Fenyőmagolaj, ami becsapja az agyat

A többszörösen telítetlen zsírsavak, például az F vitamin hiánya megbetegedésekhez vezethet, elősegíti a korai öregedést, valamint az immungyengeséget. A fenyőmagolaj fontosabb forrása az F vitaminnak, mint a halolajok, ráadásul még a fogyókúra során is hathatós segítséget nyújthat.

 

A hidegen préselt szibériai fenyőmagolaj különösen előnyös a fejlődő gyermeki szervezet, a várandós nők és szoptató édesanyák számára. Az olaj nagyjából háromszor hatékonyabb a halolajoknál, amelyeket a koleszterein csökkentése és az érrendszer egészsége érdekében ajánlanak. A Dr. Fitokup Kft. által gyártott szibériai fenyőmagolaj alkalmas fogyókúrás delikateszként is, mert stimulálja a kolecisztokinin hormontermelést, ami jelzi az agynak a jóllakottság érzetét. Ezzel képes csökkentetni az étvágyat, így a többletkalória bevitelt is.

sziberiai fenyo 01

A természetes, nem finomított olaj értékét nagyban emeli, hogy a benne található vitaminok normalizálják az idegrendszer működését, elősegítik az emberi szervezet növekedését, javítják a vér összetételét, valamint előnyösen hatnak a bőrszövetre. Az orosz orvostudományai akadémia intézeteiben és klinikáin végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy az olaj hatásos megfázás, influenza, laringitis, pszoriázis, csalánkiütés, bőrbetegségek, felfekvés, eróziók, gyomor- és nyombélfekély esetén. A gyártó szerint az ajánlott legkisebb mennyiség gyermekek esetében naponta 1,5 milliliter naponta, felnőtteknek 3 milliliter.

sziberiai fenyo 02

Az OÉTI által is bevizsgált szibériai fenyőmagolaj zsírsavösszetétele a következő: telített zsírsav 8,70 százalék, egyszeresen telített 25,70, míg a többszörösen telítetlen 65,36 százalék. A telítetlen zsírsavösszetétele Omega-9, Omega-6 és Omega-3-ból áll 25, 44, 21 százalékban. A hidegen préselt szibériai fenyőmagolaj 95 százalékban zsír(sav), a maradék nitrogénvegyület.

Ezen kívül megtalálható benne a nélkülözhetetlen aminosav (arginin, lizin, metionin, triptofan), tartalmaz továbbá zsíroldható vitaminokat (A, E, D), vízben oldódó B1 tiamint, B2 riboflavint, B3 niacint, illetve makro- és mikroelemeket, így káliumot, kalciumot, magnéziumot, vasat, rezet, cinket, jódot, mangánt. A linolsav elérheti a 71, míg a linolén a 27,75 százalékot is, így mivel e zsírsavak nem szintetizálódnak a szervezetben, a fenyőmagolaj rendkívül értékes.

Fotó: Dr. Fitokup, Videoblocks

 

Copyright PuzzleMedia 2017