Alma, a hideg hónapok vitaminbankja

A világon minden száz almából kettő-három Magyarországon terem. Környezeti adottságaink lehetővé teszik, hogy finom és küllemében is szép alma teremjen Magyarországon. Az almát érdemes egész évben fogyasztani, rendkívül gazdag vitaminokban, antioxidánsokban és ásványi anyagokban – az alma előnyeit ebben a cikkünkben foglaltuk össze. Ugyanakkor nem árt észben tartani, hogy a különböző fajtákat meddig tárolhatjuk a pincében, kamrában.

Cikk folytatása

Főzőshow a fény ünnepén

Estélyt rendezett a napokban a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége az indiai újév kezdetét jelző fény ünnepének, a Divalinak tiszteletére. Az esemény rendhagyónak számított, mivel a szervezők idén a gasztronómiára, illetve a vallás követőinek rendkívül fontos vegetarianizmusra irányították a meghívott több száz vendég figyelmét.

Cikk folytatása

Adjunk zöld utat az egészségnek!

Tudományosan bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök elsőrangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. Leggyorsabban úgy fogyaszthatunk egy jó nagy adagot ezekből az egészséges zöldekből, ha levet vagy turmixot készítünk belőlük.

Cikk folytatása

A „desszert” fajták lázadása

A homoktövis rendkívül egészséges eledel, nemzetközi klinikai eredmények igazolják, hogy fogyasztásával karban tarthatjuk immunrendszerünket, óvhatjuk egészségünket. Mégsem egyértelmű sikertörténet idehaza a homoktövis termesztése, illetve a belőle készült termékek értékesítése, a helyzet megértéséhez pedig igen mélyre kell ásni. Ezért ellátogattunk a homoktövis legismertebb hazai képviselőjéhez, Dr. Dörnyei József professzorhoz, a Dr. Fitokup Kft. alapítójához és vezetőjéhez, hogy megértsük, miért akadt meg a homoktövis szárnyalása.

Cikk folytatása

Nem akar agyvérzést kapni? Egyen almát!

Bár az alma fogyasztása kötött legkevésbé egy adott évszakhoz, a szüret miatt az őszhöz társítjuk a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünket. De milyen hasznos anyagokat tartalmaz az alma? Milyen betegségektől óv meg bennünket fogyasztása? Ha nem tudja, feltétlenül olvasson tovább! Egy biztos: nem hiába hallottuk szüleinktől, hogy a héját is meg kell enni a gyümölcsnek.

Cikk folytatása

Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

A "székelykáposzta" volt a sztár

Legalább kétezren látogattak el a közelmúltban az óbudai Lélek Palotájába, ahol az Indiai Vegán Gasztro Fesztivált rendezték. A többség beérte a finom falatok kóstolásával, a kezdők gyógyteákkal, salátákkal, magyarított paprikás krumplival. A haladók viszont bátran kóstolták a tofus sakot, amely egy parajlevél alapú fűszeres étel vagy a vegán székelykáposztát, esetleg pitába töltött gyrost.

Cikk folytatása

Még egy magyar élelmiszer a csúcskategóriában

A Donum Terrae 2016-os évjáratú pirított tökmagolaja bekerült a Great Taste Awards 50 legjobb élelmiszere közé. A londoni versenyen ez más a második nagy elismerés, hiszen a chocoMe egyik csokoládés bonbonját is beválasztották a Top 50-be.

Cikk folytatása

Nem csupán finom, gyógyít is a szeder

Őszi erdei, mezei séták alkalmával gyakran találkozhatnak az erdőjárók szederbokrokkal, amelyről jó kedvvel szedegetik le az igen ízletes gyümölcsöt. Ám a növénynek nemcsak a fekete gyümölcsét érdemes elfogyasztani, hiszen a leveléből főzött tea számos nyavalyát orvosolhat.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017