Szörpök, likőrök, teák készülnek a bencés majorságban

Tihany neve egybeforrott a levendulával és az illatozó gyógynövény kapcsán megrendezett fesztivállal. Ilyenkor sokan gyűjtenek az balzsamos, lila virágból a település határában elterülő levendulatáblában, azt azonban kevesebben tudják, hogy a tihanyi apátság is rendelkezik ültetvénnyel a Belső-tó partján. Az itt termő növényt számos célra használják, még likőrt is készítenek belőle.

Cikk folytatása

„A természetben nincs derékszög, csak az ember agyában”

Ennyi kemikáliával, ilyen művelés mellett kétszáz év múlva nem lesz termőtalaj a Földön – vélekedik Koch Csaba borász, aki tavaly elnyerte az Év Bortermelője díjat. Úgy véli, olyan termelési rendszert kell kialakítanunk, ami hosszú távon biztosítja a termőtalaj, a Föld fenntarthatóságát. A borász arra jutott, hogy olyan szőlőfajtát kell nevelni, ami harmóniában él a természettel. Szőlői „boldogok”, és még előállításuk is olcsóbb.

Cikk folytatása

Mámor, álom, csicsíjja

Izgalmas alapanyagokkal pályáztak a cukrászok a Magyarország Cukormentes Tortája verseny elődöntőjében. A budapesti Zila Kávéházban tartott első bírálaton olyan különlegességek kerültek az édességekbe, mint az édesburgonya, a cékla vagy a napraforgókrém. A döntőbe került kreációk közül június végén kerül ki az idei győztes.

Cikk folytatása

Készüljünk a nyárra magabiztosan!

A FittMóka zenés torna áttért az online térbe, így akár az egész család együtt mozoghat. A FittTündér, Kozma Zsuzsa egészségmegőrző tornavideóival „ép testben ép lélek” jelmondattal segít a nagyszülőknek, szülőknek, gyerekeknek életerősnek maradni a karanténban ideje alatt is.

Cikk folytatása

Hogyan erősíthetjük meg testünket, lelkünket?

A kijárási korlátozások hónapjai, a minimális mozgástérrel nehezített bezártság testi, lelki és mentális egyensúlyunk elvesztését hozhatja magával. Ezért különösen fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket. Mudra Ágnes, többszörös magyar és német bajnok, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző azt tanácsolja: töltsük fel a szervezetünket vitaminokkal, ásványi anyagokkal, és tegyük rendbe a pszichénket is.

Cikk folytatása

Naponta 800 liter meleg ételt osztanak Budapesten

A Krisna-hívők folytatják ételosztásukat, már az egészségügyi dolgozóknak is juttatnak meleg ételt. Emellett az elkövetkező hetekben tízezer darab védőmaszkot osztanak szét az országban. Elsősorban a rászoruló lakosságot kívánják támogatni a mosható maszkokkal, de a hivatásos állománynak és kórházi dolgozóknak is juttatnak belőlük igény szerint.

Cikk folytatása

Sajtkészítés alpaka sétáltatással

A korábban csupán saját kedvtelésre, önellátásra épült a kosdi RoBirtok, ám a Naszály-hegy lábánál található tanya ma már egy családias állatfarm, ahol őshonos állatok mellett még dámszarvast is simogathatunk. A gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt, és hétvégén még finom ebédet is kaphatunk. Igazi családi program a birtok meglátogatása, amit egybefűzhetünk egy délutáni váci belvárosi sétával is.

Cikk folytatása

Új étteremkereső segíthet a diétázóknak

Gluténmentes hamburger Budapesten? Egy szelet tejmentes sütemény Dublinban? Vegetáriánus menü Los Angelesben? Magyar fejlesztésű online keresőszolgáltatás könnyítheti meg mostantól az ételérzékenyek, allergiások és diétát követők életét. A rendszerben hatféle diétára lehet szűrni és keresni.

Cikk folytatása

Hozzuk magunkat formába a bikini-szezonra!

Az év első hónapjaiban számos motivációt találhatunk, hogy megszabaduljunk a télen felszedett felesleges kilóktól. Egy kis odafigyeléssel, mozgással elérhetjük a régóta vágyott formát – vallja Mudra Ágnes, világbajnoki ezüstérmes bodyfitness versenyző. Ebben az időszakban visszatérhet a rendszer az életünkbe, még inkább koncentrálhatunk saját magunkra, a testi és lelki egészségünkre.

Cikk folytatása

All in – Ízletes paleo és vegán finomságok

Újabb receptkönyvvel jelentkezett Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója: ezúttal olyan ételeket lepte meg az olvasókat, amelyek a vegán életmódba beépíthetők, ugyanakkor a könyv nem kizárólag a vegán életmódot követőknek szól. A kiadványt Kiss Enikővel, a Hideg Nyalat márka megalapítójával közösen alkották.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017