Ízlelje meg India hétköznapi csodáit!

Az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll az Indiai Íz- és Egészségfesztivál középpontjában. Április 15-én az óbudai Lélek Palotája ad otthont a rendezvénynek, ahol az egzotikus indiai vegetáriánus konyha ízkavalkádja vár az érdeklődőkre.

 

Az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy áprilisban megrendezik a Lélek Palotájában az Indiai Íz- és Egészségfesztivált. Sokakban felmerülhet ugyanakkor a kérdés: hogyan tudjuk India több ezer éves tanításait az egészségről és a jól-létről ma is alkalmazni és beilleszteni az európai étrendbe és szokásaink közé.

Az idei fesztivál fókuszában az Ájurvéda gyakorlati, hazai alkalmazhatósága áll. Az Ájurvéda tudománya mindig a helynek, és az időnek megfelelően alkalmazandó, vagyis figyelembe veszi a napszakok és évszakok változásait, valamint azt is, hogy milyen égövön élünk és milyenek a személyes körülményeink, testtípusunk vagy életritmusunk, s ennek megfelelően ajánl számunkra étrendet vagy életmódot.

india varázsa 01

A tavasz a megújulás időszaka. Ilyenkor a természet erejével együtt mi magunk is vágyódunk a felfrissülésre, változásra, tisztulásra, testi-lelki táplálékra. Tavasszal semmihez sem fogható bennünk a tettvágy, hogy végrehajtsuk régóta szövögetett álmainkat, vagy éppen véghezvigyük halogatott vágyainkat. Első lépésként merítsen erőt India ősi életvezetési tudományaiból!

A gasztronómiai fesztiválon betekintést nyerhet India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő, húsmentes főzési hagyománya. A szervezők bebizonyítják, hogy a húsmentes étkezés nem jár lemondással. Soha nem látott színvilágot, szemet gyönyörködtető, ízletes és vonzó ételeket kóstolhatnak a látogatók. Az egyedi ízvilág a különleges fűszerezésben és az elkészítési eljárásban rejlik, amelyet bárki megismerhet.

vegánfeszt 03

Közel 40 féle vegán ételkülönlegességet lehet majd megízlelni, miközben gyönyörködhetünk a hagyományos indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában. A szakácsok látványos főzőbemutatóval is készülnek, ahol a szabadtéri tűzön készített csemegéket is meg lehet kóstolni. A kínálatban megtalálhatók lezsnek a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek és aromás italok.

A fesztivál azok számára is izgalmas kalandokat rejteget, akik valamilyen speciális étrendet követnek, laktóz-, vagy gluténérzékenyek, tojásallergiásak. Az indiai ételekben a búzalisztek helyett gyakran magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket alkalmaznak.

A fesztivált 2018. április 15-én vasárnap 10-17 óráig rendezik meg a Lélek Palotájában (1039 Budapest, Lehel u. 15-17). Jegyárak: Felnőtt: 1350 Ft, Nyugdíjas, diák: 950 Ft, Korlátlan ételfogyasztás + belépő: 3500 Ft

 

Copyright PuzzleMedia 2017