Ízlelje meg India hétköznapi csodáit!

Az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll az Indiai Íz- és Egészségfesztivál középpontjában. Április 15-én az óbudai Lélek Palotája ad otthont a rendezvénynek, ahol az egzotikus indiai vegetáriánus konyha ízkavalkádja vár az érdeklődőkre.

Cikk folytatása

„Miskulanczia” saláta ibolyával

„Zöld erőben jártam, kék ibolyát láttam” szól a versike, amely nemcsak a húsvét, de talán a tavasz jelmondata is lehetne. Hiszen, amint kibújnak az első ibolyák, rögtön jobb kedvre derülünk. Arra azonban talán kevesebben gondolnak, hogy az illatos ibolyát nemcsak szagolgatni érdemes, de megenni is. A virág sütemények, palacsinták vagy akár saláták ideális kiegészítője is lehet. Halmos Monikának, az ehető virágok tudorának, a virágokból készült receptek nagy ismerőjének előadására látogattunk el, hogy megtudjuk, mire jó az ibolya a konyhában.

Cikk folytatása

Cseresznye, barack és bor is oltalom alá került

A csopaki borral, az akasztói szikiponttyal, a budaörsi őszibarackkal, a szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Cikk folytatása

Egészséges, narancssárga tobzódás

Újabb állomásához érkezett a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” kampány, amellyel a cég széles választékára alapozva könnyen elkészíthető, kreatív recept videókkal inspirál az egészséges táplálkozásra. A kampány eddigi klipjeiben az aranybarna, a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. A legújabb inspiráló videó ízletes, narancssárga fogás sütőtökkel és édesburgonyával.

Cikk folytatása

Böjt, a test és a lélek megújítója

Hamvazószerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos nagyböjt időszaka. Ebben az időszakban a szellem megtisztulása, a lélek lecsendesedése, az Istenhez való közelebb kerülés mellett a test is „megújul”. A dietetikusok szerint azonban óvatosan böjtöljünk, a felelőtlen koplalás több kárt okozhat, mint amennyi előnnyel jár.

Cikk folytatása

Narancssárga bogyócska, az immunrendszer őrzője

Csillapította már szomját száz százalékban natúr homoktövis bogyóiból készült préslével? A savanykás, fanyar, de vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsban is rendkívül gazdag homoktövis fogyasztása nemcsak üdítő, de télen szinte kötelező. A narancssárga bogyó kiváló kísérője lehet limonádéknak, koktéloknak, de citrom helyett akár a teánkat is ízesíthetjük vele.

Cikk folytatása

Fogyókúra izgalmas, illatos gyógyteákkal

A téli hónapok ünnepei után gyakori, hogy felszedünk néhány kilót. Sokan fogadják meg ilyenkor, hogy leadják a fölösleges súlyt, hogy életmódot váltanak és leszokva a nassolásról tudatosan táplálkoznak. A túl szigorú fogyókúra azonban a jojó effektust vonja maga után, ezért a kis lépések elve hosszútávon tarthatóbb, hatékonyabb lehet. Ebben segít néhány tanáccsal Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember.

Cikk folytatása

Édeskömény citromos repcével

A gyulai Mikóné Hirth Beáta édeskömény méze nyerte Az év kiváló magyar méze 2017 díjat, emellett a legjobb egyéb fajtaméz-kategória első helyezettje is ez a különleges méz lett – derült ki a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon.

Cikk folytatása

Fahéjjal a plusz kilók ellen?

A fahéjfogyasztás segítheti az elhízás elleni harcot – állítja a Michigani Egyetem egyik friss kutatására hivatkozva. A tanulmány készítői megállapították, hogy a fahéj ízét adó esszenciális olaj, a fahéjaldehid javítja az anyagcserét azáltal, hogy közvetlen hatást gyakorol a zsírsejtekre, és az úgynevezett termogenezis révén megvalósuló energiaégetésre sarkallja azokat.

Cikk folytatása

Alma, a hideg hónapok vitaminbankja

A világon minden száz almából kettő-három Magyarországon terem. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy finom és küllemében is szép alma teremjen Magyarországon. Az almát érdemes egész évben fogyasztani, rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban – az alma előnyeit ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy a különböző fajtákat meddig tárolhatjuk a pincében, kamrában.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017