Hallgasson a hercegnőre: ettől marad feszes a bőre!

Harry herceg feleségének kifinomult stílusát több millió nő figyeli és utánozza világszerte. Kevesebben tudják ugyanakkor, hogy Meghan Markle nem csak az elegáns ruhákat, hanem a kulináris élvezeteket is nagyra értékeli. Szeretné tudni, hogy milyen ételek kerültek fel kedvencei listájára, mióta ő Sussex hercegnője? 

 

Meghan minden napját vitamindús reggelivel indítja. Nagy kedvence a zabkása banánnal vagy más gyümölcsökkel, manukamézzel és virágporral a tetején, de ha éppen nem ehhez lenne kedve, egy kiadós, friss fűszerekkel szórt sajtos omlett és tószt kerül a tányérjára. Bármelyikre is essen a választása, a reggeli falatokat mindig egy bögrényi forró, citromos vízzel kíséri.

konyhakiallitas meghan 02

Az egykori színésznő elárulta, hogy hétköznaponként jobban odafigyel a táplálkozására, általában gluténmentes, vegán étrendet tart; egyszerűen azért, mert észrevette, hogy a liszt és a hús mellőzésének köszönhetően szebb a bőre és lényegesen energikusabbnak érzi magát.

A hangsúly a harmónián van, nem vonja meg magától a nassolni valókat, de hisz a mértékletességben és a sok sportban. A kávéfogyasztás terén sem esik túlzásokba. Délutánokként kerüli a koffein tartalmú italokat, inkább egy green juice-t kever magának alternatívaként.

konyhakiallitas meghan 04

A legegyszerűbb megoldás kávéért rohanni, amikor délután négykor az ember teljesen le van merülve. De észrevettem, hogyha összeturmixolok egy almát, spenóttal, citrommal, gyömbérrel és ezzel indulok munkába, az majdnem ugyanolyan hatásos, mint egy csésze eszpresszó – árulta el a Today magazinnak.

Mértéktartás ide vagy oda, Meghan is nagy rajongója a finom ételeknek, ezért időnként megkíván olya fogásokat is, amelyek nem szerepelnek a táplálkozási szakértők ajánlásaiban. A vegán étrend mellett olykor nem tud ellenállni egy kis sült csirkének, odavan a sült burgonyáért.

konyhakiallitas meghan 03

Meghanról azt is tudni, hogy nagy rajongója a minőségi vörösbornak, és kaliforniai lány lévén imádja a tacót. Harry herceg felesége korábban azt nyilatkozta, hogy kevés dolog teszi boldogabbá annál, mint amikor beleharap egy jó nagy halas tacóba. Azt is többször elmondta, hogy bárhová utazik a világban, a tésztaételeket sosem hagyja ki. 

konyhakiallitas meghan 05

Fish taco

Hozzávalók:
• 12 db kis kukorica tortilla lap
• 60 dkg fehér húsú hal /hekk, afrikai harcsa, szürkeharcsa/
• 1 kk római kömény, cayenne bors, só, bors
• olíva olaj
• 5 dkg vaj
• ¼ lila káposzta vékonyra szelve
• 12 db koktél paradicsom negyedelve
• 1 avokádó vékonyra szelve
• ½ fej lilahagyma vékonyra szelve
• 1 nagy marék friss koriander
• 1 lime cikkekre vágva
Szósz:
• 3 ek majonéz
• 2 ek tejföl
• 1 lime leve
• 1 gerezd fokhagyma lereszelve
• 1 kk chili szósz

Elkészítés

A halat törölje szárazra. Az olíva olajat keverje össze a fűszerekkel, pácolja be vele a halat, majd helyezze sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süsse 20 percig, közben a szószhoz keverjen össze minden hozzávalót, majd tegye félre. A zöldségeket vágja föl, a halat pedig vegye ki a sütőből, és hagyja 3 percet pihenni, Ha hűlt egy picit, vágja nagyobb darabokra. A tacokat száraz serpenyőben forrósítsa fel, töltse meg a zöldségekkel. Helyezze rá a haldarabokat, majd locsolja meg a szósszal. Tálaláskor szórjon rá friss koriandert, és kínálonj mellé lime gerezdeket és chili szószt.

konyhakiallitas meghan 01

 

Spaghetti puttanesca 

Hozzávalók: 

• 4 gerezd fokhagyma
• 1 kis marék fekete olivabogyó
• 2 marék érett koktélparadicsom
• 1 db friss piros chili
• egy marék friss bazsalikom
• 400 gr spagetti tészta / száraz/
• 4 db szardella filé / olajban eltett, konzerv szardella/
• Egy jó nagy marék reszelt parmezán / 10 dkg/
• olivaolaj

Elkészítés:

Tegyen fel egy nagy lábosban sós vizet főni. Amíg a víz felforr, magozza ki az olíva bogyót, a fokhagymát vágja szeletekre, a koktélparadicsomot pedig negyedekre. A chilit aprítsa föl és a bazsalikom leveleket is csipkedje le. Ha a víz felforrt, főzze meg a spagettit. Ne főzze túl, ha eltöri, a közepén maradjon egy kis fehér pötty. Vegyen egy nagy serpenyőt, locsoljon bele egy jó adag olívaolajat, s kezdje el hevíteni közepes lángon. Szórja bele a chilit, a fokhagymát és a darabokra tépett szerdella filéket. Pirítsa finoman 2 percig, azután dobja bele a koktélparadicsomot és öntsön bele 1 dl-t a tészta főzővizéből. Fedje le és rotyogtassa 4-5 percig. Ez idő alatt szűrje le a tésztát, a vízből tegyen félre egy jó löttyintésnyit, és a tésztát forgassa össze a szósszal, szórja bele a bazsalikomot. Végül borítsa nyakon a félretett főzővízzel, sózza, borsozza ízlés szerint. Tálalásnál reszeljen rá parmezánt, locsolja meg olívaolajjal és díszítse bazsalikomlevéllel.

Fotó: Konyhakiállítás

 

 

 

 

 

Copyright PuzzleMedia 2017