Cseresznye, barack és bor is oltalom alá került

A csopaki borral, az akasztói szikiponttyal, a budaörsi őszibarackkal, a szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Cikk folytatása

Böjt, a test és a lélek megújítója

Hamvazószerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos nagyböjt időszaka. Ebben az időszakban a szellem megtisztulása, a lélek lecsendesedése, az Istenhez való közelebb kerülés mellett a test is „megújul”. A dietetikusok szerint azonban óvatosan böjtöljünk, a felelőtlen koplalás több kárt okozhat, mint amennyi előnnyel jár.

Cikk folytatása

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot – állítja a Michigani Egyetem egyik friss kutatására hivatkozva. A tanulmány készítői megállapították, hogy a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét azáltal, hogy közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és az úgynevezett termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja azokat.

Cikk folytatása

Főzőshow a fény ünnepén

Estélyt rendezett a napokban a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az indiai újév kezdetét jelző fény ünnepének, a Divalinak tiszteletére. Az esemény rendhagyónak számított, mivel a szervezők idén a gasztronómiára, illetve a vallás követőinek rendkívül fontos vegetarianizmusra irányították a meghívott több száz vendég figyelmét.

Cikk folytatása

A „desszert” fajták lázadása

A homoktövis rendkívül egészséges eledel, nemzetközi klinikai eredmények igazolják, hogy fogyasztásával karban tarthatjuk immunrendszerünket, óvhatjuk egészségünket. Mégsem egyértelmű sikertörténet idehaza a homoktövis termesztése, illetve a belőle készült termékek értékesítése, a helyzet megértéséhez pedig igen mélyre kell ásni. Ezért ellátogattunk a homoktövis legismertebb hazai képviselőjéhez, Dr. Dörnyei József professzorhoz, a Dr. Fitokup Kft. alapítójához és vezetőjéhez, hogy megértsük, miért akadt meg a homoktövis szárnyalása.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

A "székelykáposzta" volt a sztár

Legalább kétezren látogattak el a közelmúltban az óbudai Lélek Palotájába, ahol az Indiai Vegán Gasztro Fesztivált rendezték. A többség beérte a finom falatok kóstolásával, a kezdők gyógyteákkal, salátákkal, magyarított paprikás krumplival. A haladók viszont bátran kóstolták a tofus sakot, amely egy parajlevél alapú fűszeres étel vagy a vegán székelykáposztát, esetleg pitába töltött gyrost.

Cikk folytatása

Még egy magyar élelmiszer a csúcskategóriában

A Donum Terrae 2016-os évjáratú pirított tökmagolaja bekerült a Great Taste Awards 50 legjobb élelmiszere közé. A londoni versenyen ez más a második nagy elismerés, hiszen a chocoMe egyik csokoládés bonbonját is beválasztották a Top 50-be.

Cikk folytatása

Paleo gofri is lesz a Food Truck Show-n

Egy jó hamburgert, taco-t vagy gofrit mindenki megérdemel, vallják street foodos körökben, ezért egyre többen gondolnak azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, illetve valamilyen diétát követnek. A szeptember 1-3-ig tartó Food Truck Show-n jó néhány fogással kedveskednek a büfések a glutén-, laktóz-, és húsmentesen élők sokaságának.

Cikk folytatása

Kifutópályára kerül a Primavera

A Primavera ásványvíz lesz a hivatalos „ásványvizes” támogatója a Budapest Airport szeptember 2-i, nemzetközi Runway Run 5.0 elnevezésű futóversenyének. A sportrendezvényeket a márka évek óta kiemelten támogatja, ezek közé tartozik az Ultra Balaton, a Balatonman vagy a Night Run. A közelgő versenyen a cég biztosítja a félliteres ásványvizet a ferihegyi 1. számú kifutópályán megrendezendő futóversenyen.

Cikk folytatása

  • 1
  • 2
Copyright PuzzleMedia 2017