Nyitott pincék, hallal, vaddal

Ahogy haladunk a nyárba, egyre több szabadtéri boros esemény várja a borisszákat. A szekszárdi borvidék pincészetei tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén újra nyitott pinceajtókkal és kiváló borokkal várják az érdeklődőket. A városban pedig hal-, valamint vadételeket kóstolhatnak a vendégek. 

Cikk folytatása

A rozénak a frissesség az előnye

A nagy melegben mindig jólesik egy hűs rozé, esetleg rozéfröccs, ráadásul a rozé gyümölcsössége, könnyedsége miatt gyakorlatilag minden ételhez jól illeszkedik – vélekedik a 2013-ban Év Bortermelőjének választott Gálné Dignisz Éva. A Gál Szőlőbirtok és Pincészet borásza a közelgő Rosalia Fesztivál kapcsán megemlítette azt is: tapasztalatai szerint a hölgyek is kifejezetten szeretik a rozét sokféle árnyalata, lágysága és üdesége miatt.

Cikk folytatása

Elit társaságba került a magyar bár

Illusztris csoportba került a fővárosi Aria Hotelben található High Note SkyBar: a Condé Nast Traveler szerint a tetőterasz a világ 10 legjobbja közé tartozik. A belvárosi bárt sanghaji, bangkoki, párizsi koktélbárokkal említi egy szinten a neves brit szaklap, amely nem kevesebbet állít, mint hogy bármelyik bár megér egy utazást.

Cikk folytatása

Rózsaszín piknik a Lizsében

Valóságos piknik vár mindazokra, akik május 11. és 13. között kilátogatnak a városligeti a Rosalia Fesztiválra. A minőségi rozé borokat és pezsgőket kellemes zene kíséretében kortyolhatjuk, s aki otthon felejtené a takaróját vagy elemózsiás kosarát, nem kell bánkódnia, lesz plédkölcsönzés és számos gasztro stand – tudtuk meg Oláh Ritától, a fesztivált szervező Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. PR és kommunikációs referensétől. A rozét kedvelők gyermekeiket is nyugodtan elhozhatják, rengeteg program csak a legkisebbeknek szól. Az ebtulajdonosoknak sem kell otthon hagyniuk kedvencüket, a fesztiválon kutyafrissítő pontok várják a négylábúakat.

Cikk folytatása

Megdönthetők-e a rózsaszínű tabuk?

Van pár alapvetés a borokkal kapcsolatban, ami széles körben elterjedt. Talán a legismertebb ezek közül, hogy rozéból mindig az aktuális évjáratot érdemes inni. De vajon tényleg így van ez? Hogy megtudjuk, érdemes ellátogatni a rozékat középpontba állító, nyárköszöntő Rosalia Fesztiválra, amelyet május 11. és 13. között rendeznek a Városligetben.

Cikk folytatása

Indítsa rozéval a nyarat!

Újra pezseg majd és rózsaszínbe öltözik a Liget, hiszen május 11-13. között a Rosalisa fesztiválon az ország legkiválóbb rozé borait kóstolhatják a Vajdahunyadvárhoz ellátogató borkedvelők. Az ingyenes rendezvényen ötven pincészet nedűi lesznek kóstolhatók, amelyek közül a látogatók megválaszthatják a Liget Borát is.

Cikk folytatása

Villányi borász kapta az első életműdíjat

Tiffán Ede kapta a Magyar Bor Akadémia által idén alapított Életműdíjat, amelyet a villányi borász a parlamentben vehetett át Kövér László házelnöktől. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a rendszerváltás utáni egyik, ha nem a legnagyobb sikertörténet a borászoké, akiknek köszönhetően ismét világhírűvé vált a magyar bor.

Cikk folytatása

„Az első, egyetlen, megismételhetetlen”

Már előjegyezhető a Kovács Nimród Winery 2008-as Grand Bleu Nagy-Eged-hegy Kékfrankosa, amely a 2004-es telepítésű kékfrankos ültetvény szűztermése. A Grand Bleu 2008-at a VinCE Budapest Wine Show bemutatóján Elizabeth Gabay és Peter McCombie Master of Wine-ok is kiváló tételnek értékelték.

Cikk folytatása

Háromezer palackkal kortyoltak a Bazárban

A közelmúltban lebonyolított VinCE Budapest Wine Show három napja alatt a borászok hatezer borkedvelővel találkozhattak, háromezer palackot bontottak ki pincészetük legjobbjaiból. Az esemény mesterkurzusain és workshopjain közel 20 millió forint értékű bort töltöttek ki kilencezernél is több pohárba. A vendégek számos olyan bort kóstolhattak nemzetközi szakemberek hozzáértő kalauzolásával, amelyek a magyar közönséghez csak nagyon ritkán jutnak el.

Cikk folytatása

Háromnegyed órányi relax sörben

A magyarok igen kedvelik a sört, hisz évente átlagban 67 litert fogyasztunk. Most azonban már nemcsak a habzó ital kortyolgatására nyílik mód, hanem a sör alkotóelemeiben való megmártózásra is. Nincs más dolgunk, mint elnyúlni egy termálvízzel feltöltött hatalmas fakádban, s közben még felhajthatunk akár egy-két kriglivel is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017