Jóga, a lélek és a test megújítója

A jóga és a lelki kultúra magával ragadó világát élhették át, akik az esős, hideg idő ellenére is ellátogattak a JógÍzz! Fesztivál – Vegán Gasztro & Jóga Napra az óbudai Lélek Palotájába. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által rendezett eseményen az érdeklődők számos előadáson tájékozódhattak a jóga és a táplálkozás kapcsolatáról. Az előadások előtt és után pedig valóságos ízkavalkád várt a vendégekre, akik húsz különböző vegán ételt kóstolhattak végig.

Cikk folytatása

Fenyőmagolaj, ami becsapja az agyat

A többszörösen telítetlen zsírsavak, például az F vitamin hiánya megbetegedésekhez vezethet, elősegíti a korai öregedést, valamint az immungyengeséget. A fenyőmagolaj fontosabb forrása az F vitaminnak, mint a halolajok, ráadásul még a fogyókúra során is hathatós segítséget nyújthat.

Cikk folytatása

Hallgasson a hercegnőre: ettől marad feszes a bőre!

Harry herceg feleségének kifinomult stílusát több millió nő figyeli és utánozza világszerte. Kevesebben tudják ugyanakkor, hogy Meghan Markle nem csak az elegáns ruhákat, hanem a kulináris élvezeteket is nagyra értékeli. Szeretné tudni, hogy milyen ételek kerültek fel kedvencei listájára, mióta ő Sussex hercegnője? 

Cikk folytatása

Nem a vegyszeres gazdálkodás a konvencionális!

A kommunikációnak erkölcsi alapokon kell nyugodnia, mégpedig az igazmondáson – vallja Malatinszky Csaba, a biogazdálkodással foglalkozó villányi borász. Filozófiáját a természet védelmére és tiszteletére, valamint a fogyasztónak nyújtható legmagasabb minőségre építi, amiből nem enged. Mindeközben folyamatosan kísérletezik, hogy tehetné még különlegesebbé borait, a közelmúltban még egy borkészítési eljárást is elneveztek róla. Pályát építtetett, azon görgetik kézzel a boroshordókat.

Cikk folytatása

Szaloncukor házilag

A legtöbben már biztosan megvásárolták a szaloncukrot, amely nélkül a magyaroknak elképzelhetetlen a karácsony. Ám ha mégis elfelejtette volna megvenni a család a cukorkákat, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen akár otthon is elkészíthető a karácsonyi édesség. Csupán egy forma kell hozzá, ami, ha nincs kéznél, még a szomszédtól is kérhetünk kölcsön. Mit több, akár cukormentes vagy vegán változatot is készíthetünk.

Cikk folytatása

Tea az emberek szolgálatában

Harmincadik születésnapját ünnepli a Merrill Joseph Fernando által alapított Dilmah Tea, amely mára Srí Lanka vagy, ahogy az egykori brit gyarmatot nevezték, Ceylon leghíresebb teamárkája lett. A márka atyja majdnem annyi ideje foglalkozik a teával, mint ahány éves két fia összesen, ami nemcsak a hozzáértésre, hanem a minőségre is garanciát jelent.

Cikk folytatása

Kevés mézet esznek a magyarok

A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indított közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Cikk folytatása

Őszi nagytakarítás dióval

Ha beköszöntenek a hűvösebb hónapok, szükségünk van a szervezetünk „kipucolására”, akár a lakásunknak a nagytakarításra. A méregtelenítést azonban az elménkben, a szívünkben kell kezdeni, csak ezt követően érdemes a természet kincseit bevinni szervezetünkbe. Az egészséges őszi élelmiszerek közül is kiemelkedik két jolly joker, a szőlő és a dió.

Cikk folytatása

Újjászületés homoktövissel

Ismét újdonságokkal jelentkezett a Dr. Fitokup, amely közel három évtizede küzd a lakosság egészségéért. Ezúttal homoktövis magliszttel jelentek meg a piacon, amely ideális például reform sütemények, kenyerek készítéséhez is. Aki pedig természetes inulinforrást keres, érdemes kipróbálnia Dörnyei professzor másik termékét, a csicsókasűrítményt homoktövis magliszttel.

Cikk folytatása

Vegán koktélok és a Hétfejű sárkány

Mi olthatná a szomjat jobban perzselő napsütésben, mint egy hűs Mojito? Főleg, ha az ital vegán, és nem tartalmaz alkoholt. A hétvégén megrendezett India Varázsa Fesztiválon persze nemcsak alkoholmentes koktélok várták a távoli ország kultúrája iránt érdeklődőket, hanem az indiai gasztronómia ízletes fogásai, különleges, ám csípős szószok, krémek, valamint rózsával ízesített kekszek.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017