Főzőszobában tanulhatók a vega receptek

Táplálkozási szakemberek előadásain vehetnek részt mindazok, akik ellátogatnak a közelgő Vegetáriánus fesztiválra. Az eseményen rendeznek majd ételkóstolókat, és rendeznek termékbemutatókat, s lesz „főzőszoba” is, ahol ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók. Idén először a fesztivál keretein belül szervezik meg  az első budapesti szakmai szimpóziumot a növényalapú táplálkozásról.

Cikk folytatása

Mediterrán álom paradicsommal

A nyár egyik legnépszerűbb zöldsége a paradicsom, amelyet a legtöbben nyersen fogyasztanak reggelire, illetve pürésítve elteszik télire. A paradicsomot azonban meg is süthetjük, napjainkban egyébként is rendkívül népszerű zöldséget sütni. Nem utolsósorban azért, mert egyre többen szeretnének minél egészségesebben étkezni, a sült zöldség pedig vitán felül egészséges.

Cikk folytatása

Üdítő, alkohol, édesség: a nyári plusz kilók okozói

A jó időnek, napsütésnek, a nyári szabadságnak mindenki örül, sokan alig várják az első fagyit, a fürdőzést a strandon, a sütögetést a barátokkal a kertben, egy sétát a tóparton. Ám az évszaknak megvannak a veszélyei is, ha nem figyelünk, szabadságról könnyen súlygyarapodással térhetünk vissza a munkába. A cukorbetegeknek pedig még inkább ajánlott odafigyelni arra, mit fogyasztanak a strandon, esti partikon.

Cikk folytatása

Agyagtűzhelyen főzhetünk a Krisna-völgyben

Július végén újra megtelik érdeklődőkkel a somogyvámosi Krisna-völgy, ahol a Búcsú alkalmával három napon át az indiai kultúra színes kavalkádja várja az érdeklődőket. Akit érdekel a vegetáriánus gasztronómia, az érdekes játékok és kézműves vásárok, látogasson el a Balatonhoz közeli községbe!

Cikk folytatása

Citromfű, a hűsítő, nyugtató gyógynövény

A nyár a limonádé szezonja. A hűsítő italt szokás mentával, gyömbérrel, esetleg eperrel is készíteni, ám még egészségesebbé, különlegesebbé tehetjük limonádénkat, amennyiben citromfüvet adunk hozzá. A gyógynövény nemcsak megízesíti italunkat, felüdít, hanem gyógyít is: nyugtat, segíti az emésztést, ahogy alvászavar esetére is javallott.

Cikk folytatása

Chiával és kókusszal is hódítana a Cornexi

Új zabkásacsaláddal jelentkezett a székesfehérvári Cornexi, a hat keverék közül kettő is hozzáadott cukor nélkül készül. A cég új innovációjának eredményeképpen új, ízesítéstől függően 2-3 perc alatt, forró víz hozzáadásával elkészíthető instant zabkása családdal váltja fel az eddig megismert zabkásáit.

Cikk folytatása

Hogyan készül a jó diólikőr?

A dióbor és a diólikőr nagyon népszerű étvágygerjesztő ital Franciaországban, Belgiumban és Svájcban. Bálint gazda most azt is elárulja, mikor és hogyan érdemes elkészíteni.

Cikk folytatása

Párnába, kekszbe, sörbe egyaránt kiváló

Illata semmivel össze nem téveszthető, teája idegnyugtató, de felfúvódást vagy migrént is orvosolhatunk vele. Íze egészen különleges, nem csoda, ha szerte a világon milliók rajonganak a levenduláért. Tihanyban már több mint egy évtizede rendezik meg a levendula napokat, amelynek keretében szedd magad akciót is tartanak. Szerencsére már nemcsak a Balaton északi partján gyűjthetjük az illatos gyógynövényt, hanem szerte az országban várják a „szüretelni” vágyókat több héten át.

Cikk folytatása

Műzliszeletre szavaztak a lisztérzékenyek

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén a Cerbona csokis-meggyes müzliszeletének ítélte oda az Év Új Gluténmentes Terméke-díjat. Az elismerés ünnepélyes átadását a civil szervezet ebben az évben a Cöliákia Nemzetközi Napjára időzítette, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét a betegségre.

Cikk folytatása

Tízezer tő gyógynövény

A középkori gyógynövénytermesztés és gyógynövény-feldolgozás hagyományait ismerhetik meg a látogatók abban a kertben és foglalkoztató központban, amelyet pünkösdvasárnap nyitottak meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017