Életmód hétvége nem csak növényevőknek

Szeptember 8-9-én a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban huszonkettedszer is megrendezik a Vegetáriánus Fesztivált. Az ingyenes rendezvény táplálkozási szakemberek előadásait, vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio termékbemutatókat kínál – nem csak vegetáriánusoknak. Az esemény idei arca Kowa, aki több mint 16 éve maga is vegetáriánus.

 

A Vegetáriánus Fesztivál célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával. A szeptember 8-9-én rendezendő családi rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról (orvosi megközelítésben is), a sport és a vegán étkezés összefüggéseiről, a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről, valamint a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről.

vega feszt kobanya 02

A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség nyílik természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, emellett csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok. Amíg a szülők főznek, meditálnak vagy előadást hallgatnak, a kicsik a játszószobában tölthetik az időt. A rendezvényre a belépés ingyenes.

vega feszt kobanya 01

Az esemény idei arca a zenész Kowa, aki immár 16 éve maga is vegetáriánus. –Számomra nem jelent nagy problémát, hogy betartsam a vegetáriánus étrendet. Részemről ez egy szellemi döntés. Fontos állomása volt az életemnek, hogy háromnegyed évig krisnások között éltem. Még ma is ez a szakrális háttér a gerince a táplálkozásomnak – mondta a Kowalsky meg a Vega frontembere.

 

Copyright PuzzleMedia 2017