Drasztikusan nőtt a cukorbeteg gyerekek száma

Hírességek is közreműködnek abban az új általános iskolai diabétesz oktatási programban, amelyben diákok, tanárok, sőt a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről. A programot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség hozta létre részben azért, hogy a cukorbeteg gyerekeket elfogadják az iskolákban - hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén. Ez a tudáspróba is része lesz az oktatási programnak, amelyben a civil szervezet is közreműködik a következő tanévben.

Cikk folytatása

Középpontban az emésztés tüze

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a hétvégén az Indiai Íz- és Egészségfesztivált, amelynek középpontjába ezúttal az ájurvéda került. Az óbudai Lélek Palotájába ellátogatók rengeteg érdekes és hasznos előadást hallgathattak meg az ájurvéda szakavatott képviselőitől. Két ismeretterjesztő óra között pedig a színes, ízekben gazdag, olykor egyszerű, máskor szofisztikált vegetáriánus indiai konyhával ismerkedhettek meg.

Cikk folytatása

Ízlelje meg India hétköznapi csodáit!

Az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll az Indiai Íz- és Egészségfesztivál középpontjában. Április 15-én az óbudai Lélek Palotája ad otthont a rendezvénynek, ahol az egzotikus indiai vegetáriánus konyha ízkavalkádja vár az érdeklődőkre.

Cikk folytatása

„Miskulanczia” saláta ibolyával

„Zöld erőben jártam, kék ibolyát láttam” szól a versike, amely nemcsak a húsvét, de talán a tavasz jelmondata is lehetne. Hiszen, amint kibújnak az első ibolyák, rögtön jobb kedvre derülünk. Arra azonban talán kevesebben gondolnak, hogy az illatos ibolyát nemcsak szagolgatni érdemes, de megenni is. A virág sütemények, palacsinták vagy akár saláták ideális kiegészítője is lehet. Halmos Monikának, az ehető virágok tudorának, a virágokból készült receptek nagy ismerőjének előadására látogattunk el, hogy megtudjuk, mire jó az ibolya a konyhában.

Cikk folytatása

Cseresznye, barack és bor is oltalom alá került

A csopaki borral, az akasztói szikiponttyal, a budaörsi őszibarackkal, a szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Cikk folytatása

Böjt, a test és a lélek megújítója

Hamvazószerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos nagyböjt időszaka. Ebben az időszakban a szellem megtisztulása, a lélek lecsendesedése, az Istenhez való közelebb kerülés mellett a test is „megújul”. A dietetikusok szerint azonban óvatosan böjtöljünk, a felelőtlen koplalás több kárt okozhat, mint amennyi előnnyel jár.

Cikk folytatása

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot – állítja a Michigani Egyetem egyik friss kutatására hivatkozva. A tanulmány készítői megállapították, hogy a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét azáltal, hogy közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és az úgynevezett termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja azokat.

Cikk folytatása

Főzőshow a fény ünnepén

Estélyt rendezett a napokban a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az indiai újév kezdetét jelző fény ünnepének, a Divalinak tiszteletére. Az esemény rendhagyónak számított, mivel a szervezők idén a gasztronómiára, illetve a vallás követőinek rendkívül fontos vegetarianizmusra irányították a meghívott több száz vendég figyelmét.

Cikk folytatása

A „desszert” fajták lázadása

A homoktövis rendkívül egészséges eledel, nemzetközi klinikai eredmények igazolják, hogy fogyasztásával karban tarthatjuk immunrendszerünket, óvhatjuk egészségünket. Mégsem egyértelmű sikertörténet idehaza a homoktövis termesztése, illetve a belőle készült termékek értékesítése, a helyzet megértéséhez pedig igen mélyre kell ásni. Ezért ellátogattunk a homoktövis legismertebb hazai képviselőjéhez, Dr. Dörnyei József professzorhoz, a Dr. Fitokup Kft. alapítójához és vezetőjéhez, hogy megértsük, miért akadt meg a homoktövis szárnyalása.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017