Ízesített változattal ünnepelnek Kékkúton

A Theodora ásványvíz 110. születésnapján ünnepélyes keretek között átadták Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiáját és csarnokát Kékkúton.

 

 

A nagy múltú a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. önerőből valósította meg azt a 2,6 millió euró értékű fejlesztést, amelynek eredményeként új üzemcsarnok épült a cég telephelyén. A beruházás keretében (a szükséges infrastrukturális fejlesztések mellett) egy 460 négyzetméteres csarnokba telepítették modern szirupkeverő technológiát. Ennek köszönhetően a vállalat az üdítőitalokhoz, az ízesített termékekhez szükséges szirupot helyben tudja készíteni. Az új, környezettudatos berendezések óvják az ivóvízbázist, energia- és víztakarékosan üzemelnek, ezért évente közel 20 százalékkal csökkenthető a gyártáshoz szükséges víz felhasználása, és 10 százalékkal a villamosáram-fogyasztása.

Balogh Levente elnök ünnepi beszédében kifejtette: a cég jelenleg 38 százalékos részesedéssel rendelkezik az ásványvizes piacon, a prémium szegmensben pedig ez az arány kilencven százalék. Azzal, hogy ízesített ásványvizeket is képesek előállítani, reményei szerint akár a piac felét is uralhatják majd, továbbá megjelennek az üdítőital szektorban, hogy – mint fogalmazott – a piacot jelenleg vezető multicég „ne érezze magát annyira egyedül”.

Alessandro Pasquale, a Central Europe Mineral Water Holding társtulajdonosa elmondta: az elmúlt két év bebizonyította, hogy a legjobb döntést hozták meg, amikor Balogh Leventével közös céget alapítottak. Külön öröm számára, tette hozzá, hogy az együttműködés eredményeképpen Magyarországon az egyik legnagyobb múltú márka a sok veszteséges év után nyereségessé vált. A brand fejlesztésével lehetővé vált, hogy a Theodora is követni tudja a világpiaci irányzatokat ízesített termékeivel.

Copyright PuzzleMedia 2017