Nem akar agyvérzést kapni? Egyen almát!

Bár az alma fogyasztása kötött legkevésbé egy adott évszakhoz, a szüret miatt az őszhöz társítjuk a leggyakrabban fogyasztott gyümölcsünket. De milyen hasznos anyagokat tartalmaz az alma? Milyen betegségektől óv meg bennünket fogyasztása? Ha nem tudja, feltétlenül olvasson tovább! Egy biztos: nem hiába hallottuk szüleinktől, hogy a héját is meg kell enni a gyümölcsnek.

Cikk folytatása

Alma mogyoróval, csokoládéval

Az alma olyan gyümölcs, amely szinte minden más élelmiszerrel könnyen összepárosítható – vélekedett Mihályi László, a váci Mihályi Patisserie tulajdonosa. Bizonyságul mogyorókrémes almás linzert készített azon az eseményen, amelyet a második alkalommal szervezett, almafogyasztást népszerűsítő kampány apropóján rendeztek.

Cikk folytatása

A koriander őszi kivirulása

A Vietnámi Buddhista Kulturális Hónap keretében gasztronómiai estet rendeztek a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. Az érdeklődők a Magyarországon élő vietnami buddhista közösség tisztán növényi eredetű alapanyagokból készült ételeit ismerhette meg, amelyek nemcsak a húst mellőzik, de az egyéb állati eredetű hozzávalókat is.

Cikk folytatása

A "székelykáposzta" volt a sztár

Legalább kétezren látogattak el a közelmúltban az óbudai Lélek Palotájába, ahol az Indiai Vegán Gasztro Fesztivált rendezték. A többség beérte a finom falatok kóstolásával, a kezdők gyógyteákkal, salátákkal, magyarított paprikás krumplival. A haladók viszont bátran kóstolták a tofus sakot, amely egy parajlevél alapú fűszeres étel vagy a vegán székelykáposztát, esetleg pitába töltött gyrost.

Cikk folytatása

Még egy magyar élelmiszer a csúcskategóriában

A Donum Terrae 2016-os évjáratú pirított tökmagolaja bekerült a Great Taste Awards 50 legjobb élelmiszere közé. A londoni versenyen ez más a második nagy elismerés, hiszen a chocoMe egyik csokoládés bonbonját is beválasztották a Top 50-be.

Cikk folytatása

Nem csupán finom, gyógyít is a szeder

Őszi erdei, mezei séták alkalmával gyakran találkozhatnak az erdőjárók szederbokrokkal, amelyről jó kedvvel szedegetik le az igen ízletes gyümölcsöt. Ám a növénynek nemcsak a fekete gyümölcsét érdemes elfogyasztani, hiszen a leveléből főzött tea számos nyavalyát orvosolhat.

Cikk folytatása

Paleo gofri is lesz a Food Truck Show-n

Egy jó hamburgert, taco-t vagy gofrit mindenki megérdemel, vallják street foodos körökben, ezért egyre többen gondolnak azokra is, akik valamilyen ételintoleranciával élnek, illetve valamilyen diétát követnek. A szeptember 1-3-ig tartó Food Truck Show-n jó néhány fogással kedveskednek a büfések a glutén-, laktóz-, és húsmentesen élők sokaságának.

Cikk folytatása

Kifutópályára kerül a Primavera

A Primavera ásványvíz lesz a hivatalos „ásványvizes” támogatója a Budapest Airport szeptember 2-i, nemzetközi Runway Run 5.0 elnevezésű futóversenyének. A sportrendezvényeket a márka évek óta kiemelten támogatja, ezek közé tartozik az Ultra Balaton, a Balatonman vagy a Night Run. A közelgő versenyen a cég biztosítja a félliteres ásványvizet a ferihegyi 1. számú kifutópályán megrendezendő futóversenyen.

Cikk folytatása

Az agyagtűzhelyen főtt szabdzsinak nincs párja

Telt ház volt vasárnap az India Varázsa Fesztiválon, ahol a látogatók tradicionális indiai zenét hallgathattak, pompás táncokat csodálhattak, festethettek hennát testükre, és még egy igazi indiai esküvő részesei is lehettek. A leginkább mégis azokon a helyeken kígyózott a sor, ahol a híres indiai gasztronómia fogásait is meg lehetett kóstolni. Márpedig ízlelni valóban nem volt hiány. Mi is elvegyültünk a fesztiváli forgatagban, és kóstoltunk bőszen.

Cikk folytatása

Csodás, friss, zöld kincs a Délvidékről

A legmagasabb, 3 csillagos minősítéssel díjazta a Great Taste Awards szakmai zsűrije a Donum Terrae Tökmagolajat. Az eredmény azért is figyelemre méltó, mert ebben az évben közel 12,5 ezer termék került a zsűri tagok asztalára, s a tekintélyes mennyiségből mindössze a nevezettek egy százaléka kapta meg a kimagasló minősítést.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017