Mély, karakteres, elegáns

Párbajon jártunk, ám a bajvívásra nem egy ködös tisztáson, hajnalban került sor, hanem egy csillogó bálteremben. A felek évszázadok óta ismerik egymást, hisz két ősi borvidékről van szó, Szekszárdról és Egerről. A párbajt különleges fegyverrel vívták, bikavérrel. Az eredmény döntetlen, a győztes a fogyasztó.

Cikk folytatása

Először lett partiumi az év borásza

Balla Gézát választotta a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjévé, aki az Arad-hegyaljai borvidéken készíti borait. A díjazott azt mondta az elismerés átvételét követően, hogy hisz a barátságban, valamint abban, hogy a Kárpát-medence borászai nem egymás konkurensei, akik egymást támogatva érhetnek el minél nagyobb sikereket.

Cikk folytatása

Kunsági lett a legjobb újbor

A közel négyszáz bort neveztek be a pincészetek a XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál versenyre, amelyen a Kárpát-medence borászatainak „friss” borai szerepeltek. A legjobb tizenöt bor termelője használhatja a „Magyarország 2018. év legjobb újbora” címet.

Cikk folytatása

A rézoroszlán és a három „t” tisztelete

Bár felmenőik századokon át szőlőt műveltek, csak pár éve kezdtek a gyümölccsel és borászattal foglalkozni. A kesztölci Szivek testvérpár palackjaiból csupán három éve tölthetünk, ám aki meglátogatja őket, fel sem tételezné, hogy a két fivér csupán néhány esztendeje alapította pincészetet. Tiszteletben tartják a tradíciókat, a terroirt, a természetet, és még ízletes házi kolbásszal is megkínálják a látogatót, ha kóstolóra érkezik kiegyezéskori pincéjükbe.

Cikk folytatása

Magyar komlóból készülhet a Soproni

Két évtized után újra komlót termesztenek Magyarországon, így hamarosan hazai komlóból készülhet majd a Soproni sör. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária olyan modellt valósít Kastélyosdombón, amely kereskedelmi szempontból hosszútávon fenntartható, és hozzájárul a termesztésben résztvevő hátrányos helyzetű családok megélhetéséhez is.

Cikk folytatása

Mixológia, nem varázslat!

Nem fér hozzá kétség, hogy bártender nem lehet akárki, komoly szakmai tudás szükséges a különböző italok elkészítéséhez. A mixológus egyéb trükkökkel is elkápráztatja a fogyasztókat, különböző különleges textúrákba csomagol koktélokat. Elmentünk egy előadásra, hogy megtudjuk, mi ez az egész, és ha már ott voltunk, néhány receptet is lejegyzeteltünk. Aki érez magában bátorságot, akár otthon is kipróbálhatja, biztos lenyűgözi majd vele vendégeit.

Cikk folytatása

Járt a kezük, mint a motolla

Tetovált karú, extrém külsejű fiatalok várakoztak izgatottan Halloween estéjén, Budapest belvárosában shakerekkel, bárkanalakkal, facsarókkal, rézszűrőkkel a kezükben. Mind arra vártak, hogy megmutathassák, mit tudnak – versenykörülmények között. Nem is akárhol, hanem az először kiírt speed mix bajnokságon, merthogy az izgatott srácok egytől egyik bártenderként dolgoznak.

Cikk folytatása

Negyvenöt év öt felvonásban

A hétvégén rendezték meg az Olaszrizling Október Nagykóstoló rendezvényt a budapesti Corinthia Hotelben, ahol a fajtával foglalkozó pincék tételeit kóstolhatták meg a borkedvelők. Az est kiemelt eseménye volt az idén 25 esztendős Varga Pincészet jubileumi rendezvénye, ahol a vendégek gyakorlatilag egy rendszerváltáskor indult és mai napig íródó érdekes sztorit ismerhettek meg. 

Cikk folytatása

Rekordbevétellel zárult a borárverés

A szeptember 6-9. között megrendezett 27. Budapest Borfesztivált negyvenöt ezer borkedvelő kereste fel. A látogatók egy része azonban nemcsak kóstolni, beszélgetni érkezett az eseményre, hanem licitálni is. A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ugyanis jótékonysági borárverést rendezett, amelynek teljes bevételét a gödi Topházban élők életkörülményeinek javítására fordítják.

Cikk folytatása

Újabb lehetőség a minőségi pezsgők fogyasztására

Champagne-bárok nyílnak több főváros vendéglátóhelyen belül, ahol a legjobb champagne-okat, valamint magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket árusítanak. A külön erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat és kóstolókat, pezsgővacsorákat tartanak.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017