Szaloncukor házilag

A legtöbben már biztosan megvásárolták a szaloncukrot, amely nélkül a magyaroknak elképzelhetetlen a karácsony. Ám ha mégis elfelejtette volna megvenni a család a cukorkákat, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen akár otthon is elkészíthető a karácsonyi édesség. Csupán egy forma kell hozzá, ami, ha nincs kéznél, még a szomszédtól is kérhetünk kölcsön. Mit több, akár cukormentes vagy vegán változatot is készíthetünk.

Cikk folytatása

Tea az emberek szolgálatában

Harmincadik születésnapját ünnepli a Merrill Joseph Fernando által alapított Dilmah Tea, amely mára Srí Lanka vagy, ahogy az egykori brit gyarmatot nevezték, Ceylon leghíresebb teamárkája lett. A márka atyja majdnem annyi ideje foglalkozik a teával, mint ahány éves két fia összesen, ami nemcsak a hozzáértésre, hanem a minőségre is garanciát jelent.

Cikk folytatása

Kevés mézet esznek a magyarok

A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indított közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Cikk folytatása

Őszi nagytakarítás dióval

Ha beköszöntenek a hűvösebb hónapok, szükségünk van a szervezetünk „kipucolására”, akár a lakásunknak a nagytakarításra. A méregtelenítést azonban az elménkben, a szívünkben kell kezdeni, csak ezt követően érdemes a természet kincseit bevinni szervezetünkbe. Az egészséges őszi élelmiszerek közül is kiemelkedik két jolly joker, a szőlő és a dió.

Cikk folytatása

Újjászületés homoktövissel

Ismét újdonságokkal jelentkezett a Dr. Fitokup, amely közel három évtizede küzd a lakosság egészségéért. Ezúttal homoktövis magliszttel jelentek meg a piacon, amely ideális például reform sütemények, kenyerek készítéséhez is. Aki pedig természetes inulinforrást keres, érdemes kipróbálnia Dörnyei professzor másik termékét, a csicsókasűrítményt homoktövis magliszttel.

Cikk folytatása

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Mi olthatná a szomjat jobban perzselő napsütésben, mint egy hűs Mojito? Főleg, ha az ital vegán, és nem tartalmaz alkoholt. A hétvégén megrendezett India Varázsa Fesztiválon persze nemcsak alkoholmentes koktélok várták a távoli ország kultúrája iránt érdeklődőket, hanem az indiai gasztronómia ízletes fogásai, különleges, ám csípős szószok, krémek, valamint rózsával ízesített kekszek.

Cikk folytatása

Életmód hétvége nem csak növényevőknek

Szeptember 8-9-én a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban huszonkettedszer is megrendezik a Vegetáriánus Fesztivált. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak. Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is vegetáriánus.

Cikk folytatása

Augusztusi szedermánia a Pilisben

Augusztusra rekord szedertermés is várható a Pilisben – vélekednek a parkerdő munkatársai. A Pilisbe kirándulást tervezőknek érdemes figyelniük a gyümölcs érésére, és kosarat vagy kisebb dobozt magukkal vinni a túrára, amibe napi két kilogrammnyi erdei bogyót kedvükre szüretelhetnek.

Cikk folytatása

Jól jár, aki rákap

Halas kóstolóval és receptfüzetekkel várja az érdeklődőket az Agrármarketing Centrum a "Kapj rá - minden ami hal" elnevezésű országos road show-ján. A halételek szerelmesei többek között füstölt afrikai harcsa- és pisztrángfilét kóstolhatnak zöldségekkel, mártásokkal, ha ellátogatnak a Kapj rá standokhoz.

Cikk folytatása

Mérsékelné a szabadgyököket? Rágjon szőlőmagot!

A közelmúltban adták át a Bock Borászat 1,2 milliárd forintos beruházással felépült szőlőmagtablettát gyártó üzemét Villányban. Hogy ez miért jó hír? Mert az ott gyártott, kékszőlőmag őrleményéből előállított táplálék-kiegészítő tablettában olyan különleges anyagok találhatók, amelyek rendkívül hasznosak az emberi szervezet számára.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017