Citromfű, a hűsítő, nyugtató gyógynövény

A nyár a limonádé szezonja. A hűsítő italt szokás mentával, gyömbérrel, esetleg eperrel is készíteni, ám még egészségesebbé, különlegesebbé tehetjük limonádénkat, amennyiben citromfüvet adunk hozzá. A gyógynövény nemcsak megízesíti italunkat, felüdít, hanem gyógyít is: nyugtat, segíti az emésztést, ahogy alvászavar esetére is javallott.

Cikk folytatása

Chiával és kókusszal is hódítana a Cornexi

Új zabkásacsaláddal jelentkezett a székesfehérvári Cornexi, a hat keverék közül kettő is hozzáadott cukor nélkül készül. A cég új innovációjának eredményeképpen új, ízesítéstől függően 2-3 perc alatt, forró víz hozzáadásával elkészíthető instant zabkása családdal váltja fel az eddig megismert zabkásáit.

Cikk folytatása

Hogyan készül a jó diólikőr?

A dióbor és a diólikőr nagyon népszerű étvágygerjesztő ital Franciaországban, Belgiumban és Svájcban. Bálint gazda most azt is elárulja, mikor és hogyan érdemes elkészíteni.

Cikk folytatása

Párnába, kekszbe, sörbe egyaránt kiváló

Illata semmivel össze nem téveszthető, teája idegnyugtató, de felfúvódást vagy migrént is orvosolhatunk vele. Íze egészen különleges, nem csoda, ha szerte a világon milliók rajonganak a levenduláért. Tihanyban már több mint egy évtizede rendezik meg a levendula napokat, amelynek keretében szedd magad akciót is tartanak. Szerencsére már nemcsak a Balaton északi partján gyűjthetjük az illatos gyógynövényt, hanem szerte az országban várják a „szüretelni” vágyókat több héten át.

Cikk folytatása

Műzliszeletre szavaztak a lisztérzékenyek

A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete idén a Cerbona csokis-meggyes müzliszeletének ítélte oda az Év Új Gluténmentes Terméke-díjat. Az elismerés ünnepélyes átadását a civil szervezet ebben az évben a Cöliákia Nemzetközi Napjára időzítette, hogy ráirányítsa a közvélemény figyelmét a betegségre.

Cikk folytatása

Tízezer tő gyógynövény

A középkori gyógynövénytermesztés és gyógynövény-feldolgozás hagyományait ismerhetik meg a látogatók abban a kertben és foglalkoztató központban, amelyet pünkösdvasárnap nyitottak meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

Cikk folytatása

Életveszélyes is lehet a „méregtelenítés”

Rögtön gyanakodjunk, ha egy termékről azt állítják: számos panaszt orvosol – reagált lapunknak dr. Takáts Alajos, a Semmelweis Egyetem I. sz. Sebészeti Klinika főorvosa a manapság oly divatos méregtelenítő csodaszerek megjelenésére. A gasztroenterológus hangsúlyozta: szervezetünk képes a méregtelenítésre, erre nincs szüksége, pihenésre annál inkább. Ezért fontos, hogy helyesen táplálkozzunk, és hagyjuk szervezetünket olykor „szusszanni”. Orvosi felügyelet mellett, rövid ideig böjtölhetünk is.

Cikk folytatása

Nyári tea, kellemes aroma

Sokszor felmerül a kérdés, melyik teát lehet folyamatosan fogyasztani, csupán a kellemes aromája, íze, egészségmegőrző hatása miatt. Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember a Bükki varázst egész évben ajánlja, de mit fogyasszunk a nyári melegben, ami üdít, frissít és hidegen is finom? Van megoldás. 

Cikk folytatása

Ízesített változattal ünnepelnek Kékkúton

A Theodora ásványvíz 110. születésnapján ünnepélyes keretek között átadták Magyarország egyik legmodernebb, környezettudatos szirupkeverő technológiáját és csarnokát Kékkúton.

Tovább a cikkre

Copyright PuzzleMedia 2017