Csokikóstoló a levendulatenger közepén

Méhek fülnek kellemes zümmögése tölti be a Pannonhalmi Főapátság alatt elterülő völgyet. Nem csoda, ha jól érzik magukat a szorgos rovarok: amíg a szem ellát, lilára festi a tájat a levendula. Van francia, angol, illatos mindkettő, míg a látogatócentrumban akár meg is kóstolhatjuk a növényt, igaz, egy kis csokoládéval egyetemben.

Cikk folytatása

Gluténmentes nápolyi finomságok

Olasz étterem, pizzéria sok van az országban, ez axióma. Nem is egy közülük igen színvonalas. Ám a most nyílt Na’ Pastában a minőségi alapanyagok és az olasz szakács alkalmazásánál nem álltak meg, céljuk, hogy azok is átélhessék az olasz életérzést, az igazi itáliai ízeket, akik valamilyen ételintoleranciával küzdenek. Hamarosan teljesen gluténmentes pizzát is kínálnak.

Cikk folytatása

Jóga, a lélek és a test megújítója

A jóga és a lelki kultúra magával ragadó világát élhették át, akik az esős, hideg idő ellenére is ellátogattak a JógÍzz! Fesztivál – Vegán Gasztro & Jóga Napra az óbudai Lélek Palotájába. A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által rendezett eseményen az érdeklődők számos előadáson tájékozódhattak a jóga és a táplálkozás kapcsolatáról. Az előadások előtt és után pedig valóságos ízkavalkád várt a vendégekre, akik húsz különböző vegán ételt kóstolhattak végig.

Cikk folytatása

Fenyőmagolaj, ami becsapja az agyat

A többszörösen telítetlen zsírsavak, például az F vitamin hiánya megbetegedésekhez vezethet, elősegíti a korai öregedést, valamint az immungyengeséget. A fenyőmagolaj fontosabb forrása az F vitaminnak, mint a halolajok, ráadásul még a fogyókúra során is hathatós segítséget nyújthat.

Cikk folytatása

Hallgasson a hercegnőre: ettől marad feszes a bőre!

Harry herceg feleségének kifinomult stílusát több millió nő figyeli és utánozza világszerte. Kevesebben tudják ugyanakkor, hogy Meghan Markle nem csak az elegáns ruhákat, hanem a kulináris élvezeteket is nagyra értékeli. Szeretné tudni, hogy milyen ételek kerültek fel kedvencei listájára, mióta ő Sussex hercegnője? 

Cikk folytatása

"Nem a vegyszeres gazdálkodás a konvencionális!"

A kommunikációnak erkölcsi alapokon kell nyugodnia, mégpedig az igazmondáson – vallja Malatinszky Csaba, a biogazdálkodással foglalkozó villányi borász. Filozófiáját a természet védelmére és tiszteletére, valamint a fogyasztónak nyújtható legmagasabb minőségre építi, amiből nem enged. Mindeközben folyamatosan kísérletezik, hogy tehetné még különlegesebbé borait, a közelmúltban még egy borkészítési eljárást is elneveztek róla. Pályát építtetett, azon görgetik kézzel a boroshordókat.

Cikk folytatása

Szaloncukor házilag

A legtöbben már biztosan megvásárolták a szaloncukrot, amely nélkül a magyaroknak elképzelhetetlen a karácsony. Ám ha mégis elfelejtette volna megvenni a család a cukorkákat, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen akár otthon is elkészíthető a karácsonyi édesség. Csupán egy forma kell hozzá, ami, ha nincs kéznél, még a szomszédtól is kérhetünk kölcsön. Mit több, akár cukormentes vagy vegán változatot is készíthetünk.

Cikk folytatása

Tea az emberek szolgálatában

Harmincadik születésnapját ünnepli a Merrill Joseph Fernando által alapított Dilmah Tea, amely mára Srí Lanka vagy, ahogy az egykori brit gyarmatot nevezték, Ceylon leghíresebb teamárkája lett. A márka atyja majdnem annyi ideje foglalkozik a teával, mint ahány éves két fia összesen, ami nemcsak a hozzáértésre, hanem a minőségre is garanciát jelent.

Cikk folytatása

Kevés mézet esznek a magyarok

A mézfogyasztás fontosságáról, a méz élettani hatásairól és táplálkozásunkban betöltött nélkülözhetetlen szerepéről indított közös fogyasztásösztönző kampányt az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Cikk folytatása

Őszi nagytakarítás dióval

Ha beköszöntenek a hűvösebb hónapok, szükségünk van a szervezetünk „kipucolására”, akár a lakásunknak a nagytakarításra. A méregtelenítést azonban az elménkben, a szívünkben kell kezdeni, csak ezt követően érdemes a természet kincseit bevinni szervezetünkbe. Az egészséges őszi élelmiszerek közül is kiemelkedik két jolly joker, a szőlő és a dió.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017