Kétszáz pincészet kínálata a várban

Még tombol a nyár, ám hamarosan kezdetét veszi a fesztiválszezon, amelynek évek óta egyik ékköve a Budapest Borfesztivál. A budai várban felvonul az ország borászainak színe-java, így aki ellátogat az eseményre, személyesen is találkozhat, beszélgethet kedvenc pincészetének tulajdonosával. A fesztivált nem csak a tüzes magyar borok miatt érdemes felkeresni, gazdag zenei és gasztronómiai kínálat is várja a borisszákat.

 

Huszonhatodszor várja a borkedvelőket szeptember 7-10-ig Európa talán legszebb borkavalkádja, a Budapest Borfesztivál. A közönség továbbra is budai várban, a főváros fenséges panorámáját élvezve kóstolhatja a közel kétszáz hazai és külföldi kiállító több ezer borát. A bor és a kultúra találkozásának legnagyobb ünnepén a színvonalas szakmai programokat idén a fesztivál történetének leggazdagabb zenei kínálata teszi még izgalmasabbá. A Budapest Borfesztiválon mindenért kényelmes, készpénz nélküli rendszerben, Festipay fesztivál- és rendezvénykártyával fizethetnek a látogatók, az italoktól és ételeken át minden egyéb termékig.

Aki a sok séta, borozgatás vagy a koncert után pár órára megpihenne, kényelmesen étkezne barátaival, családjával, megteheti a borfesztivál forgatagában, ám mégis nyugodt környezetben, terített asztalnál a Barokk kapu alatt található Budapest Terrace-on. A Budapest Borfesztivál gasztronómiai szolgáltatásának köszönhetően bárki előre lefoglalhatja helyét, nem kell sorban állnia sem a belépőjegyért, sem az étkezéshez. A „Terített asztal” csomag tartalmaz napi belépőjegyet soron kívüli bejutással, 2 órányi tartózkodást a Budapest Terrace területén, háromfogásos ebédet vagy vacsorát és három pohár borválogatást a VinAgora ajánlásával.

bp bor 03

A finom borok mellett természetesen különböző ízletes fogásokat is kóstolhatnak majd a fesztivál látogatói. A Czinege Füstölgő Sarok BBQ frissen készült ételeivel mutatkozik be, amelyek Big Green Egg kerámiában készülnek. A Falatozó Kertbe érkezik a La Lasagneria, olasz lasagne-val és további, eredeti olasz recept alapján készült specialitásokkal, olasz séffel. Kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel készül a Szittya Pita Kenyérlángosozó és a Szittya Buci. A prémium különlegességek szerelmeseit az Oroszlános udvarban a Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen várja. Nem kell messzire menni a tenger gyümölcseiért sem, csak pár lépés a Lobster Bár, ahol homárból, langusztából, rákból és kagylóból készítik el az ízletes fogásokat.

Idén először mutatkozik be a Borfesztiválon a főtámogató SPAR saját food truck-ja, a Grillmobil, ahol a Regnum húsokból készült grillételeket népszerűsíti a cég. Az extra energiára vágyó vendégek kipróbálhatják a Julius Meinl osztrák kávéspecialitásait vagy az utóbbi évekből már jól ismert Pellini Caffè olasz termékeit.

A fesztiválra a kedvezményes elővételi akció keretében augusztus 16. és szeptember 3. között a napijegy 2750 Ft/fő, a bérlet 4500 Ft/fő. Szeptember 3. után az elővételi és helyszíni jegyek 3200, illetve 6000 forintba kerülnek. További információk, a kiállítók listája és a részletes program az www.aborfesztival.hu oldalon olvashatók.

Fotó: aborfesztival.hu

 

Copyright PuzzleMedia 2017