Hengereltek Amerikában a magyar furmintok

Két dupla aranyérmet is szereztek a honi furmintok az idén 37. alkalommal megrendezett San Francisco International Wine Competition borversenyen. Három borvidék képviselői kilenc éremmel tértek haza az Egyesült Államokból.

 

Az 1980-ban alapított San Francisco International Wine Competition az Egyesült Államok legjelentősebb borversenye. A közelmúltban megrendezett rangos eseményen közel hatvan szakértő tesztelt 4300-nál is több bort. A magyar furmintok kilenc érmet hoztak szereztek, született két dupla arany-, három arany- és négy ezüstérem - számolt be a sikerről a Gusto.

A legtöbb pontot, 95-öt, a mádi Barta Pince furmintja kapta. A másik dupla aranyérmes a Somlói Vándor bora lett. A két pincészeten kívül aranyérmet szerzett a Béres 2015-ös furmintja, a tokaji Erzsébet Pince és az olaszliszkai Kvaszinger Borászat. Ezüstérmet kapott a Béres 2016-os furmintja, a Gróf Degenfeld két tétele, valamint a csopaki St. Donát.

A borokat a furmintUSA program nevezte be a versenyre. A FurmintUSA egy brandépítési projekt. Az alapvető koncepció, hogy az amerikai fogyasztókkal megismertesse a legfontosabb hazai szőlőfajtát, elősegítse a száraz furmintok értékesítését az amerikai, majd később a más piacokon.

Fotó: San Francisco International Wine Competition 

 

Copyright PuzzleMedia 2017