A rézoroszlán és a három „t” tisztelete

Bár felmenőik századokon át szőlőt műveltek, csak pár éve kezdtek a gyümölccsel és borászattal foglalkozni. A kesztölci Szivek testvérpár palackjaiból csupán három éve tölthetünk, ám aki meglátogatja őket, fel sem tételezné, hogy a két fivér csupán néhány esztendeje alapította pincészetet. Tiszteletben tartják a tradíciókat, a terroirt, a természetet, és még ízletes házi kolbásszal is megkínálják a látogatót, ha kóstolóra érkezik kiegyezéskori pincéjükbe.

Cikk folytatása

Mixológia, nem varázslat!

Nem fér hozzá kétség, hogy bártender nem lehet akárki, komoly szakmai tudás szükséges a különböző italok elkészítéséhez. A mixológus egyéb trükkökkel is elkápráztatja a fogyasztókat, különböző különleges textúrákba csomagol koktélokat. Elmentünk egy előadásra, hogy megtudjuk, mi ez az egész, és ha már ott voltunk, néhány receptet is lejegyzeteltünk. Aki érez magában bátorságot, akár otthon is kipróbálhatja, biztos lenyűgözi majd vele vendégeit.

Cikk folytatása

Járt a kezük, mint a motolla

Tetovált karú, extrém külsejű fiatalok várakoztak izgatottan Halloween estéjén, Budapest belvárosában shakerekkel, bárkanalakkal, facsarókkal, rézszűrőkkel a kezükben. Mind arra vártak, hogy megmutathassák, mit tudnak – versenykörülmények között. Nem is akárhol, hanem az először kiírt speed mix bajnokságon, merthogy az izgatott srácok egytől egyik bártenderként dolgoznak.

Cikk folytatása

Negyvenöt év öt felvonásban

A hétvégén rendezték meg az Olaszrizling Október Nagykóstoló rendezvényt a budapesti Corinthia Hotelben, ahol a fajtával foglalkozó pincék tételeit kóstolhatták meg a borkedvelők. Az est kiemelt eseménye volt az idén 25 esztendős Varga Pincészet jubileumi rendezvénye, ahol a vendégek gyakorlatilag egy rendszerváltáskor indult és mai napig íródó érdekes sztorit ismerhettek meg. 

Cikk folytatása

Rekordbevétellel zárult a borárverés

A szeptember 6-9. között megrendezett 27. Budapest Borfesztivált negyvenöt ezer borkedvelő kereste fel. A látogatók egy része azonban nemcsak kóstolni, beszélgetni érkezett az eseményre, hanem licitálni is. A Budapest Borfesztivál és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ugyanis jótékonysági borárverést rendezett, amelynek teljes bevételét a gödi Topházban élők életkörülményeinek javítására fordítják.

Cikk folytatása

Újabb lehetőség a minőségi pezsgők fogyasztására

Champagne-bárok nyílnak több főváros vendéglátóhelyen belül, ahol a legjobb champagne-okat, valamint magyar, champagne-i technológiával készült pezsgőket árusítanak. A külön erre a célra kialakított pultok mögött csak a témában szakértő sommelier-ek állhatnak, akik időről időre tematikus workshopokat és kóstolókat, pezsgővacsorákat tartanak.

Cikk folytatása

Középpontban a balatoni régió borai

A Budapest Borfesztivál 27. alkalommal várja a borozni, szórakozni vágyókat a főváros talán legszebb helyszínén, a budai vár teraszain szeptember 6-9. között. A vendégek több mint 150 hazai és külföldi kiállító nagyjából ezer tételéből válogathatnak. A rendezvényen kiállító borászatok az ország összes termőhelyét, s szinte minden szőlőfajtáját, bortípusát lefedik.

Cikk folytatása

Még egy gyurgyalag várja a borisszákat Szekszárdon

Egyre több a borturista Szekszárdon, aminek a borászok nagyon örülnek. Most azonban a borisszáknak szolgálunk egy jó hírrel: a közelmúltban megnyitotta kapuját a Mészáros Borház által üzemeltetett Merops Hotel új szárnya, így a jövőben több szoba áll a turisták rendelkezésére, ha szállást keresnek a borfellegvárban.

Cikk folytatása

Rangos formatervezési díjat kaptak a Dubicz címkéi

A Graphasel Design Studio által a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok borainak tervezett címkecsalád nyerte el a dizájn világbajnokságnak számító Red Dotot. Az esseni Design Zentrum „Piros Pontja” minden grafika, koncepció vagy formaterv számára az egyik legrangosabb nemzetközi elismerést jelenti. A Graphasel címkéi 45 ország 8600 alkotása közül emelkedtek ki.

Cikk folytatása

Füst, mély érzelmek és élesztőhártya

A régi hagyományokra visszanyúló, élesztőhártya alatt érlelt borral jelent meg a tállyai SZÓLÓ pincészet. A tangóra keresztelt nedű a borászat filozófiájával összhangban egy modern stílusú, izgalmas élményt adó bor lett, amely élénk, friss, vibráló, egyben mély és komplex. 

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017