Gyógynövények csalogatnak a pálos kertbe

Az Országos Kéktúra útvonalán, Kesztölc határában illatos meglepetés várja a vándorokat: kakukkfű, zsálya és borsikafű virágzik egy kis fennsíkon. A színes gyógynövénykert nemcsak pihenésre vagy egy kis elmélkedésre csábít, de bátran gyűjthetünk is keveset a hasznos fűszernövényekből.

Cikk folytatása

Drasztikusan nőtt a cukorbeteg gyerekek száma

Hírességek is közreműködnek abban az új általános iskolai diabétesz oktatási programban, amelyben diákok, tanárok, sőt a gyerekek szülei is átfogó ismereteket szerezhetnek a cukorbetegségről. A programot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség hozta létre részben azért, hogy a cukorbeteg gyerekeket elfogadják az iskolákban - hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén. Ez a tudáspróba is része lesz az oktatási programnak, amelyben a civil szervezet is közreműködik a következő tanévben.

Cikk folytatása

Akác, bodza palacsintatésztába mártva

Nagyszüleinknek még természetes volt, hogy az akácot meg lehet enni. Akár nyersen, akár megsütve. Mára a legtöbb konyhából eltűnt az illatos virág, ám Halmos Monika ebbe nem törődik bele, amikor csak teheti, az ehető virágokból készült recepteket népszerűsíti. Akácra, bodzára is akad szakácskönyveiben rengeteg ötlet, amelyekből a napokban adott ízelítőt a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Cikk folytatása

Középpontban az emésztés tüze

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a hétvégén az Indiai Íz- és Egészségfesztivált, amelynek középpontjába ezúttal az ájurvéda került. Az óbudai Lélek Palotájába ellátogatók rengeteg érdekes és hasznos előadást hallgathattak meg az ájurvéda szakavatott képviselőitől. Két ismeretterjesztő óra között pedig a színes, ízekben gazdag, olykor egyszerű, máskor szofisztikált vegetáriánus indiai konyhával ismerkedhettek meg.

Cikk folytatása

Ízlelje meg India hétköznapi csodáit!

Az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll az Indiai Íz- és Egészségfesztivál középpontjában. Április 15-én az óbudai Lélek Palotája ad otthont a rendezvénynek, ahol az egzotikus indiai vegetáriánus konyha ízkavalkádja vár az érdeklődőkre.

Cikk folytatása

„Miskulanczia” saláta ibolyával

„Zöld erőben jártam, kék ibolyát láttam” szól a versike, amely nemcsak a húsvét, de talán a tavasz jelmondata is lehetne. Hiszen, amint kibújnak az első ibolyák, rögtön jobb kedvre derülünk. Arra azonban talán kevesebben gondolnak, hogy az illatos ibolyát nemcsak szagolgatni érdemes, de megenni is. A virág sütemények, palacsinták vagy akár saláták ideális kiegészítője is lehet. Halmos Monikának, az ehető virágok tudorának, a virágokból készült receptek nagy ismerőjének előadására látogattunk el, hogy megtudjuk, mire jó az ibolya a konyhában.

Cikk folytatása

Cseresznye, barack és bor is oltalom alá került

A csopaki borral, az akasztói szikiponttyal, a budaörsi őszibarackkal, a szomolyai rövidszárú fekete cseresznyével, az újfehértói meggyel, a Nagykun rizzsel és a nagykörűi ropogós cseresznyével bővült az oltalomban részesülő földrajzi árujelzők köre - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Cikk folytatása

Egészséges, narancssárga tobzódás

Újabb állomásához érkezett a „Bonduelle Színek: Színesítsd a tányérod!” kampány, amellyel a cég széles választékára alapozva könnyen elkészíthető, kreatív recept videókkal inspirál az egészséges táplálkozásra. A kampány eddigi klipjeiben az aranybarna, a sárga és a zöld színek játszották a főszerepet. A legújabb inspiráló videó ízletes, narancssárga fogás sütőtökkel és édesburgonyával.

Cikk folytatása

Böjt, a test és a lélek megújítója

Hamvazószerdán kezdődik a húsvétra felkészítő negyvennapos nagyböjt időszaka. Ebben az időszakban a szellem megtisztulása, a lélek lecsendesedése, az Istenhez való közelebb kerülés mellett a test is „megújul”. A dietetikusok szerint azonban óvatosan böjtöljünk, a felelőtlen koplalás több kárt okozhat, mint amennyi előnnyel jár.

Cikk folytatása

Narancssárga bogyócska, az immunrendszer őrzője

Csillapította már szomját száz százalékban natúr homoktövis bogyóiból készült préslével? A savanykás, fanyar, de vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsban is rendkívül gazdag homoktövis fogyasztása nemcsak üdítő, de télen szinte kötelező. A narancssárga bogyó kiváló kísérője lehet limonádéknak, koktéloknak, de citrom helyett akár a teánkat is ízesíthetjük vele.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017