A Mátrában készült a legjobb Olaszrizling

A Dubicz Borászat és Szőlőbirtok több bora is rangos elismerésben részesült az elmúlt hetekben: a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyen a 1014 Sauvignon Blanc 2017, a 1014 Irsai Olivér 2017 és a Fríz Olaszrizling Barrique 2016 is arany minősítést kapott. Utóbbi rögtön duplázott is, hiszen a VinCE Magazin olaszrizling tesztjén a legmagasabb pontszámot megszerezve lett első.

Cikk folytatása

Borshow a budai vár lábánál

Nyolc év után új helyszínen várja az érdeklődőket a VinCE Budapest Wine Show, amelyet április 5. és 7. között a Várkert Bazárban rendeznek meg. A rendezvényre egy tucatnyi országból érkeznek kereskedők, hogy a közel kétszáz, zömében magyar borászat termékeiből válogassanak. Az eseményen több világszínvonalú Master of Wine szakértő is előadást tart a borvilág legaktuálisabb kérdéseiről.

Cikk folytatása

Kihirdették a Borászok Borásza 2018 döntőseit

Lezajlott az idei Borászok Borásza szavazásának első fordulója. Az első periódus eredménye alapján két tokaji, egy-egy csopaki, boglári és villányi borász jutott a döntőbe. A nemes díjra jelölték a tavaly elhunyt Konyári Jánost is. Az idei győztest április 20-án a New York Hotelben rendezendő díjátadó gálán hirdetik ki.

Cikk folytatása

Üde osztrák borok erdei lakomával

Beköszöntött a tavasz, a napsütéstől feléled a természet, egyre több időt tölthetünk a szabadban, a madarak csicsergését hallgatva. Alsó-Ausztriában a tavasz a megújulás évszaka, és persze a friss boroké. És ha majd virágba borul a természet, s méhek döngicsélik körbe a sárgabarack- és körteligeteket, akkor indul be csak igazán a gasztro élet.

Cikk folytatása

Karakuchi szárazt a magyar korsóba!

Tavasszal vezeti be a magyar piacra az Asahi Super Dry-t, Japán első számú, nemzetközileg is nagy népszerűségnek örvendő sörét a Dreher Sörgyárak. A habzó ital minőségi alapanyagokból készül, amit semmihez sem hasonlítható, száraz és frissítő, úgynevezett „karakuchi” íz tesz emlékezetessé. A gyártó szerint bármely konyha ételeivel jól párosítható.

Cikk folytatása

1500 palack Piper és másfél mázsa wagyu az Oscaron

Az Oscar-gála fogadására érkező közönség idén több mint húsz hektoliternyi pezsgőt kortyolhat majd, amelyet a francia Piper-Heidsieck gyár biztosít. Március 4-én, a díjátadó éjjelén a ceremóniának helyet adó Dolby Színházban, valamint a pompás eseményt követő illusztris gálavacsorán is Piperrel koccinthatnak majd a világsztárok.

Cikk folytatása

Életműdíjjal jutalmazták a céhalapítót

Tiffán Ede, villányi borász kapta a Magyar Bor Akadémia életműdíját. Tiffán Ede számára mindig is a legfontosabb a magyar bor elismerése és felvirágoztatása volt, életútja, embersége, tudása példaként állhat mindenki előtt. A díjazott ez év április 17-én ünnepség keretében veheti át az elismerést.

Cikk folytatása

Fürjjel és tokhallal köszöntötték az év borászát

Ünnepélyes gálaebéd keretében adták át vasárnap Szőke Mátyás mátraaljai borásznak az Év Bortermelőjének járó elismerést. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is. A Royal szállóban megrendezett gálaebéden megjelent a borásztársadalom színe-java, közülük többen már elnyerték a nemes címet. A pompás fogásokat követően az ő boraikat is megkóstolhatták a vendégek.

Cikk folytatása

Hamarosan kapható a Mátra Superior

Négy nemzetközi és nyolc hazai iparági díj elnyerése mellett tavaly megduplázta kereskedelmi forgalmát a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A családi irányítás alatt álló pincészet eredményeit saját céljai mellett a mátrai borvidék fejlesztésének szolgálatába is állítja.

Cikk folytatása

Villányi és somlói lett az év bora

A fehérborok között Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja, míg a vörösek mezőnyében Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte a Magyar Borszakírók Köre által alapított Magyar Bor Nagydíjat. A díjátadóra a hónap végén kerül sor Debrecenben.

Cikk folytatása

Copyright PuzzleMedia 2017