Soha nem látott magyar sikerek

Pompás magyar eredmények születtek a brüsszeli 2019-es Monde Selection borversenyen. A komoly hagyományokkal rendelkező borviadalon idén 28 ország indult, és a napokban nyilvánosságra hozott eredménylista szerint a versenyen eddig soha nem látott magyar sikerek születtek. A kiadott hét nagy aranyból három is magyar kézbe került, a fennmaradó érmeken négy ország pincészetei osztoztak.

Cikk folytatása

Rekordnevezés és éremeső a VinAgorán

A VinAgora jubileumi, 20. borversenye rekordszámú mintát és kimagasló színvonalat hozott. Az idén április elején, Budapesten megrendezett borversenyre 17 országból 643 nevezés érkezett. A kiélezett versenyt jól tükrözi, hogy a bírák pontozása után a benevezett borok több mint hatvan százaléka érte el az ezüstérmes ponthatárt. A díjakat először adták át a VinCE Budapest Wine Show keretében.

Cikk folytatása

Funkyba oltott villányi vigalom

A nyolcadik Gere Jazz Fesztivál az egyik legvidámabb és legfesztelenebb zenei irányzattal, a funkyval várja a látogatókat. A villányi Gere Attila Pincészetnél június 14-15-én a remek koncertek mellett természetesen kiváló borokat és ételeket is kóstolhatnak a látogatók.

Cikk folytatása

Gombok, pintyek, bogyókák

Új fejezet köszöntött be a mátrai Nagygombos Borászat életében: a közelmúltban megújult a pincészet portfóliója és arculata egyaránt. Laki Eszter dizájner fiatalos, friss arculatot alkotott, amelyeket vidám színek, figyelemfelkeltő grafikai ötletek jellemeznek. A jövőben biztos, hogy száz közül is azonnal felismerik a vásárlók a borászat palackjait.

Cikk folytatása

„Hagyni kell, hogy a hegy tegye a dolgát!”

Ne csak szezonális hely legyen Badacsony, hanem keressék fel egész évben a (bor)turisták – fogalmazta meg a borvidék kívánságát jó pár évvel ezelőtt, ami mára valósággá vált. Legalábbis a közelmúltban rendezett Badacsony New Yorkban rendezvényen annyian látogattak el, ami ezt látszik alátámasztani, szinte alig lehetett megközelíteni a standokat. Ez egyben a borkínálat elismerése is.

Cikk folytatása

Mély, karakteres, elegáns

Párbajon jártunk, ám a bajvívásra nem egy ködös tisztáson, hajnalban került sor, hanem egy csillogó bálteremben. A felek évszázadok óta ismerik egymást, hisz két ősi borvidékről van szó, Szekszárdról és Egerről. A párbajt különleges fegyverrel vívták, bikavérrel. Az eredmény döntetlen, a győztes a fogyasztó.

Cikk folytatása

Először lett partiumi az év borásza

Balla Gézát választotta a Magyar Bor Akadémia az év bortermelőjévé, aki az Arad-hegyaljai borvidéken készíti borait. A díjazott azt mondta az elismerés átvételét követően, hogy hisz a barátságban, valamint abban, hogy a Kárpát-medence borászai nem egymás konkurensei, akik egymást támogatva érhetnek el minél nagyobb sikereket.

Cikk folytatása

Kunsági lett a legjobb újbor

A közel négyszáz bort neveztek be a pincészetek a XV. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál versenyre, amelyen a Kárpát-medence borászatainak „friss” borai szerepeltek. A legjobb tizenöt bor termelője használhatja a „Magyarország 2018. év legjobb újbora” címet.

Cikk folytatása

A rézoroszlán és a három „t” tisztelete

Bár felmenőik századokon át szőlőt műveltek, csak pár éve kezdtek a gyümölccsel és borászattal foglalkozni. A kesztölci Szivek testvérpár palackjaiból csupán három éve tölthetünk, ám aki meglátogatja őket, fel sem tételezné, hogy a két fivér csupán néhány esztendeje alapította pincészetet. Tiszteletben tartják a tradíciókat, a terroirt, a természetet, és még ízletes házi kolbásszal is megkínálják a látogatót, ha kóstolóra érkezik kiegyezéskori pincéjükbe.

Cikk folytatása

Magyar komlóból készülhet a Soproni

Két évtized után újra komlót termesztenek Magyarországon, így hamarosan hazai komlóból készülhet majd a Soproni sör. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária olyan modellt valósít Kastélyosdombón, amely kereskedelmi szempontból hosszútávon fenntartható, és hozzájárul a termesztésben résztvevő hátrányos helyzetű családok megélhetéséhez is.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017