Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

A "székelykáposzta" volt a sztár

Legalább kétezren látogattak el a közelmúltban az óbudai Lélek Palotájába, ahol az Indiai Vegán Gasztro Fesztivált rendezték. A többség beérte a finom falatok kóstolásával, a kezdők gyógyteákkal, salátákkal, magyarított paprikás krumplival. A haladók viszont bátran kóstolták a tofus sakot, amely egy parajlevél alapú fűszeres étel vagy a vegán székelykáposztát, esetleg pitába töltött gyrost.

Cikk folytatása

Még egy magyar élelmiszer a csúcskategóriában

A Donum Terrae 2016-os évjáratú pirított tökmagolaja bekerült a Great Taste Awards 50 legjobb élelmiszere közé. A londoni versenyen ez más a második nagy elismerés, hiszen a chocoMe egyik csokoládés bonbonját is beválasztották a Top 50-be.

Cikk folytatása

Nem csupán finom, gyógyít is a szeder

Őszi erdei, mezei séták alkalmával gyakran találkozhatnak az erdőjárók szederbokrokkal, amelyről jó kedvvel szedegetik le az igen ízletes gyümölcsöt. Ám a növénynek nemcsak a fekete gyümölcsét érdemes elfogyasztani, hiszen a leveléből főzött tea számos nyavalyát orvosolhat.

Cikk folytatása

Paleo gofri is lesz a Food Truck Show-n

Egy jó hamburgert, taco-t vagy gofrit mindenki megérdemel, vallják street foodos körökben, ezért egyre többen gondolnak azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, illetve valamilyen diétát követnek. A szeptember 1-3-ig tartó Food Truck Show-n jó néhány fogással kedveskednek a büfések a glutén-, laktóz-, és húsmentesen élők sokaságának.

Cikk folytatása

Kifutópályára kerül a Primavera

A Primavera ásványvíz lesz a hivatalos „ásványvizes” támogatója a Budapest Airport szeptember 2-i, nemzetközi Runway Run 5.0 elnevezésű futóversenyének. A sportrendezvényeket a márka évek óta kiemelten támogatja, ezek közé tartozik az Ultra Balaton, a Balatonman vagy a Night Run. A közelgő versenyen a cég biztosítja a félliteres ásványvizet a ferihegyi 1. számú kifutópályán megrendezendő futóversenyen.

Cikk folytatása

Az agyagtűzhelyen főtt szabdzsinak nincs párja

Telt ház volt vasárnap az India Varázsa Fesztiválon, ahol a látogatók tradicionális indiai zenét hallgathattak, pompás táncokat csodálhattak, festethettek hennát testükre, és még egy igazi indiai esküvő részesei is lehettek. A leginkább mégis azokon a helyeken kígyózott a sor, ahol a híres indiai gasztronómia fogásait is meg lehetett kóstolni. Márpedig ízlelni valóban nem volt hiány. Mi is elvegyültünk a fesztiváli forgatagban, és kóstoltunk bőszen.

Cikk folytatása

Csodás, friss, zöld kincs a Délvidékről

A legmagasabb, 3 csillagos minősítéssel díjazta a Great Taste Awards szakmai zsűrije a Donum Terrae Tökmagolajat. Az eredmény azért is figyelemre méltó, mert ebben az évben közel 12,5 ezer termék került a zsűri tagok asztalára, s a tekintélyes mennyiségből mindössze a nevezettek egy százaléka kapta meg a kimagasló minősítést.

Cikk folytatása

Vacsorát nyerhet szívószál nélkül

Egy szívószál átlagos használati ideje mindössze húsz perc. Lebomlási ideje ellenben 500 év. Ez az aggasztó tény néhány budapesti vendéglátóhelyet arra ösztönzött, hogy egyedülálló kezdeményezést indítson útjára. Aggódva bolygónk élővilágáért úgy döntöttek, hogy augusztusban nem szolgálnak fel szívószálat a náluk rendelt italokhoz.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017