Ünnep kávéval, konyakkal és ginnel

Csupa boldog is kivirult arccal találkozhatott, aki vasárnap ellátogatott a budapesti Akvárium Klubba, ahol a CAFE&Bar szervezésében a a Kávé napját ünnepelték. A rendezvényen számos módon készített, különböző pörkölésű kávék és cappuccinók fogyasztása mellett érdekes pódiumbeszélgetéseket hallgathattak a látogatók, míg a 42 Coffee szervezésében a Hungarian Barista League első fordulójának versenyeit izgulhatták végig.

Cikk folytatása

Fagylalttekercs minden évszakra

Kérlelhetetlenül bekúszott a nyirkos ősz kabátgallérunk alá, ám ez csak egy okkal több arra, hogy valami különlegessel vigasztaljuk magunkat. Remek lehetőség kínálkozik erre, ha ellátogatunk a N’Ice Roll parányi, lipótvárosi boltocskájába. Az ott kapható fagylaltnak ugyanis nincs párja: a szemünk előtt készül, nem is akárhogy, és nem mesterséges alapanyagokból. Ám ami fontosabb: nemcsak szép, de finom is.

Cikk folytatása

Taroltak a magyar csokoládék

Közel negyven különböző színű érmet szereztek a magyar csokoládégyártó manufaktúrák az International Chocolate Awards kelet-európai döntőjében. A medállal jutalmazott cégek benevezhetik termékeiket a világdöntőre, amelyre október elején kerül sor Londonban.

Cikk folytatása

Legyen ön is barista!

Három új kávéőrleménnyel jelentkezett a Nespresso, a kapszulák segítségével – kis túlzással – bárki könnyedén olyan kávét készíthet, mint a baristák. Nem véletlen, hogy a cég legújabb limitált kiadású kávéit a világ elismert baristáinak szakértelme inspirálta.

Cikk folytatása

Itt az új őrület, a rubin csoki


Korábban ismertük az ét-, a tej- és a fehér csokit, aztán pár éve megkedveltük a szőke csokoládét, most pedig a tudósok felfedezték a rózsaszín csokoládét. A rubin tónusúként jellemzett édesség egy csapásra divatossá válhat, mert nemcsak a színe különleges, de a hírek szerint íze a bogyós gyümölcsökre emlékeztet. 

Cikk folytatása

Krémeseztünk is meg nem is

Rég vártunk annyira megnyitót, mint a Hauerét, a pesti cukrászda históriája ugyanis vetekszik a Gerbeaud-éval vagy az Augusztéval. Ám talán nem véletlen, hogy az egység csöndben, minden hűhó és csinnadratta nélkül nyitott meg: a tulajdonosok valószínűleg érzik, ez még nem az általuk elképzelt üzemi hőfok. A Hauer-krémest pedig hiába kerestük a pultban.

Cikk folytatása

Magyar kávézókat népszerűsítettek

A kínai Coffee T&I Magazine stábja a júniusi World of Coffee kiállítás idején Budapesten járt, s ha már itt voltak, feltérképezték a fővárosi specialty kávézókat is. A látogatás során készült kisfilmet a lap most osztotta meg közösségi oldalán. Van mire büszkének lennünk.

Cikk folytatása

Mókus mogyoró minden mennyiségben

Majdnem féléven keresztül kísérletezett megszállottan az alapanyagokkal az idei Magyarország Tortája verseny győztese. Vaslóczki Orsolya Balatoni Habos Mogyoró tortájában minden az ízes mag körül forog: a mogyorós tésztára roppanós mogyorós réteg, majd karamellás, tejcsokoládés, mogyorós hab, mogyoróolajos tejcsokoládémáz és egy leheletnyi fekete ribiszke került. A Pöttyös Pannira keresztelt finomság lett Magyarország Cukormentes Tortája, amelynek mandulalisztből és mákból készült tészta az alapja, rajta szilvadarabokkal és málnahabbal.

Cikk folytatása

A chocoMe és a „wow” faktor

Csokoládé és mogyoró, valódi „wow” faktorral: a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé is felbukkan – így jellemezték a bírálók a chocoMe egyik termékét, amely a világ egyik legismertebb élelmiszeripari fórumán, a Great Taste Awards kapott csúcsminősítést. És nem ez volt a magyar cég egyetlen díjazott terméke.

Cikk folytatása

Ínyencek pirított szöcskét nyaljanak!

Mexikó egyes vidékein csemegének számító pirított szöcskével ízesíti fagylaltkelyhét New Yorkban egy fagylaltozó. A tulajdonos azt mondja: régóta várta a pillanatot, amikor felhasználhatja a Közép-Amerikában milliók által kedvelt, pirított, sózott, általában lime levével nassolgatott rovart.

Cikk folytatása

Dupla presszó a szakmaiság templomában

Régóta Szekszárd színfoltja A Kávé Háza, amelyet nem csak Tolna megye székhelyén ismernek, az M6-on haladók közül is sokan tesznek a kávézóért egy kis kitérőt. Nem véletlenül: a hely tulajdonosa, Tóth Sándor ugyanis régóta a magyar kávékultúra egyik meghatározó alakja, indult barista világbajnokságon, saját pörkölője számos kávézót, éttermet lát el kávéval. A Kávé Házában ücsörögni tehát olyan, mintha Niki Laudával mennénk egy kört Forma 1-es autóján.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017