Agyagtűzhelyen főzhetünk a Krisna-völgyben

Július végén újra megtelik érdeklődőkkel a somogyvámosi Krisna-völgy, ahol a Búcsú alkalmával három napon át az indiai kultúra színes kavalkádja várja az érdeklődőket. Akit érdekel a vegetáriánus gasztronómia, az érdekes játékok és kézműves vásárok, látogasson el a Balatonhoz közeli községbe!

A Krisna-völgyi Búcsúra idén július 21-23-a között kerül sor a Somogy megyei Somogyvámos határában. Az odalátogatók számos gasztronómiai élménnyel is gazdagodhatnak: a Krisna-völgy biokertészetében megtekinthetik, hogyan termelik és tárolják az élelmiszert a Krisna-tudatú hívők. A tehenészet lakói nemcsak a gyerekek nagy kedvencei, hanem a felnőtteké is. Nagy élmény megsimogatni egy kis bocit, megnézni az ökröket és a teheneket, vagy éppen tanulmányozni azokat az ökörhajtású mezőgazdasági gépeket, amiket a termeléshez használnak a völgyben. Akár még tapasztalatot is lehet cserélni a tehenészekkel.

krisna 02

A tehenészethez közeli, kisebb hegyen álló pavilon, a Nandagráma körüli területen a kicsiket rengeteg program várja. Itt kapnak helyet azok a kézművesek, akik gyerekeknek szóló alkotásokat készítenek, és őket is szívesen bevonják a munkába.
Amíg a gyerekek új hobbit választanak maguknak, a szülők, ha kíváncsiak a keleti főzőtudományok praktikáira, egy ősi indiai konyha miliőjében sajátíthatják el a szabadtéri, agyagtűzhelyen főzés csínját-bínját, és ha megéheznek, meg is kóstolhatják újonnan szerzett tudományuk gyümölcsét.

krisna 03

Az étteremsátorban más finomságok is megkóstolhatók lesznek, mindenki megbizonyosodhat róla, hogy a vegetáriánus konyha lehet finom. A búcsú főtérén ezer négyzetméteres, 500 férőhelyes szabadtéri étterem várja az ínyenceket, akik megismerkedhetnek a krisnás konyha világhírű és ízletes remekeivel, részt vehetnek Mahádzsana Dásza, a Paprika Tv-ből ismert szakács különleges fűszereket bemutató kurzusán. A völgy lakói arra kérik a látogatókat, hogy ne hozzanak magukkal húst, halat, tojást tartalmazó, illetve alkoholtartalmú ételt vagy italt, mert ezeket az élelmiszereket nem lehet fogyasztani Krisna-völgyben.

 

Copyright PuzzleMedia 2017