Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

A téli hónapok ünnepei után gyakori, hogy felszedünk néhány kilót. Sokan fogadják meg ilyenkor, hogy leadják a fölösleges súlyt, hogy életmódot váltanak és leszokva a nassolásról tudatosan táplálkoznak. A túl szigorú fogyókúra azonban a jojó effektust vonja maga után, ezért a kis lépések elve hosszútávon tarthatóbb, hatékonyabb lehet. Ebben segít néhány tanáccsal Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Cikk folytatása

Édeskömény citromos repcével

A gyulai Mikóné Hirth Beáta édeskömény méze nyerte Az év kiváló magyar méze 2017 díjat, emellett a legjobb egyéb fajtaméz-kategória első helyezettje is ez a különleges méz lett – derült ki a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.

Cikk folytatása

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot – állítja a Michigani Egyetem egyik friss kutatására hivatkozva. A tanulmány készítői megállapították, hogy a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét azáltal, hogy közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és az úgynevezett termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja azokat.

Cikk folytatása

Alma, a hideg hónapok vitaminbankja

A világon minden száz almából kettő-három Magyarországon terem. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy finom és küllemében is szép alma teremjen Magyarországon. Az almát érdemes egész évben fogyasztani, rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban – az alma előnyeit ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy a különböző fajtákat meddig tárolhatjuk a pincében, kamrában.

Cikk folytatása

Főzőshow a fény ünnepén

Estélyt rendezett a napokban a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az indiai újév kezdetét jelző fény ünnepének, a Divalinak tiszteletére. Az esemény rendhagyónak számított, mivel a szervezők idén a gasztronómiára, illetve a vallás követőinek rendkívül fontos vegetarianizmusra irányították a meghívott több száz vendég figyelmét.

Cikk folytatása

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

Cikk folytatása

A „desszert” fajták lázadása

A homoktövis rendkívül egészséges eledel, nemzetközi klinikai eredmények igazolják, hogy fogyasztásával karban tarthatjuk immunrendszerünket, óvhatjuk egészségünket. Mégsem egyértelmű sikertörténet idehaza a homoktövis termesztése, illetve a belőle készült termékek értékesítése, a helyzet megértéséhez pedig igen mélyre kell ásni. Ezért ellátogattunk a homoktövis legismertebb hazai képviselőjéhez, Dr. Dörnyei József professzorhoz, a Dr. Fitokup Kft. alapítójához és vezetőjéhez, hogy megértsük, miért akadt meg a homoktövis szárnyalása.

Cikk folytatása

Nem akar agyvérzést kapni? Egyen almát!

Bár az alma fogyasztása kötött legkevésbé egy adott évszakhoz, a szüret miatt az őszhöz társítjuk a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünket. De milyen hasznos anyagokat tartalmaz az alma? Milyen betegségektől óv meg bennünket fogyasztása? Ha nem tudja, feltétlenül olvasson tovább! Egy biztos: nem hiába hallottuk szüleinktől, hogy a héját is meg kell enni a gyümölcsnek.

Cikk folytatása

Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017