Egri borászok: jeles!

Az erejükön felül teljesítő egri egészségügyi dolgozókért fogott össze az Egri Borműhely és az Eger Lions Club. Az egyesület borászai összesen 1552 palack bort ajánlottak fel, aminek az árából finanszírozzák az 1552 elnevezésű programot. Ennek segítségével támogatják a kórházakban és a mentőállomáson dolgozók étkezését, hogy ők a betegekre tudjanak koncentrálni.

Cikk folytatása

Borász? Adakozzon maszkot!

Néhány hete még elképzelni sem tudtuk volna, hogy ilyen körülmények köszöntenek ránk. Olyan időket élünk, amikor a szakértő gyógyítás és az önfegyelem mellett a legfontosabb a humánus hozzáállás, hogy minden egyén és közösség megtalálja annak a lehetőségét, amellyel segíteni tud, legyen az bármilyen csekély is – hívják fel a borászok figyelmét a támogatás fontosságára a Borászok Borászai és a Pannon Bormíves Céh.

Cikk folytatása

Bor, élmény, turizmus = BorÉRT

Nagy sikerrel zárult a közelmúltban megrendezett, bor, élmény, turizmus gondolatkörben szervezett 2. BorÉRT konferencia. A Magyar Turisztikai Ügynökség részletes előadásban mutatta be a magyar bor új közösségi arculatát, az e területen kitűzött célokat és a kapcsolódó üzeneteket.

Cikk folytatása

Bajai harcsapaprikással ünnepelt az év borásza

Tavaly decemberben a Magyar Bor Akadémia immár 29. alkalommal ítélte oda Magyarország legrangosabb borszakmai elismerését, az Év Bortermelője díjat. A díjazott, Koch Csaba borász tiszteletére gálaebéddel és nagyszabású borkóstolóval készült az akadémia. Az ünneplő vendégeket eredeti bajai harcsapaprikás, borókás szarvasgerinc és érlelt angus marhaszegy várta. Meg sok egyéb finomság és meglepetés.

Cikk folytatása

„Nincs az a jó, amit ne lehetne jobbá tenni”

A korábbi évekhez hasonlóan idén is felavatták a fővárosi Vásárcsarnokban található Bortéren az Év Bortermelőjét hirdető táblácskát. Tavaly az év borásza elismerést Koch Csaba érdemelte ki, így idén az ő nevével gazdagodott a piac dicsőségfala. A borász kijelentette: a jövőben még többet fog dolgozni azért, hogy méltó birtokosa legyen a címnek.

Cikk folytatása

Boldog szőlők gazdája lett az év borásza

A Magyar Bor Akadémia által gondozott, Az Év Bortermelője díjat idén Koch Csaba kapta. A Hajós-Bajai borvidéken és Villányban egyaránt gazdálkodó borász halmozza a sikereket, hiszen Borászat 2014-ben az Év Pincészete lett, 2017-ben elnyerte a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka díjat, idén pedig a rangos CUECO – Best European Winery elismerést.

Cikk folytatása

Hatan izgulhatnak még a címért

Huszonkilencedik alkalommal ítélik oda hamarosan az Év bortermelője díjat, amelyre – rendhagyó módon – még hat borász is esélyes. Akad, akit már nyolcadszor jelölnek a díjra, mást először. Egy biztos: a férfiak túlsúlyban vannak, hisz csupán egy hölgy található a jelöltek között. Ők mutatkoztak be a Borest a Bor Akadémián elnevezésű rendezvényen.

Cikk folytatása

Mediterrán hangulat, legmodernebb technológia

A villányi Günzer Tamás Pincészete nyerte idén az Év Pincészete Magyarországon díjat. A pincészet borait sokan kedvelik és ismerik, ami nem meglepő, hiszen például 2016 és 2018 között három egymást követő évben Magyarország legjobb új borának választották rozéjukat. A borászat legnagyobb büszkesége a Bocor-család.

Cikk folytatása

„Fókusz nélkül egy borvidék sem lehet sikeres”

A borvidék termelőinek közös gondolkodása nyomán született meg néhány éve a Szekszárd Palack, ami azóta a minőség és az elkötelezettség fokmérője lett a borvidéken. Akit behatóbban érdekel a palack története, illetve megkóstolná a borvidék legízletesebb kadarkáit, kékfrankosait és bikavéreit, október 22-én látogasson el a a Société Budapestbe.

Cikk folytatása

Egri legendák nyomában a Budapest Borfesztivál

Kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát kóstolhatják meg a vendégek a szeptember 5-8. között a Budai Vár teraszain, a Budapest Borfesztiválon, amely 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat. Idén az Egri borvidék, a Bikavérek és Egri Csillagok kerülnek az esemény célkeresztjébe. A borok kóstolásán kívül megismerkedhetünk a Bikavért övező legendákkal, készítésének titkaival is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017