál található kávézó mára beköltözött egy bérház udvarába, a küldetés a nagyobb térben sem változott. Továbbra is szeretnék garantálni a kvalitást, és a feladathoz egy igazi nagyágyút igazoltak.

Cikk folytatása

Zöld teából spenótleves?

Ki gondolná, hogy egy magas minőségi zöld tea egyik legkiválóbb kísérője a pirított rizs? Pedig az első alkalommal megrendezett Tea Napján nemcsak megkóstoltuk, de egyből a favoritunk is lett e japán gyöngyszem. Nem különben a porrá őrölt zöld tea, amelyet szerzetesek fejlesztettek ki maguknak fáradtság ellen. Emellett termesztésről, szokásokról, kóstolásról is rengeteg információt gyűjtöttünk be, amit most közkinccsé teszünk. 

Cikk folytatása

Tavaszi virágok sörrel, kávéval

Az elmúlt nyáron nagy feltűnést keltett a Blue Bird kávézó és pörkölő, amikor kijött a kókuszvízzel készült cold brew-jával. Az édes, kesernyés hideg ital olyan népszerű lett, hogy harminc százalékkal megnövelte a cég forgalmát. A kék madaras fiúk már akkor elhatározták: lépnek egy újabb lépcsőfokot, és kávéval készült sörrel jelennek meg a piacon. A premierre a napokban került sor, elmentünk és megkóstoltuk az új kreációt.

Cikk folytatása

Hogyan készítsünk nagyszerű kávét?

Emberek milliárdjai kezdik a napot egy erős feketével, ahogy napközben is sokan fogyasztanak presszó vagy hosszú kávét, esetleg cappuccinót vagy lattét. Ám azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy a kávébabot hol és hogyan termesztik, mit jelent a bio kávé, egyáltalán, miért olyan a kávé íze, amilyen, mi az a fair trade vagy mely országokban fogy a legtöbb kávé. A fehér foltok megszüntetését segíti Robert Thurston, Jonathan Morris és Shawn Steiman Kávé című, egyedülálló kötete.

Cikk folytatása

Belfastban is tudnak a honi kávéforradalomról

Ha nem virítana hatalmas betűkkel a ház vörös téglafalán, hogy kávépörkölő, talán fel sem tűnne a járókelőnek, hogy egy kiváló kávézó mellett visz az útja. Márpedig a belfasti Root & Branch-et kár volna kihagynia annak, aki Észak-Írország fővárosában jár: abszolút trendi, a minőséget illetően konok és tántoríthatatlan, a vendéglátásuk rendkívül szívélyes.

Cikk folytatása

Magyar tortacsoda sikere Albionban

Vargáné Orbán Anikó tortakreációjával győzött Birminghamben a brit Cake Master Magazine által meghirdetett verseny Royal Icing kategóriájában. A torták világbajnokságára 65 ezer jelölés érkezett a Föld minden pontjáról.

Cikk folytatása

Indiáner, Eszterházy, Rigó Jancsi díszdobozban

Különleges süteménykollekcióval eleveníti fel az Osztrák-Magyar Monarchia cukrász hagyományait a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a kiegyezés 150 éves évfordulóján. Az 1867-es eseményhez kapcsolódva az Anna-szeletet, az Esterházy-szeletet, a Rigó Jancsit, a Blaha Lujza-szeletet, az arisztokrata kuglófot és az Indiánert vásárolhatjuk meg díszdobozban.

Cikk folytatása

Óriáspalacsinta és gofri a sugárúton

Október 25-től már nemcsak a jeges finomságok kedvelőinek, hanem a palacsintarajongóknak is érdemes lesz az Andrássy úti Hisztéria Cremariába ellátogatni. A cukrászdában ugyanis a sütemény- és fagylaltválaszték mellett immár óriáspalacsintával és gofrival is kedveskednek a vendégeknek. Ott jártunk a tesztelésen, érdemes lesz felkeresni a cukrászdát.

Cikk folytatása

100 százalék magyar kávé Costa Ricából

Sok kalandban volt része élete során Tóth Sándornak, A Kávé Háza, valamint a Lucky Cap pörkölő tulajdonosának, pár hete mégis olyan élmény részese lett, amire talán soha nem gondolt volna. Egy partnerétől kávémintát kapott, ami igen megnyerte tetszését, ezért felvette a kapcsolatot a Costa Rica-i termelővel. Írt egy bemutatkozó levelet, természetesen angolul, ám kikerekedett a szeme, amikor megérkezett a válasz.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017