Mádi lett a világ második legjobb muskotálya

Aranyérmet kapott a Muscats du Monde világversenyen a mádi Holdvölgy Borászat Exaltation 2014 (Nyulászó) dűlőválogatott, édes tokaji sárgamuskotálya. A világ legrangosabb muskotály versenyén a bort emellett még a verseny Top 10-es ranglistáján is a második legjobb tételnek rangsorolták.

Cikk folytatása

Izabella után Jázmin is verte a mezőnyt

Jázmin szőlőből készült az idei év legjobb pálinkája, amelyet a Tolna megyei Brill Pálinkaház készített. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka versenyen 5 különdíjat, 62 arany-, 107 ezüst- és 91 bronzminősítést osztottak ki. A legjobb 10 ezer palack feletti pálinka idén a Bolyhos Ágyas szilvapálinka, a legeredményesebb pálinkafőzde kategória első helyezettje pedig az 1 Csepp Pálinka lett.

Cikk folytatása

Taroltak a magyar borok

Négy nagyarany, 73 arany- és 87 ezüstérmet, valamint 6 Champion-díjat osztottak ki a közelmúltban, Egerben megrendezett VinAgora Nemzetközi Borversenyen. A bormustrán az eddigi évekhez hasonlóan nagyon erős volt a mezőny. A benevezett borok minőségének magas színvonalát jelzi, hogy a zsűri által kóstolt tételek mintegy hatvan százaléka kapott ezüstérmet, azaz legalább 84 pontot ért el.

Cikk folytatása

Komplexebb, mélyebb, intenzívebb

A hétvégén Eger adott otthont a 19. alkalommal megrendezett VinAgora borversenynek. A nemes versengésre csak a Gourmet Riporter jutott be, exkluzív riportunkból kiderül, miként zajlik egy ilyen nyilvánosságot kizáró esemény, s hogy mit gondolnak a külföldi és hazai borbírálók a magyar borokról. A magyarok hordóhasználatról például meglepően vélekednek.

Cikk folytatása

Mátrai bort hörpinthetnek a fesztiválozók

Idén is a Borháló lesz a vendéglátó egységek kizárólagos borbeszállítója a Sziget Kft. nyári rendezvényein. A tisztán vagy szikvízzel lazítható fehér és rozé alapbor, valamint a fesztiválok vörös cuvée-je a Borháló és a Dubicz Borászat közös alkotása, a reprezentatív tételekből összeállított palackos szortiment pedig közös válogatás.

Cikk folytatása

Bioborral is kínálják az Országház vendégeit

Második alkalommal választották meg az Országház Borait: a pályázaton nyertes nyolc tétel az parlament fontosabb eseményein képviseli majd Magyarországot. Az Országház Borát a parlamentbe érkező külföldi és hazai vendégeknek kínálják majd, akik a magyar borok legjavát ízlelhetik meg.

Cikk folytatása

Hatalmas sikerek a londoni bormustrán

A Szent Tamás, a Sauska Tokaj, a Kreinbacher és a Figula is platinaérmet hozott haza a londoni Decanter World Wine Awards borversenyről. A világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb bormustráján további négy aranyérmet is szereztek a magyar pincészetek.

Cikk folytatása

Nyitott pincék, hallal, vaddal

Ahogy haladunk a nyárba, egyre több szabadtéri boros esemény várja a borisszákat. A szekszárdi borvidék pincészetei tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén újra nyitott pinceajtókkal és kiváló borokkal várják az érdeklődőket. A városban pedig hal-, valamint vadételeket kóstolhatnak a vendégek. 

Cikk folytatása

A rozénak a frissesség az előnye

A nagy melegben mindig jólesik egy hűs rozé, esetleg rozéfröccs, ráadásul a rozé gyümölcsössége, könnyedsége miatt gyakorlatilag minden ételhez jól illeszkedik – vélekedik a 2013-ban Év Bortermelőjének választott Gálné Dignisz Éva. A Gál Szőlőbirtok és Pincészet borásza a közelgő Rosalia Fesztivál kapcsán megemlítette azt is: tapasztalatai szerint a hölgyek is kifejezetten szeretik a rozét sokféle árnyalata, lágysága és üdesége miatt.

Cikk folytatása

Elit társaságba került a magyar bár

Illusztris csoportba került a fővárosi Aria Hotelben található High Note SkyBar: a Condé Nast Traveler szerint a tetőterasz a világ 10 legjobbja közé tartozik. A belvárosi bárt sanghaji, bangkoki, párizsi koktélbárokkal említi egy szinten a neves brit szaklap, amely nem kevesebbet állít, mint hogy bármelyik bár megér egy utazást.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017