Borshow a budai vár lábánál

Nyolc év után új helyszínen várja az érdeklődőket a VinCE Budapest Wine Show, amelyet április 5. és 7. között a Várkert Bazárban rendeznek meg. A rendezvényre egy tucatnyi országból érkeznek kereskedők, hogy a közel kétszáz, zömében magyar borászat termékeiből válogassanak. Az eseményen több világszínvonalú Master of Wine szakértő is előadást tart a borvilág legaktuálisabb kérdéseiről.

 

A nívós rendezvény egyik fő célja, hogy összekösse a külföldi és hazai kereskedőket, szakértőket, vendéglátó szakembereket, valamint sommelier-ket a magyar bortermelőkkel. Többek között norvég, svéd, lengyel és brit kereskedőházak képviselői is ellátogatnak az eseményre, akiken keresztül nemzetközi piacra kerülhetnek a kiállítók termékei.

vince 01

A Wine Show másik fontos célja az edukáció, a borvilág legaktuálisabb témáinak nemzetközi szintű megvitatása. A három nap alatt összesen 15 kóstolóval egybekötött mesterkurzust szerveznek, a témák között a pezsgővilág legaktuálisabb trendjei mellett a biodinamikus borgazdálkodás, a vulkanikus borok divathulláma és a rozéforradalom is szerepel.

vince 02

– A rendezvénnyel fórumot teremtünk a borászok, a kereskedők, a sommelier-k és a borkedvelő közönség között. A mesterkurzusokra olyan nemzetközileg elismert borszakírókat, bírálókat és Master of Wine-okat hívtuk, mint Peter McCombie vagy Elizabeth Gabay. A biodinamikáról a terület egyik legjelentősebb szakértője, Monty Waldin tart előadást. A workshopok egyik legizgalmasabb része, hogy a vendégek együtt kóstolhatnak a szakma legnagyobbjaival, akik ráadásul olyan borokat hoznak magukkal, amelyeket itthon egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen lehet megvásárolni – mondta Jandrasics Borbála, a rendezvény szakmai vezetője. 

vince 03

A szervezők idén új, exkluzív helyszínt kerestek a VinCE Budapest Wine Show-nak, amelyet immár nem a Royal Hotelben, hanem a budai vár tövében, a Várkert Bazárban rendeznek meg.

 

Copyright PuzzleMedia 2017